نصب اپلیکیشن
خرگوش سفید در حال تاب بازی و جویدن چوب

لیست کامل و راهنمای خرید وسایل نگهداری از خرگوش

خرگوش‌ها به عنوان یه حیوان خانگی محبوب شناخته می‌شن. نگهداری از این حیوان می‌تونه تجربه جالبی باشه اما باید از نیازهای اون آگاهی کاملی داشته باشین. نگهداری از خرگوش یک کار موقتی نیست. در صورت مراقبت اصولی از آن‌ها ۸ تا ۱۲ سال عمر می‌کنن. انتخاب وسایل مناسب برای نگهداری از خرگوش بخشی از برنامه مراقبت و نگهداری از اون‌هاست. توی این مقاله قصد داریم تا شما را با ضروری ترین لوازم و وسایل خرگوش مانند: قفس، جعبه دستشویی، ظرف آب و غذا، لباس و موارد دیگر آشنا کنیم. علاوه بر این در مورد کاربرد و ضرورت تک تک لوازم خرگوش صحبت می‌کنیم. با ما در ادامه این مقاله همراه باشین.

تعدادی خرگوش در قفس مخصوص در حال غذا خوردن

اگر شما هم از طرفداری نگهداری از خرگوش هستین، لازمه بدونین که هزینه‌های جانبی نگهداری از خرگوش بالاست. این هزینه‌ها شامل معاینه دامپزشک و هزینه وسایل مورد نیاز و غذای خرگوشه و هر چی که سن خرگوش بالاتر می‌ره، هزینه‌ها هم بیشتر می‌شه.

پس مطمئن بشید که تمام جوانب نگهداری از خرگوش رو در نظر گرفتین و بعد اقدام به خرید و نگهداری از خرگوش به عنوان یک حیوان خونگی بکنین. تمام لوازم نگهداری خرگوش در سه بخش لانه خرگوش، مراقبت از خرگوش و نظافت خرگوش دسته‌بندی می‌شه.

ما توی سایت درباره نگهداری از خرگوش مطلب نوشتیم. با خواندن اون می‌تونین اطلاعات لازم درباره خرگوش‌ها و نگهداری درست و اصولی از اون‌ها رو به دست بیارین.

 

لوازم مورد نیاز خانه خرگوش

بعضی از افراد ترجیح می‌دن خرگوششون رو در فضای باز بیرون از خونه نگه دارن و معتقدن که خرگوش از آفتاب و هوای باز استفاده می‌کنه. اگر تصمیم دارین خرگوش خودتون رو بیرون از خونه نگه دارین، مهمه که به دور از آفتاب، سرما و باران باشه و در فصل سرما، فضای لانه خرگوش رو گرم‌تر نگه دارید.

اما نگهداری از خرگوش تو فضای باز ممکنه باعث ترسیدن اون بشه. از طرف دیگه خرگوش‌ها موجوداتی اجتماعی هستن و ارتباط با آدم‌ها رو دوست دارن. پس توصیه می‌شه که خرگوش رو در فضای بسته، داخل خانه و در اطراف ادما نگه دارین.

برای نگهداری خرگوش داخل خانه شما می‌تونین از حصار و یا قفس مخصوص استفاده کنین.

استفاده از حصار امکان ایجاد فضای کافی برای قرارگیری ظرف خاک، ظرف آب و غذا و تحرک و بازی خرگوش رو فراهم می‌کنه و امکان افزایش فضا هم برای مواقع لازم مثل زیاد شدن تعداد خرگوش‌ها فراهم می‌کنه. فقط باید توجه کنین که برای جلوگیری از پریدن خرگوش، ارتفاع حصارها حداقل ۹۱ سانتی‌متر باشه.

قفس خرگوش و ویژگی های آن

اما اگه تمایل به استفاده از قفس دارین، موقع خریدن قفس خرگوش باید به نکات زیر توجه داشته باشین:

  • بهتره خرگوش‌­ها فضای آزادی برای خودشون داشته باشن تا احساس کنن صاحب خونه هستن. فضای قفس باید به اندازه‌ای باشه که خرگوش فضای کافی برای ایستادن، دراز کشیدن و حرکت آزادانه داشته باشه. منظور از حرکت آزادانه اینه که به راحتی بتونه حداقل سه یا چهار جهش کامل انجام بده.
  • حداقل‌ سطح‌ مورد نیاز برای‌خرگوش‌ با وزن‌ ۲ کیلوگرم حدود ۳ متر مربعه و برای‌ خرگوش‌های‌ با وزن‌ بیش‌ از ۲ کیلوگرم به‌ ازای هر کیلوگرم‌ وزن، ۱ تا ۲ متر مربع به سطح قفس باید اضافه بشه.
  • ‌ارتقاع‌ قفس باید در حدی‌ باشه که‌ خرگوش بتونه‌ به طور کامل‌ روی‌ پاهاش بایسته و بسته به جثه‌ حیوان ‌می‌تونه حدود ۴۵-۹۰ سانتی‌متر باشه.
  • در صورتی که‌ قرار باشه خرگوش‌ در فضای‌ خارج‌ منزل‌ نگهداری‌ بشه کف‌ قفس باید در مقابل‌ نفوذ رطوبت‌ عایق‌ باشه و در صورتی که‌ نگهداری‌ توی خونه باشه، کف‌ قفس می‌تونه مشبک‌ و یا توری‌ باشه که‌ رطوبت‌ در کف‌ قفس‌ نمونه.

در صورتی که اندازه قفس مناسب نباشه ممکنه خرگوش دچار زخم پا  بشه و یا احساس نا‌امنی بکنه.

  • قفس‌هایی که قراره بیرون از خانه قرار بگیره باید فضای سایه‌دار و محافظ در برابر باد داشته باشه در حالی که ممکنه قفس‌های خانگی رو باز باشن.
  • کف قفس خرگوش‌ها نباید سیمی باشه.
  • خرگوش‌ها دوست دارن جای دنجی داشته باشن. شما می‌تونین مقدار زیادی مواد جاذب مانند روزنامه و یا ملافه مخصوص بخرین و کف قفس قرار بدین. این کار باعث می‌شه خرگوش گرم و خشک نگه داشته بشه.

حتی شما می‌تونین یک تشک مناسب زیر قفس قرار بدین. تشک خرگوش‌های مختلف، متفاوته اما در کل تشک باید حس نرمی و آرامش رو به خرگوش بده.

خرگوش مشکی در لانه مخصوص خرگوش

جعبه دستشویی خرگوش

هنگام تهیه وسایل خرگوش، به فکر جعبه دستشویی مناسب هم باشین. جعبه دستشویی به تمیز نگه داشتن خانه خرگوش کمک می‌کنه. یه جعبه، سینی یا توالت مخصوص خرگوش رو از کاه، روزنامه یا یونجه پر کنین و داخل قفس، دور از محل خوابش قرار بدین.

چون خرگوش مثل گربه، مدفوع خودش رو دفن نمی‌کنه پس نیازی نیست که جعبه رو خیلی پر کنین. به صورت روزانه هم مواد داخل اون رو عوض کنین. اینطوری هم بوهای آزاردهنده کم می‌شه و هم خرگوش سالم و شاد خواهد بود. اگه می‌خواین خرگوشتون یاد بگیره که توی جعبه، دستشویی کنه، مطلب آموزش دستشویی به خرگوش رو هم حتما بخونین.

باکس دستشویی خرگوش
جعبه دستشویی خرگوش به شما در جمع آوری مدفوع خرگوش و همچنین تربیت اون کمک می‌کنه

یادتون باشه که خرگوش مدفوع‌خواری داره!

در واقع خرگوش‌ها دو نوع مدفوع دارن:

  1. گلوله‌های مدفوع (مواد دفعی خشک، گرد و سفت)
  2. سکوتروپ (بزرگ، نرم با رنگ روشن)

خرگوش نیاز داره سکوتروپ‌های خودش رو بخوره تا به اندازه کافی مواد مغذی موجود در غذاهای مختلف رو جذب کنه. پس موقع تمیز کردن قفس، سکوتروپ‌ها رو جمع نکنین. می‌تونین روی اون یونجه قرار بدین. خرگوش‌ها دوست دارن هم‌زمان یونجه و مدفوع بخورن. این کار باعث تشویق به عادت خوب استفاده از جعبه دستشویی برای خرگوش هم می‌شه.

در مقاله تربیت خرگوش می‌تونید در مورد آموزش و تربیت این حیوون کوچولو و بامزه به عنوان حیوان خونگی اطلاعات بیشتری یاد بگیرین.

شما باید حداقل دو جعبه بستر برای خرگوشتون تهیه کنید؛ یکی برای داخل خونه و یکی هم برای محوطه خارج از خونه.

این جعبه‌ها برای هر خرگوشی متفاوته. می‌تونین چند جعبه در سایزهای متفاوت با رنگ‌ها و بافت مختلف بخرین و سلیقه خرگوش خودتون رو بفهمین و ببینین که با کدوم جعبه احساس راحتی بیشتری می‌کنه.

نکته مهم در انتخاب این جعبه‌ها اینه که هرگز نباید از سفال یا خاک رس ساخته شده باشن چون تنفس خرگوش رو با مشکل مواجه می‌کنه.

توالت مخصوص خرگوش با رنگ قرمز

ظرف دستشویی خرگوش هپی پت مدل Picko
ظرف دستشویی خرگوش هپی پت مدل Picko
مزایای این محصول
دارای رنگبندی

لوازم مورد نیاز مراقبت از خرگوش

خرگوش‌ها در عین حال که به مراقبت‌های خاصی نیاز دارن اما به عنوان یه حیوان خونگی کم دردسر هم شناخته می‌شن. اما بی دردسر ترین حیوانات خانگی هم به یکسری لوازم و وسایل نگهداری نیاز دارن. ما توی مقاله حیوانات خانگی بی دردسر؛ ۱۲ حیوان خانگی بی دردسر رو معرفی کردیم که خرگوش هم یکی از اونهاست. اما در این بخش لیست تمام وسایل مورد نیاز برای مراقبت از خرگوش معرفی می‌کنیم.

ظرف غذا و آب خرگوش

خرگوش شما باید ظرف غذای مخصوص خودش رو داشته باشه.

ظرف غذای خرگوش باید به اندازه‌ای بزرگ باشه که غذای کافی توش جا بشه. همینطور لازمه که ظرفش سنگین باشه تا خرگوش نتونه به راحتی تکونش بده؛ ظرف غذای سرامیک مثلا گزینه خوبی برای خرگوشه.

کاسه غذا رو هر روز تمیز کنین و یادتون باشه وعده‌های غذایی باید متناسب با اندازه و وزن خرگوش شما باشه.

یک بطری آب مخصوص هم برای خرگوشتون بخرین. این بطری به قفس وصل می‌شه. البته ممکنه این نوع بطری آب بعضی خرگوش‌ها رو کلافه کنه و ازش آب نخورن. در این صورت می‌تونین از کاسه آب جنس سرامیک، پلاستیک سالم یا فلز استفاده کنین چون تمیز کردنش راحت‌تره.

غذای مورد نیاز خرگوش

خرگوش شما برای اینکه همیشه سالم و سرحال باشه به غذای سالم و مقوی نیاز داره.

یونجه باید قسمت عمده‌ای از رژیم غذایی خرگوش شما رو تشکیل بده.

همچنین هر روز براش سبزیجات تازه تهیه کنین. انواع سبزی‌های ریشه‌ای مثل هویج و ترب می‌تونه تو برنامه غذایی خرگوش قرار بگیره.

می‌تونین هویج رو از سقف قفس آویزان کنین تا به عنوان اسباب‌بازی خوردنی مورد استفاده قرار بگیره.

البته غذای آماده مخصوص خرگوش هم وجود داره که می‌تونین از فروشگاه لوازم حیوانات خانگی تهیه کنین. فقط  مطمئن بشین که غذا متناسب با سن خرگوش باشه.

سنگ‌های جویدنی مخصوص جوندگان به اشکال مختلف هم در بازار موجوده که به عنوان منبعی از کلسیم و ویتامین‌ها و وسیله‌ای برای ساییده شدن دندان‌ خرگوش می‌تونه در اختیارش قرار بگیره. در همین رابطه می‌تونین نکاتی رو درباره راهنمای غذای خرگوش بخونین تا اطلاعات کاملتری در مورد تغذیه و رژیم غذایی خرگوش پیدا کنید.

غذای خشک مخصوص خرگوش

غذای خرگوش مفید مدل Rabbit Delicious وزن 1 کیلوگرم
غذای خرگوش مفید مدل Rabbit Delicious وزن ۱ کیلوگرم
مزایای این محصول
غذایی کامل و قابل هضم

لوازم پیاده‌روی خرگوش

حیوانات خانگی نیاز به فعالیت روزانه دارن. یه خرگوش توی طبیعت ممکنه روزی چند کیلومتر راه بره. خرگوش خانگی شما هم درسته که تو طبیعت زندگی نمی‌کنه اما نیاز به فعالیت و تحرک داره. احتمالا برای بردن خرگوش به بیرون از خانه به قلاده خرگوش هم نیاز پیدا کنین. پس قلاده رو هم جزو لیست خرید لوازم جانبی خرگوش قرار بدین.

قلاده مخصوص خرگوش سیاه رنگ
استفاده از قلاده خرگوش هنگام پیاده روی، کمک می‌کند تا بهتر مراقبت خرگوش خود باشید

لباس مخصوص خرگوش

لباس حیوانات خانگی جزوی از محصولات پر طرفدار پت شاپ‌هاست. لباس مخصوص خرگوش هم وجود داره و چون جنبه زینتی داره و در تصاویر هم زیباست، جزو محصولات پرفروش حساب می‌شه و افراد زیادی دنبال لباس و حتی کفش مخصوص خرگوش هستن. ولی استفاده از این وسایل حیوان رو بسیار اذیت می‌کنه.

خرگوش‌ها به هیچ عنوان علاقه‌ای به پوشیدن این لباس‌ها و کفش‌ها ندارن.

معمولا برای تبلیغ این محصولات از محافظت حیوان در برابر سرما، باد و باران گفته می‌شه  ولی باید بدونین که در حالت طبیعی پشم خرگوش‌ بسیار گرمه و همیشه نیاز به هوای خنک داره.

پوشاندن لباس به خرگوش به شدت کلافه‌ش می‌کنه و گاهی هم دیده شده در هنگام استفاده از این محصولات خرگوش‌ها تغییر رفتار می‌دن و پرخاشگر می‌شن.

لوازم حمل و نقل خرگوش

یکی دیگه از وسایل مورد نیاز نگهداری از خرگوش، باکس حمل و نقله. شما برای بردن خرگوشتون پیش دامپزشک یا هر جای دیگه‌ای که ممکنه با هم برین، نیاز به یک باکس محکم و مطمئن دارین. بهتره که بالا و جلوی باکس باز باشه. یادتون نره که یه پتوی نرم و راحت هم داخل باکس بذارین تا خرگوش کوچولوتون جاش نرم و گرم باشه.

اسباب بازی مورد علاقه خرگوش

اسباب بازی‌ خرگوش در شکل‌گیری رفتار اون نقش مهمی دارن. وقتی که دارین لوازم مورد نیاز خرگوش خانگی خودتون رو می‌خرین، اسباب‌بازی­‌هایی رو برای خرگوش انتخاب کنین که بتونه به راحتی اون‌ها رو بجوه و پرت کنه.

همونطور که می‌دونین خرگوش­‌ها دوست دارن مبلمان، فرش، پارچه و سیم­‌های برقی رو بجون. سیم­‌ها باید در لوله‌های پلاستیکی مخصوص پنهان بشن تا خرگوش نتونه پیداشون کنه. جویدن این سیم‌ها برای خرگوش خطرناک و کشنده است.

پس باید به خرگوشتون به اندازه کافی، جویدنی‌های بی‌­خطر و اسباب‌بازی های جذاب بدین تا توجهش از فرش و مبلمان و سیم‌های برق منحرف بشه.

  •  یک جعبه مقوایی پر از یونجه، یک صندوق بازی ارزان‌قیمت برای خرگوش محسوب می‌شه.
  • می‌تونین براش یک تونل اسباب‌بازی بخرین تا داخل اون بره و مدت زیادی سرگرم بشه.
  • باید اسباب بازی‌های مختلف رو برای خرگوشتون امتحان کنین تا سلیقش رو بفهمین.
  • حتی می‌تونین برای اون اسباب‌بازی خانگی درست کنین. شما می‌تونین با استفاده از رول‌های دستمال توالت یا هر لوله مقوایی دیگه‌ای تونل‌هایی رو درست کنین که خرگوش‌ها دوست دارن و در طبیعت حفر می‌کنن.
  • می‌تونین با تقسیم رول دستمال کاغذی به قطعات کوچک‌تر، اسباب‌بازی نواورانه‌ای برای خرگوشتون درست کنین که  اون رو به دهانش بگیره، تکون بده، پرتاب کنه و دوباره به شما برگردونه.
  • خانه‌های مقوایی هم برای خرگوش‌ها گزینه خوبیه. خرگوش به داخل و خارج اون می‌ره، روی اون چنگ می‌کشه و حتی ممکنه اون رو بجوه.
  •  زیر‌انداز حصیری و یک جعبه پر از کاغذ (در صورتی که بدون رنگ و چسب باشن)، می‌تونه اسباب سرگرمی خرگوش بشه.
  • اسباب‌بازی‌های پلاستیکی مخصوص نوزاد (اگه استحکام لازم رو داشته باشن) و یا تکه‌های چوب (بدون صمغ)، توپ‌های پلاستیکی زنگوله‌دار یا حتی مخروط‌های درخت کاج اسباب‌بازی های جالب و سرگرم کننده‌ای برای خرگوش هستن.

 لوازم پزشکی خرگوش

برای موارد اضطراری بهداشتی ، بهتره که موارد زیر رو در دسترس داشته باشین:

  • دماسنج دیجیتالی با نوک انعطاف پذیر
  • سرنگ تغذیه‌ای (۱۰ سی سی یا ۳۵ سی سی)
  • سرنگ‌های ۱ سی سی
  • پنبه های توپی
  • شیشه غذای کودک (هویج ، موز ، سیب)
  • یک سرنگ نوک منحنی
  • موچین
  • آب اکسیژنه
  • محلول نمکی چشم

مراقبت‌های بهداشتی و لوازم نگهداری نظافت خرگوش

خرگوش خونگی چون داره تو محیط خونه و با ما زندگی می‌کنه به یه سری مراقبت‌های بهداشتی و نظافتی هم نیاز داره. از جمله مهم‌ترین این وسایل عبارتند ازز ناخن‎‌گیر، برس و شانه مخصوص خرگوش.

لازمه حداقل هفته‌ای یک بار موهای خرگوشتون رو برس بکشین. البته خرگوش‌های مو بلند به برس کشیدن روزانه احتیاج دارن. اگه موهای خرگوشتون گره‌خوردگی داره باید با شانه مخصوص خیلی آروم گره رو باز کنید.

ناخن‌های خرگوشتون رو باید به طور مرتب بگیرین. اگه انجام این کار برای شما راحت نیست، لازمه پیش دامپزشک برید تا این کار رو برای شما انجام بده.

خرگوش رو حمام نکنین! یعنی نباید اون رو در آب فرو کنین. خرگوش‌ها خودشون رو تمیز می‌کنن. اما در صورت لزوم می‌تونین از یک حوله مرطوب استفاده کنین. پس یه حوله مخصوص خرگوشتون در دسترس داشته باشین. (مطلب مرتبط: حمام کردن خرگوش)

 

لوازم نگهداری انواع نژادهای خرگوش

ما قبلا در مقاله انواع خرگوش شما را با نژادهای مختلف خرگوش‌های خانگی محبوب آشنا کردیم و در مورد تک تک نژادها صحبت کردیم. اما با اینکه خرگوش ها نژادهای متنوعی دارن، اما وسایل نگهداری‌ اون‌ها با هم خیلی فرقی نداره.

همه اونا به قفس یا لانه مناسب، لوازم مراقبتی مانند ظرف مناسب آب و غذا، تغذیه مناسب و غیره و لوازم بهداشتی برای نظافت دارن.

برای مثال وسایل خرگوش مینی لوپ عبارتند از:

  • خرگوش لوپ باید قفسش به اندازه‌ای باشه که خرگوش بتونه روی پای خودش بایسته و راحت دراز بکشه. اندازه قفس باید حداقل ۳ برابر اندازه خرگوش باشه و کف محکمی داشته باشه.
  • مینی لوپ‌ها به بازی‌های فکری علاقه زیادی دارن پس سعی کنین اسباب‌بازی‌های زیادی رو در اختیارشون  قرار بدین.
  • خرگوش مینی لوپ آب زیادی می‌نوشه. این خرگوش‌ها هم باید ظرف مخصوص آب و غذا داشته باشن. برای ذخیره آب در قفس، از یک کاسه کوچک، کم عمق و ضد زنگ استفاده کنین و به صورت روزانه اون رو تمیز کنین.
  • اگر مینی لوپ شما پشم کوتاه خزی داره یک برس آرام روزانه برای اون لازمه و اگر موی پشمی یا بسیار بلند داره، دو بار در روز برس باید بزنین و ناخن‌های اون رو هم باید به طور مرتب کوتاه کنین. پس شما به برس و ناخن‌گیر برای خرگوش مینی لوپ خود نیاز دارین.

اکه می‌خواین در مورد انواع خرگوش مینیاتوری و شرایط نگهداری اونا اطلاعات کاملی داشته باشین، می‌تونین مطلب خرگوش مینیاتوری رو بخونین

در انتها، فراموش نکنین که نگهداری از حیوانات یعنی تعهد و قبول یک مسئولیت مهم! پس لطفاً از حیوانات خانگی خود به بهترین شکل مراقبت کنین.

تجربه و نظر شما برای ما مهمه!

شاید به ظاهر نگهداری از خرگوش کار ساده‌‌ای به نظر بیاد، اما در واقعیت این‌طور نیست و خرگوش‌ها نیاز به مراقبت بیشتری دارن. به همین دلیل استفاده از وسایل نگهداری خرگوش کار شما رو توی نگهداری ازش راحت‌تر می‌کنه. ما سعی کردیم توی این مقاله سیر تا پیاز تمامی لوازم خرگوش به شما بگیم و شما را در خرید اونها راهنمایی کنیم.

پس اگه تجربه ای از نگهداری خرگوش با هریک از این وسایل داشتید با ما درمیان بگذارین. به ما بگین که چه وسایلی برای نگهداری از خرگوش خریدید؟ به نظر شما کدوم یکی از این وسایل ضروریه و لازمه که حتما باشه؟

تجربه‌های ارزشمندتون رو با ما در میون بذارید و اگه سوالی دارین، مطرح کنید تا همکاران من در اسرع وقت، راهنماییتون کنن.

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
4.6/5 - (96 امتیاز)
نویسنده: شیرین جاویدی
نویسنده: شیرین جاویدی
سلام
من شیرین هستم، نویسنده و علاقه مند به حیوانات. علاقه من به حیوانات از وقتی شروع شد که یه توله سگ رو به سرپرستی قبول کردم. امیدوارم از خواندن محتوای من لذت ببرید.
دیدگاه شما
اگر سوالی ذهنتان را درگیر کرده یا نظری دارید با ما در میان بگذارید.
الهام ضیاالدینی
نوشته شده در: ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۰

سلام من تصمیم دارم یک خرگوش بخرم ولی چون یک طوطی خیلی کوچک هم دارم نمی دانم وقتی خریدم مشکلی پیش میاد یا نه

پاسخ به این نظر
اریانا
نوشته شده در: ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۰

سلام من یک خرگوش هدیه گرفتم که نژادشم نمی دونم
ولی نمی دانم نگهش دارم یا نه آخه می‌گویند که خرگوش یک مویی داره که به انسان صدمه میزنه این درسته
واین که غذای جایزه خرگوش چی هستش

پاسخ به این نظر
دکتر احسان ذواکتافی
نوشته شده در: ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۰

سلام اریانا عزیز
وقتی خرگوشت توسط دامپزشک ماینه بشه و ضد انگل اش رو به موقع دریافت کنه هیچ آسیبی به انسان نمیزنه و جای نگرانی نیس.
در مورد نحوه نگهداری و تربیت خرگوش هم توصیه میکنم ایبوک راهنمای تربیت و دستی‌کردن خرگوش رو تهیه کنی.

پاسخ به این نظر
مهدیه رنجبرزاده
نوشته شده در: ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۰

سلام خسته نباشید من می‌خوام ی خرگوش خریداری کنم ک ب گفته پرورش دهنده اش میگه ی ماهشه ولی من مطالبی ک خوندم فهمیدم باید بعد دوماه از مادرش جدا بشه و بشه نگهداریش کرد نمی‌دونم بخرمش یا نه لطفا راهنماییم کنید

پاسخ به این نظر
دکتر احسان ذواکتافی
نوشته شده در: ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۰

سلام مهدیه جان
بهتره که صبر کنید و بعد که سن خرگوش بیشتر شد اونو به سرپرستی بگیری چون خرگوش یک ماهه سیستم ایمنی ضعیفی داره و ممکنه خیلی زود بیمار بشه و علاوه بر اون چون کنار مادرش نبوده ممکنه خیلی ترسو و غیر اجتماعی بشه.

پاسخ به این نظر
الناز
نوشته شده در: ۲۴ اسفند, ۱۳۹۹

سلام لطفا زود به من پاسخ دهید خرگوشم موقع خواب و دراز کشیدن خیلی سرش تکون میخوره سرش کج نیستا فقط خودش وسرش تکون میخوره بعضی مواقع هم مثل سکسه کردن ما میشه یهو پشت سر هم طرف شکمش تکون میخوره چیکار کنم مشکلی هست جدی هست اگر راهماری داره میشه بدون رفتن به دامپزشکی خودم مشکلش رو برطرف کنم

پاسخ به این نظر
دکتر احسان ذواکتافی
نوشته شده در: ۱۴ فروردین, ۱۴۰۰

سلام الناز جان
توصیه میکنم مقاله ی راهنمای کامل معنی رفتارها، حرکات و صداهای خرگوش رو مطالعه کنی.
علاوه بر اون میتونی با بخش دامپزشک آنلاین در ارتباط باشی و جزئیات بیشتری از خرگوشت به ما بگی تا بتونیم بهت کمک کنیم.

پاسخ به این نظر
saeedeh«♕»
نوشته شده در: ۱۵ اسفند, ۱۳۹۹

سلام خسته نباشین ببخشید من احتمالا فردا برای خرید خرگوش از دست صاحبش میرم و اینکه امروز داشتم میگشتم که چجوری از خرگوش مراقبت کنیم برای حمامش باید شاپوی مخصوصی داشته باشه و اینکه دد نبود شامپوی مخصوص چه راه حل دیگه آی پیشنهاد میکنین و اینکه قراره بیارمش تو اپارتمان و چون که نمیتونم برم بیرون خرگوش رو هم نمیتونم ببرم مشکلی داره اگه خرگوش تو خونه بمونه فقط اخه نمیتونم ببرمش بیرون البته سعی میکنم ببرم ولی حدقال شاید هفته ای یکبار ولی تو خونه ولش میکنم ممنون از سایت خوبتون

پاسخ به این نظر
دکتر احسان ذواکتافی
نوشته شده در: ۱۵ اسفند, ۱۳۹۹

سلام سعیده جان
توصیه نمیشه خرگوش رو حمام کنی چون ممکنه دچار افت ناگهانی دمای بدن و شوک بشن.
در مورد نگهداری داخل آپارتمان هم مشکلی نداره فقط باید مواظب باشی که زیاد روی فرش و موکت راه نره چون ممکنه کف پاش آسیب ببینه
توصیه میکنم حتما مقاله نگهداری خرگوش خانگی رو هم بخونی.

پاسخ به این نظر
saeedeh«♕»
نوشته شده در: ۱۵ اسفند, ۱۳۹۹

خیلی ممنون سعی میکنم زاد رو فرش راه نره

پاسخ به این نظر
محیا
نوشته شده در: ۲۴ اسفند, ۱۳۹۹

سلام. وقتتون بخیر. من میخوام یه خرگوش بخرم ولی شنیدم که خیلی خیلی نیاز به مراقبت میخواد و هرچقدر هم بهش یاد بدی باز هم روی زمین ادرار یا مدفوع میکنه و اینکه شنیدم که خرگوش ها پریود میشن. آیا اینا درسته و اینکه آیا نژادی از خرگوش ها هستند که پریود نشند؟؟

پاسخ به این نظر
دکتر احسان ذواکتافی
نوشته شده در: ۱۴ فروردین, ۱۴۰۰

سلام محیا جان
هر حیوون خونگی نیاز به مراقبت و مسئولیت پذیری زیادی داره,راجع به دسنشویی هم که اگه بهش آموزش بدی فقط توی جای دستشویی اش اینکارو میکنه که با مطالعه ی کتاب تربیت خرگوش اصول آموزش رو یاد میگیری.بله خرگوش ها هم پریود میشن اما با عقیم کردن اونها,هم پریودی اتفاق نمیفته و هم باعث سلامت عمومی شون میشه.

پاسخ به این نظر
یه بنده خدا
نوشته شده در: ۲۴ اسفند, ۱۳۹۹

سلام میخواستم بگم که اولا زیاد و تند تند نباید خرگوش رو بشورین چون باعث اسحال و مشکلات ریوی دیگه میشه شما باید با دستمال مرطوب مخصوص خرگوش و یا کودک اون رو تمیز کنید و فقط موقعی که خرگوش جوری کثیف کاری کرده که قابل شستشو نیست باید بشورینش و بله باید شامپو مخصوصشو بخرید.
و البته اینا تجربه های شخصی من بود شاید خرگوش شما از نظر نژاد و… متفاوت باشه

پاسخ به این نظر
الناز
نوشته شده در: ۱۳ اسفند, ۱۳۹۹

سلام خواهش میکنم کمکم کنید خرگوشم مدفوعش کوچیک وبزرگ و به هم ریخته هست مثل قبلا گرد و سفت نیست کو چیک وبزرگ وخرد شده لطفا اگر‌میتونید راهنمایی کنید خیلی دوستش دارم اما تازه بردم واکسن زدم

پاسخ به این نظر
دکتر صبا ژاله
نوشته شده در: ۱۴ اسفند, ۱۳۹۹

سلام الناز جان
بهتره برای این موضوع، با ما در بخش کلینیک آنلاین در ارتباط باشی چون نیاز به اطلاعات بیشتری هست. اونجا منتظرتم

پاسخ به این نظر
kimya
نوشته شده در: ۹ اسفند, ۱۳۹۹

سلام میگم من چهار ماه پیش خرگوش خریدم توی خونه تو قفس بود ولی مامانم گف گناه داره تو قفس بعد قفسشو بردیم تو حیاط کلا روزا تو حیاط آزاده بازی میکنه ولی حس میکنم مثل سابق نی قبلنا خودش میومد طرفم ک بغلش کنم اما الان ب بدبختی میگیرمش همش فرار میکنه چیکار کنم؟؟؟
ی مورد دیگه ک وقتی بغلمه دارم نازش میکنم لباسمو مثل خاک میکنه و گاز میگیره شکمم میره زیر گازاش اهم میره هوا😶
چیکار کنم گاز نگیره

پاسخ به این نظر
دکتر صبا ژاله
نوشته شده در: ۱۰ اسفند, ۱۳۹۹

سلام کیمیا جان
این مشکلاتی که گفتی بخشیش طبیعیه و مربوطی به ویژگی های رفتاری خرگوش هاست اما بخش دیگه ایش رو میتونی با تربیت درست رفع کنی.
برای تربیت خرگوشت بهت پیشنهاد میکنم کتاب تربیت خرگوش رو مطالعه کنی

پاسخ به این نظر
mahsa
نوشته شده در: ۲۰ بهمن, ۱۳۹۹

سلام من می خام ی خرگوش بخرم و نمیدونم باید از چ نژادی خریداری کنم ک بشه در اپارتمان اونو نگه داشت

پاسخ به این نظر
دکتر صبا ژاله
نوشته شده در: ۲۱ بهمن, ۱۳۹۹

سلام مهسا جان
خرگوشای لوپ- لهستانی- هوتوت میتونن انتخابای خوبی باشن
توی این مقاله کاملا در مورد انواع نژاد خرگوش مناسب آپارتمان توضیح دادیم

پاسخ به این نظر
سبحان
نوشته شده در: ۲۹ دی, ۱۳۹۹

سلام میخاستم بدونم خرگوش ها چند سالگی به بلوغ میرسند و
من هر روز خرگوشم را به پارک نزدیک خونمون میبرم این کار خوبه?

پاسخ به این نظر
دکتر صبا ژاله
نوشته شده در: ۱۵ بهمن, ۱۳۹۹

سلام سبحان جان
خرگوش های متوسط تا بزرگ: ۴-۴.۵ ماهگی
خرگوش های غول پیکر: ۶-۹ ماهگی
خرگوش های کوچیک: ۳.۵- ۴ ماهگی بالغ میشن
بیرون بردن خرگوش توی پارک ها بد نیت اما باید حتما مراقب باشی از روی زمین آشغال یا جونوری نخوره و مراقب جرب باشی و همیشه کنترل کنی

پاسخ به این نظر
مسعودی
نوشته شده در: ۲۱ دی, ۱۳۹۹

ببخشید خرگوش من بیش از اندازه به من وابسته شده با این که روز اولی است که او را خریدم این موضوع می تواند برایم مشکل ساز شود؟

و این که خر گوش من خیلی کوچک است و فقط یک هفته اش است خیلی می خوابد این موضوع طبیعی است

و چه نوع شیری و غذایی می توانم به او بدهم

پاسخ به این نظر
دکتر صبا ژاله
نوشته شده در: ۲۳ دی, ۱۳۹۹

سلام جناب مسعودی عزیز
رفتار خرگوش هارو میتونید با نحوه ی برخودتون باهاشون تنظیم کنید. سعی کنید ساعت مشخص رو در کنارش باشید و همیشه بغلش نکنید.
بچه خرگوش ها حتما باید تا سن ۳۰ روزگی شیر مادرشون رو بخورن ولی اگر امکانش نباشه میتونید از شیر خشک مخصوص بچه گربه یا شر بز استفاده کنید.
راهنمایی های بیشتر در مورد نگهداری و میزان و نحوه تغذیه شون رو میتونید توی مقاله ی هر آنچه باید در مورد نگهداری خرگوش خانگی بدانید و همینطور مقاله ی راهنمای غذای خرگوش مطالعه کنید.

پاسخ به این نظر