قبل از اینکه بخواین یک عروس هلندی داشته باشید، باید بدونید که این پرندههای دوست داشتنی در چه دمایی باید نگه داری بشن. بنظر شما طوطی عروس مقاومت خوبی در برابر سرما داره؟ آیا لازمه که موقع زمستان، نکاتی خاصی رو در مورد این پرندهها رعایت کنید؟ خیالت راحت، ما این راهو بلدیم و توی این مقاله پت پرس میخوایم بطور کامل در مورد درمان سرماخوردگی عروس هلندی صحبت کنیم و روشهایی رو برای جلوگیری از مریض شدن این پرندههای رنگارنگ با شما در میان بگذاریم. پس تا آخر این مقاله همراه ما در پت پرس باشید.
دلیل سرما خوردن عروس هلندی چیه؟
قبل از هر چیزی باید به این موضوع اشاره کنیم که اصلا چرا عروسهای هلندی سرما میخورن. بهتره بدونید سرماخوردگی طوطی عروس هلندی به این دلیل هست که از نظر بیولوژیکی، زادگاه این پرندهها در مناطق با هوای گرم هست. بنابراین تحمل دمای کمتر از ۵ درجه سانتی گراد، برای اونها دشوار به حساب میاد. در مواردی حتی ممکنه عروسهای هلندی بر اثر سرمازدگی از بین برن. پس باید به این موضوع دقت کنید که ممکنه دمای خونه برای شما مناسب باشه، اما این پرندهها سرما بخورن!
نگهداری عروس هلندی در هوای سرد
نه فقط عروسهای هلندی، بلکه همه پرندههای رنگارنگ، مثل انواع طوطیها، به آب و هوای گرمسیری عادت دارند. جالبه بدونید که اگه بخواین اصلیت عروسهای هلندی رو پیدا کنید به کشور استرالیا میرسید. در واقع این پرندهها، بومی استرالیا هستند و عمدتا در تالابها، دشتها و بوته زارهای استرالیا زندگی میکنند.
اما همونطور که مشخصه، سرنوشت این عروسهای پرنده، به استرالیا ختم نشده و الان در همه جای دنیا مثل آمریکا، اروپا و کشورهای آسیایی دیده میشن.
شاید براتون سوال باشه که عروسهای هلندی که جزو پرندههای گرمسیری به حساب میان، چطور در کشورهای سرد اروپایی هم پیدا میشن. در واقع این پرندهها در هوای سرد راحت نیستند و حضورشون در این مناطق سرد هم چیزی جز خواست ما انسانها نیست! و حتی نگهداری توی هوای سرد میتونه باعث افسردگی عروس هلندی بشه.
پیشگیری بهتر از درمان؛ روشهایی برای جلوگیری از سرماخوردگی عروس هلندی
بهتره قبل از اینکه دیر بشه و به دنبال جواب این سوال باشید که برای درمان سرماخوردگی عروس هلندی چه کنیم، پیشگیری کنید! اگه در محل زندگیتون، زمستانهای سردی رو تجربه میکنید، یک روش مناسب برای جلوگیری از سرماخوردگی طوطی عروس وجود داره.
شاید به گوشتون خورده باشه یا ویدئوهاش رو دیده باشید که در روسیه بچهها رو در سنین پایین، بدون لباس میفرستن توی برف و یخبندان! در واقع کاری میکنند که بدن بچهها از سنین پایین به آب و هوای سرد عادت کنه تا در آینده جلوی هزاران سرماخوردگی و تب و غیره گرفته بشه.
کاری که باید برای پرورش عروس هلندی بکنید، دقیقا همینه! البته نیازی نیست قفس اون رو بگذارید تو یخبندان. کافیه توی اوایل پاییز که هوا داره شروع به سردتر شدن میکنه، اجازه بدید که مدتی رو توی هوای آزاد قرار بگیره (قطعا با قفس!). انجام این کار به تدریج باعث میشه که مقاومت اونها در برابر سرما تقویت بشه. البته این فرآیند نباید زیاد طول بکشه و همچنین باید در تمام مدتی که بیرون از خونه هست، اون رو زیر نظر داشته باشید و در صورت مشاهده هر رفتار غیرعادی سریعا پرنده خونگیتون رو به داخل خونه بیارید.
در ادامه روشهایی برای گرم نگه داشتن عروس هلندی در فصل سرما معرفی میکنیم:
۱. قفس عروس هلندی رو در اتاقی قرار دهید که باد به اون نخوره، اما دقت کنید که نزدیک رادیاتور هم نباشه. میتونید پنجرههای اتاق رو با روکشهای موجود در بازار بپوشانید. همچنین برای این کار از پردههای سنگین که جلوی جریان هوا رو میگیرند هم میتونید استفاده کنید.
۲. از لانههای مخملی استفاده کنید! این لانهها از یک سمت بسته هستن و به دلیل استفاده از مخمل و کرک، عایق خیلی خوبی برای سرما به حساب میان. دمای هوا در قسمت عقب این لانههای مصنوعی بیشتره و پرنده هر زمان که سرما بخوره میتونه خودش رو گرم کنه.
۳. قفس عروس هلندی رو در شب بپوشونید. برای این کار میتونید از یک کاور مخصوص قفس استفاده کنید یا یک پتو روی قفس بکشید. این کار نه تنها هوای داخل قفس را گرم نگه میداره، بلکه برای پرندههایی که مشکل خوابیدن دارند هم کمک کننده هست. کاورهای مخصوص قفس بطور کلی بهتر از پتو یا پارچههای دیگه هستن، چون ۱۰۰% از موادی درست شدند که برای تنفس پرندهها مشکلی ایجاد نمیکنه. توصیه میشه از پتو استفاده نکنید چون در صورت ضخیم بودن، ممکنه از رسیدن اکسیژن به پرنده جلوگیری کنه و خدای نکرده باعث خفه شدن پرندهتون بشه.
۴. از دستگاههای رطوبت ساز در اتاق استفاده کنید. اگه امکانش رو دارید یکی از این دستگاهها رو در اتاقی که عروس هلندی رو نگه میدارید، قرار بدید. هوای زمستان سرد و خشک هست که برای کوکاتیل کاملا مضره. با کمک دستگاه رطوبت ساز، هوا رو برای پرندهتون مناسب و راحت میکنید. به همین خاطر بخور برای جلوگیری از سرماخوردگی طوطی عروس ایده خیلی خوبیه.
۵. از یک هیتر در اتاق استفاده کنید. انواع مختلفی از هیترها وجود دارند که برای قفس پرندههایی مثل عروس هلندی طراحی شدند. میتونید از آویزهای گرم کننده یا لامپهای کوچک حرارتی مخصوص پرندهها هم برای این کار استفاده کنید.
۶. رفتار پرندهتون رو زیر نظر داشته باشید. اگه پرنده شما دچار سرماخوردگی یا مریضی بشه، علائمی وجود داره که در ادامه به اونها اشاره کردیم. یادتون باشه که مراقبت از پرنده صرفا گذاشتن تو قفس و دادن آب وغذا نیست. پس سعی کنید حواستون به سلامتی این پرندههای خوش رنگ و لعاب باشه.
از کجا بفهمیم عروس هلندی سرماخورده؟
اگه پرنده خانگی دارید، حتما میدونید که اونها وقتی ما آدمها رو میبینن، تمایل دارند خودشون رو به ما نشون بدن و خودنمایی بکنن. بنابراین وقتی که ازشون مراقبت میکنید باید نسبت به رفتارهاشون هشیار باشید. در واقع علائم نشانههای سرماخوردگی عروس هلندی، ممکنه شامل این علائم باشه:
۱. کندن پرهای خودشون: پرندههای گرمسیری از جمله طوطیها ممکنه به دلایل مثبت یا منفی، پرهای خودشون رو بکنند. اونها میتونن موقع سرماخوردگی، ریلکس کردن یا قبل خواب این کار رو انجام بدن. بنابراین همیشه نمیشه این رفتار رو مبنی بر سرماخوردگی طوطی عروس دانست. با این حال، اگه بطور مداوم در طول روز یا مدت طولانی، این کار رو انجام دادند، به این معنی هست که سرما خورده یا به هر دلیلی مشکلی براشون پیش اومده.
۲. موقع بیداری، چشمهاشون بسته یا نیمه بسته هست: یک عروس هلندی سالم در حالت عادی چشمان کاملا بازی داره. اما اگر چشمهای عروس کوکاتیل نیمه باز شده، به این معنی هست که سرماخورده یا مریض شده و باید به فکر درمان سرماخوردگی طوطی عروس باشین. البته دقت کنید که وقتی اونها رو نوازش کنید، ممکنه چشمهاشون رو ببندند که طبیعی هست، اما در سایر مواقع، چشمان نیمه بسته یا بسته موقع بیداری علامت خوبی نیست!

۳. خوابیدن بیش از حد: این علامت همراه با بی حالی و کسلی همراه میشه. توی عروس هلندیها یا به طور کلی پرندهها، خوابیدن بیش از حد نشانه ضعف سلامتی یا ناتوانی در سازگاری با محیط اطراف به حساب میاد که ممکنه دلیل این موضوع سرماخوردگی باشه. در مورد این علامت توی مطلب درمان بی حالی و خواب آلودگی عروس هلندی بیشتر بخونین.
۴. مشاهده رطوبت و ترشحات در اطراف بینی عروس هلندی: این رفتار معمولا با پس دادن غذای جویده شده همراهه. البته در بعضی از موارد، دلیل این رفتار میتونه مربوط به جفت گیری پرنده باشه که نیاز نیست کاری انجام بدید. اما اگه حس کردید داره زیاده روی میکنه، ممکنه از علائم سرماخوردگی کوکاتیل باشه و بهتره با دامپزشک آنلاین پت پرس مشورت کنید.
۵. مشاهده پرهای دانه دانه و ضعیف (کاهش حجم پرها): این حالت در پرندههایی که بیخیال آراستگی و نظافت خودشون میشن رو باید جدی بگیرید! معمولا پرندهها مثل ما آدمها دوست دارند ظاهر مرتب و آراستهای داشته باشند و اگه این موضوع رو نمیبینید، حتما مشکلی به وجود آمده. علاوه بر این، پرها عامل زنده ماندن پرندهها در شرایط مختلف هستن، پس نباید این موضوع رو ساده بگیرید. مشکلات روحی یا جسمی مثل سرماخوردگی میتونه از دلایل ظهور این علائم در عروس هلندی باشه.
۶. عطسه کردن پرنده: شاید براتون جالب باشه که بدونید سرماخوردگی در عروس هلندی هم مثل سرماخوردگی مرغ عشق باعث میشه که عطسه کنن. عطسه کردن مکرر یا بیش از حد پرنده میتونه نشانه سرماخوردگی عروس هلندی باشه.
۷. کاهش وزن: اکثر کسایی که صاحب پرنده هستند (بهتره بگیم از اون مراقبت میکنند)، خیلی توجهی به وزن پرنده ندارند. این موضوع برای پرندههای کوچکی مثل عروس هلندی که ذخایر چربی زیادی ندارند، اصلا خوب نیست. کاهش وزن سریع، یکی از نشونههای مهمیه که باید سریعا برای درمان سرماخوردگی طوطی عروس اقدام کنید چون خیلی خطرناکه و میتونه حتی باعث مرگ پرنده هم بشه! در مورد علت، علائم و درمان کاهش وزن این پرنده توی مطلب لاغری عروس هلندی توضیحات کاملی دادیم که میتونین اونو هم بخونین.
غذای عروس هلندی نقش مهمی در جلوگیری از سرماخوردگی این پرنده ایفا میکنه. همچنین سعی کنید عروس هلندی رو در جای گرم نگه دارید، آب مناسب براش فراهم کنید و در صورت مشاهده هر کدوم از علائم ذکر شده، حتما با دامپزشک آنلاین پت پرس تماس بگیرید تا در سریعترین زمان ممکن شما رو راهنمایی کنند.
درمان سرماخوردگی عروس هلندی
اگه کوکاتیل شما دچار سرماخوردگی شده، قبل از اینکه دنبال داروی سرماخوردگی برای عروس هلندی باشید، بهتره یک سری اقدامات فوری انجام بدید. اولین و مهمترین کار اینه که سریعا با دامپزشک تماس بگیرید.
دقت کنید که اگه برای مراجعه به دامپزشک، مجبور شدید عروس هلندیتون رو از خونه بیرون ببرید، حتما روی قفس یا کریر رو بپوشونید تا تغییرات آب و هوا باعث بدتر شدن حال پرندهتون نشه. برای دریافت قطره، قرص یا شربت سرماخوردگی عروس هلندی بهتره که با دامپزشک مشورت کنید تا با توجه به وخامت حال پرنده، بهترین گزینه رو به شما پیشنهاد بده. علاوه بر این، سعی کنید عروس هلندیتون رو در یک جای گرم (۲۵ تا ۳۰ درجه سانتی گراد) با رطوبت مناسب و نور کم قرار بدید. سعی کنید اتاقی که طوطی عروس رو در اونجا قرار میدید ساکت و خلوت باشه، بنابراین اگه پرنده دیگهای تو قفس وجود داره، باید اونها رو از هم جدا کنید. اگه دمای اتاق گرم نیست، میتونید یک حوله روی رادیاتور قرار بدید و قفس را روی اون بگذارید. البته دقت کنید که دما نباید خیلی زیاد باشه. در مدت بیماری، به هیچ وجه به فکر حمام کردن عروس هلندی نباشید.
از اونجایی که سرماخوردگی یه بیماری ویروسی هست، استفاده از آنتی بیوتیک برای سرماخوردگی طوطی عروس راهکار مناسبی نیست. بنابراین تنها کاری که باید بکنید این هست که جلوی پیشروی علائم سرماخوردگی در کوکاتیل را بگیرید و اجازه بدید که دوره بیماری عروس هلندی تموم بشه. برای این کار بهتره که ترشحات بینی کوکاتیلتون رو مرتبا با آب گرم و گوش پاک کن تمیز کنید. همچنین در این دوره، میزان سبزیجات و میوه بیشتری نسبت به حالت عادی به عروس هلندی بدید تا ویتامین C بیشتری دریافت کنه. ویتامین C کمک میکنه که سیستم ایمنی بدن پرنده تقویت بشه و بتونه زودتر از شر سرماخوردگی خلاص بشه. میتونید از قرصهای ویتامین C هم استفاده کنید. عروسهای هلندی هم مثل بقیه حیوانات سرماخورده میشن. اونها به آب و هوای گرم عادت دارند و انتقالشون به مناطقی که زمستانهای سردی داره، باعث میشه تا حساسیت زیادی نسبت به نحوه نگه داری این پرندههای زیبا مطرح بشه. با این حال اگر نگران حال پرندهتون هستید، بهترین راه، ارتباط با دامپزشک هست تا در صورت وجود مشکل سریعا اقدامات لازم برای درمان سرماخوردگی عروس هلندی رو شروع کنه. علاوه بر این موارد، گرم نگه داشتن محیط، بهترین کاریه که برای مراقبت از عروسهای هلندی میتونید بکنید. حالا به ما بگید آیا تابحال عروس هلندی شما دچار سرما خوردگی شده؟ چه علائمی در اون دیدید که متوجه شدید سرما خورده؟ همچنین خوشحال میشیم اگه تجربیات خودتون برای درمان سرماخوردگی عروس هلندی رو با ما در میان بگذارید.جمع بندی