نصب اپلیکیشن
پرنده شاه طوطی

معرفی شاه طوطی، پرنده محبوبِ اسکندر مقدونی!

شده که دوست داشته باشین از یه پرنده نگهداری کنین ولی همیشه براتون سوال بوده که کدوم پرنده سر‌و‌صدای کمتری داره و راحت‌تر آموزش می‌بینه؟ بین ملنگو و شاه طوطی نمی‌دونین کدومو انتخاب کنین؟ طوطی اسکندر دارین و تو نگهداریش به مشکل برخوردین؟ با ما در ادامه همراه باشین تا هر‌چی که لازمه از این طوطی بانمک و اهلی بدونین و به بهترین نحو ازش مراقبت کنین.

تاریخچه و زادگاه شاه طوطی

تاریخچه شاه طوطی (با اسم علمی Psittacula eupatria) برمی‌گرده به زمان ۳۵۶ سال قبل از میلاد، که اسکندر مقدونی علاقه زیادی به نگهداری این طوطیا پیدا کرده بود و تعداد زیادی از اونا رو از زادگاهشون در جنوب آسیا (هند، افغانستان و پاکستان) به اروپا و مدیترانه صادر کرد و از اون موقع نگهداری این پرنده ی اصیل نشونه ی لوکس بودن به‌حساب میومد.

در اصل اسم این پرنده از اسکندر کبیر گرفته شده و به همین دلیل بهش Alexandrine parakeet میگن.

چرا پاراکیت؟ چون پاراکیت یه اسم کلی هست برای گروهی پر سروصدا از پرنده‌های سایز کوچیک تا متوسط که معمولا سبز‌رنگن و دم بلندی هم دارن. یکی از معروف‌ترین اعضای این خانواده مرغ عشق با اسم اصلی باجریگار هست که حتما همه می‌شناسینش.

شاه طوطی از بزرگترین عضو این گروه هست و حتی بهش Large Indian Ringneck هم میگن. دو قسمت آخر اسمش اشاره داره به زادگاه اصلیش که هند بوده و یک ویژگی منحصر به فردشون که دور گردنشون حلقه‌ی مشکی دارن.

طوطی اسکندر

ویژگی‌های ظاهری شاه طوطی

رنگ اصلی بدن: سبز، گونه و پشت گردن سایه‌ی آبی، شکم چند درجه روشن‌تر

سایز کل بدن: متوسط (۵۸cm)

ویژگی‌های دم: بلند و باریک (۳۶-۱۶cm)، زیر ‌دم زرد، روی دم سبز آبی، نوک دم زرد

منقار: بزرگ، معمولا قرمز، نوک منقار زرد، شیار کوچک در منقار بالا به رنگ قرمز، زرد یا سیاه

بال: چند درجه تیره‌تر از بدن و قسمت زیرین زرد رنگ

وزن: ۲۵۰ گرم

ویژگی خاص:

  • تکه ای قرمز نارنجی روی شانه
  • حلقه دور گردن تا گوشه های پایین منقار
  • حلقه از پشت صورتی و مشکی درجلو

جهش رنگی:

  • طوسی
  • سبزطوسی
  • سبزآبی
  • لوتینو
  •  آلبینو

خصوصیات شاه طوطی

شخصیت و خصوصیات شاه طوطی

یکی از دلایل محبوبیت زیادِ شاه طوطی اینه که از خویشاوندِ خودش (طوطی ملنگو یا Small Indian Ringneck) ساکت و آروم‌‌تره و درعین حال خیلی راحت‌تر از پرنده‌های دیگه اهلی میشه؛ ولی به این معنی نیست که کلا سروصدا نداشته باشه!

بریم ببینیم هر ویژگی رفتاریش از ۱۰ چند امتیاز می‌گیره.

شخصیت (۵-۲)

شاه طوطی به آروم و مودب بودنش معروفه  ولی درعین حال عاشق صحبت کردنه. به شدت با احساسه و عاشق اینه که بهش توجه بشه. خیلی هم کنجکاوه و دوست داره همه جا رو سرک بکشه.

جنس ماده در دوران بلوغش (این دوره حدود ۴ ماهگی تا یک سالگی شروع میشه و ممکنه از ۲ هفته تا حتی ۲ سال طول بکشه) که هورموناش بهم می‌ریزه ممکنه پرخاشگر و قلمروطلب بشه.

میشه گفت اگه تربیت مناسب داشته باشن در کنار احساس امنیت، این طوطی‌ها زیاد گازبگیر نیستن و به ندرت حسادت می‌کنن.

اجتماعی بودن (۹-۷)

طوطی اسکندر یکم خجالتیه و بیشتر علاقه به محیطی داره که آرامش داشته باشه درست برخلاف لاوبرد که مدام فعالیت داره و عاشق هیجانه.

بنابراین اگه دنبال پرنده‌ای هستین که مدام بخواین باهاش درحال فعالیت فیزیکی و بازی باشین شاه طوطی گزینه چندان مناسبی براتون نیست.

دستی شدن (۱۰-۷)

همونطور که از امتیازش مشخصه شاه طوطی یکی از بانمک ترین و مودب ترین پرنده هایی می‌تونه باشه که تاحالا دستی بهشون غذا دادین. هوش این پرنده بالاست و قابلیت یادگیری سریع انواع تردستی‌ها و حرکات آکروباتیک رو داره. این پرنده حتی اگه جفت داشته باشه هم همون اندازه اهلی می‌مونه فقط اگه از جفتش جداش کنین یکم استرس می‌گیره.

ویژگی های شاه طوطی

مناسب و همراه خانواده (۸-۵)

این طوطی مناسب خانواده هست و معمولا با چند نفر میتونه ارتباط بگیره ولی درنهایت وفادار و متعهد به یک نفر می‌مونه. این که چقدر دوست داشته باشه توی جمع باشه بستگی به جو خانواده داره؛ هرچی خانواده پرسروصدا تر باشه و بچه های فعال و پرانرژی داشته باشن، همون قدرم شاه طوطی علاقه ی کمتری به شرکت تو جمع خانواده داره!

با اینکه شاه طوطی جزو پرنده هایی هست که به افراد تازه کار که بار اولشونه میخوان پرنده داشته باشن توصیه میشه ولی ترجیح بر اینه که قبلا تجربه ی نگهداری از طوطی های کوچیکتر گروه پاراکیت رو داشته باشن.

بازیگوشی (۶-۲)

شاه طوطی هم مثل هر پرنده ی دیگه علاقه به جویدن داره خصوصا اگه چوبی باشه پس بهتره برای اسباب بازی های چوبی نرم، طنابی و آکریلیک که خراب نمیشن هزینه کنار بذارین. به جای اینکه علاقه به فعالیت‌های فیزیکی و هیجانی داشته باشه ترجیح میده خودشو مشغول یه اسباب بازی پازلی کنه و هوش خودشو به چالش بکشه. عاشق اینه که غذاشو قایم کنین یا همزمان از اسباب بازی پازلیش استفاده کنین که مجبور بشه دنبال غذاش بگرده. با توجه به ویژگی‌های بالا، اگه سرگرمی کافی نداشته باشه زود حوصلش سر میره.

ارتباط گرفتن با افراد (۸-۶)

همونطور که قبلا اشاره کردم این پرنده احساساتیه و عاشق اینه که بهش توجه بشه؛ خصوصا اگه قراره نوازش بشه و سرش خارونده بشه. ولی حواستون باشه که زیادی پیوندتون عمیق نشه وگرنه شمارو با جفت خودش اشتباه می‌گیره.

غذای شاه طوطی

قدرت جیغ زدن (۶)

میشه گفت تنها ویژگی ای از طوطی اسکندر که از ملنگو بدتره جیغ زدنشه که عمیق و گیرا‌تره. اگه بخوایم به فرکانس جیغش امتیاز بدیم ۴ رو می‎گیره ولی از لحاظ گوش خراش بودنش به ۱۰-۸ هم می‌رسه! موقعی که اعتراض و ترسی داشته باشه یا هیجانی بشه انتظار این جیغارو باید داشته باشین. این میشه گفت تنها ویژگیش هست که برای نگهداری در آپارتمان و مجتمع مسکونی چالش بزرگی رو ایجاد می‌کنه چون این جیغش در طبیعت تا فواصل دور شنیده میشه. البته که طوطی اسکندر تنها طوطی سخنگو در طوطی سانان نیست و نژادهای مختلف طوطی این قابلیت را دارند و شما می تونید با خوندن مقاله «معرفی طوطی های سخنگو» با اونها آشنا بشین.

تقلید و سخنگویی (۷-۵)

شاه طوطی در این ویژگی نسبت به ملنگو بهتر خودشو نشون داده و تقریبا هر صدایی رو می‌تونه عالی تقلید کنه. میشه گفت حداقل ۲۰-۱۰ کلمه رو یاد می‌گیره و حفظ می‌کنه. کیفیت تلفظ کردن کلماتش از ملنگو بهتره و امتیاز ۱۰-۸ رو داره. چیزی که صحبت کردن شاه طوطی رو بانمک تر میکنه صدای ظریف کارتونی مانندشه که به دل می‌شینه.

تخریب کردن وسایل (۴)

اگر وسیله ی کافی و مناسب برای جویدن دراختیارش بذارین احتمال اینکه چیز‌هایی که نباید رو بجوه کمه. یه مقدار هم غذا و آبشون رو با شلوغ کاری میخورن!

مستقل بودن (۹-۶)

بعضی‌هاشون همین که با شما توی یه اتاق باشن براشون کافیه و خیلی هم خوشحالن ولی بعضی‌هاشون هم نیاز به ارتباط مستقیم بیشتری با شما دارن که می‌تونین با آموزش دادن و بازی باهاش نیازشو برطرف کنین. درکل لازمه حداقل روزی ۳ ساعت برای وقت بذارین. بهتره که یاد بگیره تنهایی هم بتونه خودشو مشغول کنه. اما اگه زیاد خونه نیستین بهتره که جفت داشته باشه چون بی توجهی رو دوست ندارن.

پرکنی (۲-۰)

رفتار پرکنی در شاه طوطی‌ها برخلاف پرنده هایی مثل کاسکو به ندرت دیده میشه.

تشخیص جنسیت شاه طوطی

روش تشخیص جنسیت شاه طوطی

چنسیت شاه طوطی‌ها رو به نسبت پرنده‌هایی مثل باجریگار و عروس هلندی سخت‌تر می‌تونن تفکیک کنین؛ چون تنها وجه تفریقشون حلقه دور گردن جنس نر با رنگ مشکی هست که تا حدود ۲ سالگی کامل و واضح نمیشه پس لازمه که به ۲۴-۱۸ ماهگی برسن.

بنابراین اگه می‌خواین جوجه اسکندر داشته باشین و جنسیتش براتون مهمه لازمه که حتما تست DNA انجام بدین.

جنس ماده این حلقه رو نداره؛ اما از طرفی نابالغین هم به شدت شبیه ماده ی بالغ هستن.

پس چجوری میشه تفریقشون داد؟ جوجه ها دمشون از ماده کوتاهتره و اینکه چشمشون بجای کرم، قهوه ای رنگه.

جوجه شاه طوطی اول پرهای ریز زمخت سفیدی داره که به مرور از بین میرن و به جوجه حالت لخت مانندی میدن. چند روز بعد یک سری نقاط طوسی رنگ بیشتر نیمه ی پایینی پشت جوجه درمیان که بعدا تبدیل به کرکای طوسی میشن و در ۸ هفتگیش پرهای پروازی هم رشد می‌کنن.

جوجه ای که تازه متولد میشه تا ۵-۴ ماهگی منقارش زرد رنگه، به مرور مشکی و چندماه بعدش قرمز میشه و هم‌زمان پرهای صورتی در ناحیه ی سینه درمیان.

شاه طوطی‌ها دوبار در سال پرریزی دارن که حدود ۳ هفته ممکنه طول بکشه. توی این دوره حتما رژیم غذایی متعادل در اختیارش بذارین. می‌تونین تو این دوره دو سه تا بادام با پوست رو براش بذارین.

نگهداری طوطی اسکندر

نگهداری از شاه طوطی

درکل محیطی که برای پرنده‌تون درنظر می‌گیرین لازمه امن، به دور از حیوانات شکارچی، سرما، نور مستقیم خورشید و آشپزخونه باشه چون دود و بوهای سرخ کردنی و تفلون برای سلامتی هیچ پرنده‌ای خوب نیست.

حتما به نظافت منظم محیط زندگیش هم توجه داشته باشین.

شاه طوطی‌ها به ۷-۴ ساعت نور روزانه (ترجیحا طبیعی) و ۱۲-۱۰ ساعت خواب کامل و راحت نیاز دارن.

ویژگی‌های قفس

از اونجا که شاه طوطی به نسبت پاراکیت‌های دیگه بزرگتره و دم بلندتری داره لازمه که قفسش هم بزرگتر باشه و امکان پرواز و فعالیت کافی رو بهش بده.

  • حداقل ارتفاع قفس باید ۹۱.۵cm و به طول ۶۱cm باشه.
  • موقع تهیه ی قفس حتما مقاومت میله‌ها رو چک کنین چون منقار قوی‌ای داره.
  • از اونجا که علاقه به حرکات آکروباتیک هم داره ترجیحا قفسش میله های افقی هم داشته باشه که بتونه ازشون استفاده کنه.
  • اگر براش قفس مخصوص خواب هم می‌خواین تهیه کنین حداقل باید ۵۱x51cm باشه.

بازی و سرگرمی

چون اندازه شاه طوطی بزرگتره طبیعتا پروازهای بلندتری داره و گرفتنش برای برگردوندن به قفس سخت‌تره بنابراین اگه محل بازی براش تدارک می‌بینین توصیه نمیشه که سقفش باز باشه. ولی با این حال باید محلی رو برای بازی، فعالیت و پرواز کافی براش درنظر بگیرین که به راحتی می‌تونین براش با مش های فلزی (ترجیحا قطر بالا) یه محل بازی مسقف درست کنین.

  • توی این محیط رعایت کنین که آیینه، پنجره باز و پنکه در دسترس نباشه.
  • چوب‌هایی که برای نشیمنگاه دراختیارش می‌ذارین حداقل سه سایز متفاوت با انواع شکل و سطح باشن. ( مانزانیتا، چوب سخت طبیعی، مخصوص سابیدن ناخن‌ها و درنهایت مخصوص جویدن)

شاید به نظرتون چوب برای جویدن و سابیدن ناخن‌ها چندان لازم نباشه؛ ولی باید بهتون بگم که نیاز شاه طوطی به جویدن چوب از پرنده‌های دیگه بیشتره و ناخن‌های تیز مثل سرسوزن داره. برای اینکه ناخن‌هاشو خیلی کوتاه یا گرد نکنین بهتره که برای چوب مناسب تهیه کنین که ناخن‌هاش مرتب ساییده بشه.

  • اسباب بازی‌هایی که می‌تونین براشون تهیه کنین انواع چوبی، آکریلیک، پازلی، شاخه ی تازه و … دارن.

عکس شاه طوطی

تغذیه و غذای شاه طوطی

شاه طوطی‌ها به نسبت ملنگو‌ها از انواع غذاهایی که دراختیارش می‌ذارین بیشتر استقبال می‌کنه. چیزی که توی نگهداری هر پرنده‌ای اهمیت داره داشتن رژیم غذایی متعادله و اگه تغذیه صرفا برپایه‌ ی دانه باشه پرنده رو مستعد چاقی، کمبود کلسیم و ویتامین‌ها می‌کنه. پس حتما درنظر داشته باشین که پرنده‌تون همه نیازهای غذاییش به درستی تامین میشه.

درکنار غذا لازمه که آبش ۲ بار در روز تعویض بشه و ازاونجا که شاه طوطی یه مقدار کثیف کاری می‌کنه می‌تونین هم‌زمان آب خوردن از بطری رو هم درکنار کاسه بهش یاد بدین.

پلت فرموله/گرانولهمیوه/سبزیجات/برنج/پاستامخلوطی از دانه ها*مغزیجاتسایر موارد
۷۰%۱۵%۱۰%۵%
معادل یک گردو یا بادام با پوست در روز
- غذای تخم مرغی خشک (Dry egg food)
-حشرات خشک
-حبوبات و غلات پخته

*این مخلوط می‌تونه از تخمه آفتابگردون، گلرنگ و دون مخصوص عروس هلندی باشه یا اینکه فقط ارزن بدین.

 

نگهداری از طوطی

تولیدمثل و بارداری

  • میانگین تعداد تخم ۴-۲ عدد هست.
  • دوره ی انکوباسیون تخم یا مدت زمانی که والد ماده روی تخم ها میشینه برای شاه طوطی ۲۸ روزطول میکشه درحالی که برای ملنگو حدود ۲۴ روز طول می‌کشه. پرنده ی ماده به محض گذاشتن اولین تخم روی اون نمی‌شینه و صبر می‌کنه تا تخم دوم یا حتی اتمام تخم گذاری و بعد روشون می‌شینه.
  • پرهای پروازی جوجه ها حدود ۵۰ روزگی درمیان و کامل میشن.
  • جوجه ها حدود ۱۰۰-۸۵ روزگی از لحاظ تغذیه و نظافت مستقل میشن و می‌تونین این موقع از والدین جداشون کنین.
  • بلوغ جنسی شاه طوطی در ۳-۲ سالگیش اتفاق می‌افته.
  • معمولا شاه طوطی ماده تمایل به لونه‌ای داره که عمیق و تاریک باشه درست مثل طبیعتش که توی تنه‌ ی درخت لونه درست میکنه.
  • اندازه ی استاندارد لونه ۳۰cm۲ با عمق ۶۰-۷۵ سانتیمتر هست و بسترش از جنس فیبر گرند وود (ground wood fiber) که با خاک اره فرق داره و مناسب تره باشه.
  • شاه طوطی رو اگه بیرون خونه نگهداری کنین برخلاف بقیه ی پرنده ها که برای تولیدمثل خودشون رو با طول روز و فصل بهار و تابستان در نیمکره شمالی تطبیق میدن، می‌تونن توی زمستان هم وارد دوره ی تولیدمثلی بشن!
  • این طوطی ها چون پرواز بلند و مرتفعی دارن اگه درحالت گروهی نگهداری میشن با گذاشتن چندین لونه می‌تونین باروری رو در اون گروه افزایش بدین.
  • بهتره که هردو جنس چندماه قبل از دوره ی جفتگیری باهم آشنا بشن. چرا؟ چون در شاه طوطی‌ها جنس ماده غالب هست و اگه ناگهانی دو جنس رو باهم آشنا کنین پرنده ی نر احتمال زیاد می‌ترسه و جفتگیری نمی‌کنه.

ارتباط با سایر پرنده‌ها

  • شاه طوطی‌ها با شاه طوطی‌های دیگه خوب کنار میان ولی ممکنه به پرنده های دیگه پرخاشگری کنن.
  • ترجیحا اون‌هارو با پرنده های کوچیکتر تو یک قفس نگه ندارین چون احتمال آسیب بخاطر منقار قویش وجود داره.
  • می‌تونین درکنار ملنگوها بذارینشون ولی نباید اجازه ی جفتگیری بدین بهشون.

قیمت شاه طوطی

قیمت شاه طوطی در ایران

باتوجه به میانگین قیمتی که شاه طوطی داره جزو پرنده های با قیمت متوسط به حساب میاد. البته اگه شاه طوطی جهش رنگی داشته باشه قیمتش بالاتر میره.

بالغ جوجه
حدودا ۵.۸-۲.۵ میلیون حدودا ۲.۹-۱.۹ میلیون

 

وضعیت سلامت و بیماری‌‎های شاه طوطی

شاه طوطی ها پرنده هایی با بنیه ی بدنی قوی هستن و به ندرت به بیماری‌ها دچار میشن. یکی از دلایل جهانی شدنشون همین سازش پذیریشون تو شرایط مختلفه. تحمل سرماشون تقریبا خوبه و معمولا مدت طولانی حدود ۴۰ سال عمر میکنن.

اون‌ها هم مثل پرنده های دیگه درخطر بیماری‌های مهم پرندگان هستن ولی به نسبت بقیه استقامت بهتری دارن. این بیماری‌ها شامل:

  • پولیوما ویروس
  • پسیتاکوز (اورنیتوزیس)
  • آسپرژیلوس
  • تعدادی بیماری‌های باکتریایی

نظر شما درباره‌ی این طوطی باهوش و بانمک چیه؟

ما در این مقاله سعی کردیم اطلاعات مهم از شاه طوطی رو دراختیارتون بذاریم تا اگه پرنده ی مناسب سبک زندگیتونه بهترین امکانات رو براش فراهم کنین. شما تجربه ی نگهداری از این طوطی جذاب رو داشتین؟ کدومیکی از این نکات رو در نگهداریش رعایت کردین؟ ممنون میشیم سوال و تجربیاتتون رو با ما درمیون بذارین.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
4.6/5 - (61 امتیاز)
نویسنده: مریم مشتاق
نویسنده: مریم مشتاق
مریم هستم ، دامپزشک حیوانات خانگی و عاشق حیوانات.
از اینکه اطلاعاتم درباره پت ها رو با شما به اشتراک میگذارم خوشحالم و امیدوارم بهتون کمک کنه به بهترین شکل از حیوان خانگیتون مراقبت کنید :)
دیدگاه شما
اگر سوالی ذهنتان را درگیر کرده یا نظری دارید با ما در میان بگذارید.
محمد
نوشته شده در: ۳ آبان, ۱۳۹۹

سلام 🙂
من پریروز یه شاه طوطیه ۶ ماهه گرفتم
یکم با خوابش مشکل داریم
من پتو میکشم رو قفسش چراغم خاموش میکنم در اتاقم میبندم
اما خانواده انقدر سروصدا میکنن میترسم بازم نتونه بخوابه…
بنظرتون چکار باید کرد؟
میشه مثلا بجای ساعت ۹ ساعت ۱۲ بخوابونمش؟
ولی ازونطرفم دوباره صبح زود بیدار میشن سروصدا میکنن 😫
یه دنیا ممنون میشم راهنمایی کنین
همچنین تشکر از سایت عالی تون💚

پاسخ به این نظر
مریم مشتاق
نوشته شده در: ۵ آبان, ۱۳۹۹

سلام محمد عزیز،
برای خواب میتونین قفسش رو به جای آروم و بی سروصدای خونه منتقل کنین.
مشکلی از بابت خوابیدنش ساعت ۱۲ نیست چون اگه روی قفسش پارچه باشه و به نور روز اونقدری دسترسی نداشته باشه احتمالش کمه صبح زود بیدارتون کنه.

پاسخ به این نظر
همایون
نوشته شده در: ۳ آبان, ۱۳۹۹

سلام من بین ملنگو و شاه طوطی موندم برای من سخنگویی اش مهمه تو مقاله ملنگو گفتین ملنگو بهتر حرف میزنه تو این مقاله گفتین شاه طوطی

شاه طوطی بیشتر کلمه یاد میگیره یا ملنگو

و اینکه کدوم بهتر تلفظ میکنه

از مقاله های خوبتون سپاسگزارم
و ممنون میشم جواب بدید❤

پاسخ به این نظر
مریم مشتاق
نوشته شده در: ۴ آبان, ۱۳۹۹

سلام همایون عزیز،
میزان سخنگویی و یادگیریشون تقریبا در یه حده. ولی تفاوتی که هست اینه که تلفظ کلمات شاه طوطی از ملنگو بهتر و واضح تره.

پاسخ به این نظر
جواد
نوشته شده در: ۲۵ مهر, ۱۳۹۹

سلام ممنون بابت سایت خوبتون
من یه شاه طوطی خریدم که فروشنده گفت متولد خرداد امساله وبه اسم نر به ما داد میشه بگید چطور میشه فهمید که نره و طوق گردنش کی در میاد البته الان یه هاله دور گردنش داره

پاسخ به این نظر
مریم مشتاق
نوشته شده در: ۲۹ مهر, ۱۳۹۹

سلام جواد عزیز،
جواب سوالتون کامل در همین مقاله توضیح داده شده ممنون میشم مطالعه کنین.

پاسخ به این نظر
علی کمالی
نوشته شده در: ۲۱ مهر, ۱۳۹۹

خیلی خوبه ولی قیمتش زیاد معلوم نیست میتونید یه بار بگینش

پاسخ به این نظر
مریم مشتاق
نوشته شده در: ۲۷ مهر, ۱۳۹۹

سلام علی عزیز،
بالغ حدود ۲.۵ تا نزدیک ۶ تومن
جوجه حدودا ۲ تا ۳ تومن
چون ما فروشنده نیستیم از قیمت دقیق و به روزشون خبر نداریم.

پاسخ به این نظر
سارا صفا
نوشته شده در: ۱۹ مهر, ۱۳۹۹

سلام. وقتتون بخیر. من یک شاه طوطی دو ساله رو به سرپرستی گرفتم. تقریبا آرومه و بعضی وقتها اجازه میده که نوازش کنم. حرفهای نا مفهوم میزنه که قبلا یادگرفته.آیا الان تو سنی هست که بتونه چیزای جدید یادبگیره و باهام صمیمی تر بشه؟ و اینکه چه جوری میتونم با جایزه دادن تشویقش کنم به انجام کاری؟

پاسخ به این نظر
مریم مشتاق
نوشته شده در: ۲۹ مهر, ۱۳۹۹

سلام سارا جان،
یه مقدار سنش بالا هست برای آموزش جدید ولی غیرممکن نیست، لازمه زمان و صبوری بیشتری برای آموزشش بذارین و تداوم داشته باشین. اگه جمله هست براش مدام تکرار کنین عکس العمل کوچیکی ازش دیدین آفرین بگین و تشویقش کنین. اگه بازی و فعالیته مدام براش انجام بدین تا یاد بگیره استفاده کنه.

پاسخ به این نظر
طاها
نوشته شده در: ۱۴ مهر, ۱۳۹۹

سلام .
من یک طوطی ملنگو سخنگو دارم که ۱۰ روزه خریدم و تازه گیها داره حرف میزنه ولی از ما میترسه با این که روزی ۵ یا ۶ ساعت پیششم ولی بازم میترسه و پیش من حرف نمیزنه باید یه جا قایم بشی تا به حرف در اد و حیلی هم وهشیه وقتی میرم پیشش خودشو به قفصش میکوبه باید چی کار کنم تا اهلی بشه تازه خیلیم باهوش وقتی از قفص میارمش بیرون خودش میره تو قفصش یه چند تا حرف جدیدم یاد گرفته ازمون ولی حیلی وهشیه.
ممنون از سایتتون .

پاسخ به این نظر
مریم مشتاق
نوشته شده در: ۲۲ مهر, ۱۳۹۹

سلام طاهای عزیز،
چون هنوز به شما و محیط جدید عادت نکرده لازمه به مرور باهاش ارتباط بگیرین. بجز موارد تعویض غذا و آبش کلا تا یه مدت کاری به کارش نداشته باشین. تو فاصله ای ازش قرار بگیرین که استرس نداره، هرموقع آروم بود تشویقش کنین و به مرور بهش نزدیکتر بشین تا جاییکه بتونین از دستتون بهش غذا بدین.

پاسخ به این نظر
لاله
نوشته شده در: ۲۸ شهریور, ۱۳۹۹

سلام وقت بخیر.ممنون بخاطر اطلاعات عالی که در اختیار مون گذاشتید.چرا فرمودید ملنگو با شاه طوطی جفت گیری نکنه؟! راستش من طوطی خریدم که گفتند مادرش ملنگو و پدرش شاه طوطی بوده.الان ۶ ماهه هست اصلاً با ما ارتباط برقرار نمیکنه حتی نوازش کردن رو دوست نداره.فقط زمانی پیش من میاد که من بهش غذا بدم سیر که شد می‌ره یک گوشه می‌خوابه.نمیدونم چیکار کنم .من قبلاً ملنگو داشتم که خیلی خیلی به ما وابسته بود و شیطون و بازیگوش.اما متاسفانه از دست دادمش… الآن میخوام بدونم این طوطی من ملنگو محسوب می‌شود یا شاه طوطی؟! وباید باهاش چه رفتاری داشته باشم؟

پاسخ به این نظر
مریم مشتاق
نوشته شده در: ۱۹ مهر, ۱۳۹۹

سلام لاله جان،
چون علیرغم ظاهر مشابهشون پرنده های متفاوتی هستن و احتمال زیاد دراثر جفتگیریشون جوجه هاشون نابارور میشن، لازمه آموزشای دستی شدن رو براش انجام بدین، اوایل اصلا کاری به کارش نداشته باشین و فقط آبو غذا براش بذارین، به مرور اگر آروم بود تشویقش کنین و بهش نزدیکتر بشین. تا موقعیکه به حضورتون عادت نکرده برای نوازش کردن بهش فشار نیارین.

پاسخ به این نظر
لاله
نوشته شده در: ۲۹ آذر, ۱۳۹۹

سلام عزیز دلم .مرسی مهربونم.بنظرتون میتنونه حرف بزنه

پاسخ به این نظر
ارزو
نوشته شده در: ۲۳ شهریور, ۱۳۹۹

واقعا ممنون از شما❤❤❤
فقط یک چیز دیگه اگه خواستم تو کرونا بخرم چی چجوری طوطی رو ببرم دکتر ، الودس؟ 😢
راستش من به خاطر این اینقدر از بیماری طوطی میترسم چون متاسفانه پدرم دیابت و مادرم کلیه درد دارن 😭😭😭
این پرندگانی که داشتم سر هیچ کدوم برای مادرم مشکلی پیش نیومد اما سر کوتوله برزیلی که داشتم مادرم مریض شد
تا حالا هم تجربه ی ملنگو یا شاه طوطی رو نداشتم
و

نگرانم😢
به نظر تون بخرم یا نه؟
به هر حال شما چند سال درس خوندین و تجربتون بیشتره.
ممنون میشم که زودتر پاسخ بدید 💕

پاسخ به این نظر
مریم مشتاق
نوشته شده در: ۱۸ مهر, ۱۳۹۹

سلام آرزو جان،
ببینین خود پرنده ها به بیماری کرونا مبتلا نمیشن ولی اگه محیط نگهداریشون آلوده باشه یا اون فروشنده مشکوک یا مبتلا باشه میتونه مثل هر وسیله آلوده ای به شما منتقل کنه خصوصا اگه شما بهداشتو رعایت نکنین. بنابراین خیلی مهمه که از جایی بگیرین که مطمئن باشه (حتی خونگی به نظرم تا حدودی مطمئن تره)

پاسخ به این نظر
ارزو
نوشته شده در: ۲۳ شهریور, ۱۳۹۹

سلام من درمقاله ی هفت طوطی سخنگو پیام دادم و شما شاه طوطی را به من معرفی کردین من خودم در نظرم عروس هلندی‌ و ملنگو بود که عروس رو به خاطر گرده هاش حذف کردیم مشکلی هست به جای شاه طوطی ملنگو بخرم یعنی ویژگی هاش تغیر میکنه من هر روز ۴الی سه بار به سایت شما سر میزنم امیدوارم سزیع تر پاسخ بدید
موفق و پیروز باشین

پاسخ به این نظر
دامپزشک پت پُرس
نوشته شده در: ۲۳ شهریور, ۱۳۹۹

سلام آرزو جان،
یه مقدار از لحاظ ظاهری و شخصیتی باهم تفاوت دارن. اگه ملنگو رو بیشتر دوست دارین مشکلی نیست فرقش با شاه طوطی اینه که برعکسش کاملا اجتماعیه، دوست داره قفسش جای فعال و شلوغ خونه باشه و حدودا ۳ ساعت درروز نیاز داره بیرون قفس در ارتباط با همه افراد خانواده باشه. درباره ملنگو هم تو این مقاله کامل توضیح دادیم:
معرفی ملنگو یا طوطی سبز + نگهداری و انواع

پاسخ به این نظر
ارزو
نوشته شده در: ۲۳ شهریور, ۱۳۹۹

ممنون از شما
پس ایمنی بدنش و بیماری هاش فرقی نداره؟
یا اینکه افراد خوانواده رو بیمار کنه؟
منم دوست دارم یک روز مثل شما دامپزشک بشم ❤❤❤❤
من مقاله ی شاه طوطی و ملنگو رو کامل مطالعه کردم
یه خواهشی دارم لطفاتو مقاله هاتون راجع به بیماریهاشون بیشتر توضیح بدید یعنی علائم راه انتقال و…. بیماری هارو بگین اینطوری عالی میشه
اگه جواب دو سوال بالا رو که گفتم بدید واقعا ممنون میشم
خیلی خوبه که برای علایقتون پشتکار دارین
موفق و پیروز باشین

پاسخ به این نظر
دامپزشک پت پُرس
نوشته شده در: ۲۳ شهریور, ۱۳۹۹

نه آرزو جان فرقی ندارن، همونطور که قبلا گفتم اگه بعد تهیه کردنش اول از همه برای چک آپ و بررسی بیماریای مهمش به متخصص پرندگان مراجعه کنین و توی نگهداریشم نظافت روزانه رو رعایت کنین مشکلی پیش نمیاد.
چشم اطلاع میدم که تو موضوعای آینده برای بیماری پرندگانم مقاله اختصاص داده بشه.
نظر لطفتونه.

پاسخ به این نظر
ارزو
نوشته شده در: ۲۳ شهریور, ۱۳۹۹

واقعا ممنون از شما❤❤❤

منیر
نوشته شده در: ۲۵ مرداد, ۱۳۹۹

من به اتفاق بچه هام و همسرم یک شاه طوطی داشتیم ..وقتی خریداری کردیم فروشنده گفت ۶ ماهه است .روزی که اوردیمش منزل اصلا فکر نمیکردم یکروزی انقدر وابسته اش بشیم بخصوص خودم .کوچک بود هرروز قبل صبحانه خودم برا طوطی صبحانه میگذاشتم شامل یک مشت تخمه افتابگردان خام کمی هویج و گاها کاهو ..این اواخر دوسه تا دونه پسته خام و یک گردو هم گاهی از هرکدوم میگذاشتم .دقیقا ۲۲ ماه عضو خانه ما شده بود ..همه جا همراه ما بود ..شرق تا غرب تهران را فکر کنم بالای ۱۰۰ بار با ما همسفر بود حتی تا اوایل جاده چالوس منطقه ارنگه خور ….خلاصه تمام رفتارش رو میشناختیم ..دخترم مدام رو انگشتاش میگرفت و نوازشش میکرد ..خودم از سر کار میومدم اول میرفتم سراغ طوطی ..خیلی تنوع داده بود به حال و هوای خونمون ..ولی درست روز عید غدیر زمانی که قفسش به درخت تو فضای طبیعت اویزون بود ..با تلاش سقف قفس رو تکون میده و برای همیشه مارو ترک میکنه ..غم دوریش اذیتم میکنه خیلی سالم و کم توقع بود به حرفهای من گوش میکرد چشمهای هشیاری داشت ..نمیدونم چیکار کنم ..تو فکر ازاد کردنش بودم ولی ن اینجوری تو اون منطقه کوهستانی ..خدا کنه بتونه تو جون خودش دربیاد ..همین ..از روزی که رفته من همش تو سایت طوطی میچرخم کاش زودتر به فکر میفتادم .

پاسخ به این نظر
دامپزشک پت پُرس
نوشته شده در: ۱ شهریور, ۱۳۹۹

سلام منیر جان،
ممنون که تجربتون رو با ما به اشتراک گذاشتین و متاسفم که این اتفاق رو تجربه کردین.
امیدوارم که توی طبیعت حالش خوب باشه و از پسش براومده باشه. شما هرکاری از دستتون برمیومده انجام دادین و بهترین زندگیو براش فراهم کردین 🙂

پاسخ به این نظر