نصب اپلیکیشن
تمیز کردن گوش سگ

آموزش تمیز کردن گوش سگ در 9 قدم

تمیز کردن گوش سگ یکی از مهم‌ترین مراحل نظافت سگ های خانگی به حساب میاد. مخصوصا این که بعضی از سگ‌ها به صورت ژنتیکی مستعد عفونت گوش هستن و بیشتر به این کار نیاز دارن. اما دلیل اهمیت پاک کردن گوش سگ در اینه که آناتومی گوش سگ حالت خاصی داره که بیرون اومدن موم گوش و آلودگی‌های خارجی به دام افتاده تو قسمت‌های عمیق‌تر کانال افقیش رو خیلی سخت می‌کنه. طوری که احتمال داره خودبخود بیرون نیاد و باعث خارش گوش سگ و عفونت بشه. البته از اون طرف بوم هم نباید بیفتیم چون تمیز کردن بیش از حد ممکنه باعث تحریک کانال گوش و عفونت بشه.

خیالت راحت، ما این راهو بلدیم و توی این مقاله پت پُرس آموزش کامل تمیز کردن گوش سگ رو قدم به قدم با هم پیش می‌بریم.

آیا گوش همه‌ی سگ‌ها رو باید تمیز کرد؟

بعضی از سگ‌هایی که گوش‌های سالم و تمیزی دارن ممکنه هیچ‌وقت به این کار احتیاج پیدا نکنن. اما توصیه می‌شه اگه موقع معاینه گوش حیوون دیدین که ترشحاتی ازش خارج می‌شه یا بو می‌ده تمیزش کنین.

اگه گوش‌های حیوون قرمز، ملتهب یا دردناکه، قبل از تمیز کردن‌شون با دامپزشک مشورت کنین چون ممکنه عفونت یا پارگی پرده گوش اتفاق افتاده باشه. اطلاعات بیشتر در مورد انواع عفونت سگ رو می‌تونین توی مقاله‌ی بیماری های عفونی سگ بخونین.

نکته: شستشوی نادرست یکی از علل رایج عفونت گوش سگ هست. در واقع به خاطر آناتومی خاص گوش سگ، خیس شدنش باعث جرم و عفونت میشه، پس حتما بعد از این موقع حمام کردن و اصلاح سگ روی سر و گوش سگتون آب نریزین.

چه چیزایی برای تمیز کردن گوش سگ لازم داریم؟

این کار به وسیله و تجهیزات خاصی احتیاج نداره و تنها چیزایی که لازم دارین ایناست:

  • محلول مناسب تمیز کننده گوش
  • پنبه یا گاز
  • خوراکی برای جایزه دادن به حیوون

اخطار: اصلا از گوش پاک کن استفاده نکنین چون ممکنه باعث سوراخ شدن پرده گوش یا صدمه دیدن مجرای گوش سگ‌تون بشه و علاوه بر این می‌تونه موم و کثیفی‌ها رو به جای بیرون آوردن، بیشتر هل بده به سمت داخل.

تمیز کردن گوش سگ

آیا باید از محلول‌های گوش پاک کن استفاده کنیم؟

توصیه اکید اینه که از یک محلول گوش پاک کن باکیفیت استفاده کنین. محلول‌هایی که پراکسید هیدروژن یا الکل دارن می‌تونن باعث تحریک مجرای گوش بشن، مخصوصا اگه از قبل ملتهب یا زخمی هم بوده باشه.

بعضی از محلول‌های گوش پاک کن ترکیبات ضد باکتری یا ضد قارچی دارن که به جلوگیری از عفونت گوش سگ کمک می‌کنه. بعضیاشون هم قدرت بیشتری برای نرم کردن و بیرون آوردن موم جمع شده توی گوش دارن. اگه مطمئن نیستین چه گزینه‌ای رو انتخاب کنین می‌تونین از دامپزشک راهنمایی بگیرین.

آموزش و نگهداری از سگ‌های خانگی اصول خاص خودش رو داره که مقدماتش رو تو مقالات «نگهداری از سگ » براتون گفتیم اما نکات مهم‌تر و یه سری جزئیات هست که اگه رعایتشون نکنین هم خودتون اذیت می‌شین هم حیوون، اما نگران نباشین! با تهیه کتاب نگهداری از سگ پت پرس می‌تونین هر اطلاعاتی که لازمه رو درمورد مراقبت صحیح از سگتون بدست بیارین.

یه کتاب الکترونیکی جامع، کامل و کاربردی برای نگهداری از سگ ۱ روزه تا ۲۰ ساله!

ایبوکی که در طول زندگی سگ به دردتون میخوره و بهش مراجعه خواهید کرد.

شامل آموزش همه کارهایی که باید برای سالم نگه داشتن سگ و پیشگیری از بیمار شدنش انجام بدید (مثل خالی کردن کیسه مقعدی، گرفتن ناخن و ..)

نحوه مراقبت از سگ در مراحل مختلف زندگی (توله، بالغ، مسن) و توجه به نیازهای هر دوره

بیماری های رایج سگ ها و نحوه پیشگیری

آموزش کمک های اولیه برای مواقع اورژانسی

خرید کتاب
۱۵۰,۰۰۰ تومان
کتاب راهنمای نگهداری از سگ به صورت عملی و کاربردی

چگونه گوش سگ را تمیز کنیم؟

برای تمیز کردن گوش سگ این مراحل رو دنبال کنین تا کار بی‌دردسر و درست انجام بشه:

  • روی زمین بشینین و سگ‌تونو رو به خودتون روی پاهاتون قرار بدین. اگه حیوون از نژادهای بزرگه، ببرینش توی سه کنج اتاق و روبروش وایسین.
  • لاله یک گوشش رو بگیرین به طرف بالا تا مجرای گوش دیده بشه. طوری بگیرین که دردش نگیره، ولی طوری هم نباشه که حیوون بتونه گوش‌شو از دست‌تون در بیاره.
  • با فشار دادن بطری، یک مقدار محلول پاک کننده گوش سگ بریزین توی گوش حیوون، اون‌قدر که مجرای گوش کاملا پر بشه. اگه یکم از محلول ریخت بیرون هم اشکال نداره. اما نوک بطری رو داخل گوش نذارین. اگه نوک بطری با گوش سگ تماس پیدا کرد، با یک پنبه تمیز الکلی پاکش کنین تا اگه گوشش باکتری یا قارچ داره به جاهای دیگه منتقل نشه.
  • با یک دست لاله گوش رو بالا نگه دارین و با دست دیگه، آروم قسمت پایینیش (زیر سوراخ گوش) رو حدود ۳۰ ثانیه ماساژ بدین تا آلودگی‌های چسبیده داخل کانال گوش جدا بشن. اگه دقت کنین صدای حرکت کردن محلول توی قسمت افقی مجرای گوش رو هم می‌شنوین.
  • حالا همون‌طور که لاله گوش رو بالا نگه داشتین با یک تیکه پنبه یا گاز قسمت داخلی لاله و قسمت جلویی مجرای گوش رو پاک کنین.
  • بعد اجازه بدین سگ‌تون سرشو تکون بده تا محلول و آلودگی‌های باقی‌مونده از مجرای گوش بیان بیرون و بتونین تمیزشون کنین.
  • دوباره لاله رو بالا نگه دارین و با پنبه یا گاز، تا جایی که نوک انگشت‌تون می‌رسه هرچی که اومده جلو رو پاک کنین.
  • حیوون رو تشویق کنین و بهش خوراکی بدین.
  • همین کارا رو برای گوش دیگه هم انجام بدین.

توجه: اگه موقع تمیز کردن گوش‌ها به نظرتون رسید که حیوون درد داره سریع دست نگه دارین و با دامپزشک مشورت کنین. می‌تونین درباره این که هر چند وقت یک بار باید گوش‌ها تمیز بشه هم ازش سوال کنین. اگر هم این کار براتون سخته می‌تونین از دامپزشک یا آرایشگاه سگ کمک بگیرین.

پاک کردن گوش سگ

برای عفونت گوش سگ چه باید کرد؟

از اونجایی که انواع عفونت گوش سگ متفاوته و حتماً باید دامپزشک اون رو تشخیص بده، پس در قدم اول بذارید معاینه به صورت دقیق انجام بشه. بعد طبق تجویز پزشک برای درمان این بیماری سگ از داروهای مخصوص استفاده کنین. همونطور که در بالا گفتیم، اول گوش‌ها رو تمیز کنین و بعد از اون پماد یا محلول مخصوص استفاده کنین.

استفاده از قطره برای پاک کردن گوش سگ

طبق چیزی که سایت vcahospitals گفته، معمولا می‌شه بلافاصله بعد از تمیز کردن گوش سگ از دارو استفاده کرد که شرح مراحلش رو در زیر آوردیم:

  • نوک گوش رو بگیرین و به طرف بالا بکشین تا مجرای گوش دیده بشه.
  • قطره‌های دارو رو به تعدادی که دامپزشک تجویز کرده بریزین داخل گوش حیوون. بازم مراقب باشین نوک ظرف دارو به گوش نخوره و اگه خورد با الکل تمیزش کنین.
  • لاله رو بالا نگه دارین و آروم پایین گوش رو حدود ۳۰ ثانیه ماساژ بدین. این کار کمک می‌کنه که دارو به تمام قسمت‌های کانال گوش برسه، و می‌تونین صدای حرکت کردنش رو هم بشنوین.
  • اگه آلودگی‌ها یا دارو روی لاله گوش جمع شد، با پنبه آغشته به محلول گوش پاک کن تمیزش کنین.
  • اگه قسمت داخلی لاله گوش دچار عفونت شده، مقدار تجویز شده دارو رو مستقیم روی همون قسمت بریزین (یا پماد رو بمالین) و با انگشت‌تون توی اطراف اون ناحیه پخش کنین (ترجیحا دستکش هم بپوشین).
استفاده از قطره گوش سگ
بعد از ریختن تعداد قطره مورد نظرتوی گوش سگ، حدود ۳۰ ثانیه پایین گوشش رو خیلی آروم ماساژ بدین

جمع‌بندی

پاک کردن گوش سگ بخش خیلی مهمی از مراقبت از سگ محسوب میشه چون برای خیلی از این حیوونا لازمه. اما تو این کار هم نباید زیاده‌روی کرد. اگه دیدین گوش‌های حیوون ترشحاتی داره یا بو می‌ده، با روشی که توضیح دادیم مشغول تمیز کردن گوش سگ بشین و هرموقع هم که نگران شدین، سریع به دامپزشک مراجعه کنین. دامپزشکای آنلاین پت پُرس هم همیشه برای مشاوره کنارتون هستن!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
امتیاز خود را ثبت کنید:
نویسنده: نهال سهیلی‌فر
نویسنده: نهال سهیلی‌فر
من علاوه بر کار اصلی خودم، عاشق حیواناتم و یکی از آرزوهام اینه که یه روزی بتونم مراقبت از اونها رو به عنوان یکی از کارهای اصلیم انجام بدم. تا اون روز، سعی میکنم به سهم خودم از طریق ترجمه و تولید محتوا، اطلاعات خودم و بقیه رو درمورد حیوانات مختلف و نگهداری ازشون بالا ببرم!
شاید این مطالبم برات جالب باشن
دیدگاه شما
اگر سوالی ذهنتان را درگیر کرده یا نظری دارید با ما در میان بگذارید.