کمپبن عید نوروز سگ
انواع بیماری‌های انگلی در سگ‌ها+ راه‌های پیشگیری و درمان

انواع بیماری‌های انگلی در سگ‌ها+راه‌های پیشگیری و درمان

همونطور که می‌دونین انگل‌ها انواع و اقسام مختلفی دارن. ویژگی ‌مشترک بین همه‌ی اون‌ها اینه که تمام عمرشون یا یه بخشی از اون رو داخل، و یا روی سطح بدن موجود دیگه‌ای می‌گذرونن. انگل‌ها به عنوان محلی برای تغذیه‌ شدن و پناهگاه به بدن میزبانشون احتیاج دارن و در طول زمان ممکنه باعث بیماری‌های جدی و یا حتی مرگ اون بشن. بیماری‌های انگلی سگ‌ها، انواع زیادی داره که می‌شه راجع‌ بهش یه کتاب مفصل نوشت. ما توی این مطلب به طور مختصر به مهمترین و شایع‌ترین بیماری‌های انگلی، علائم انگل در سگ و روش درمان و پیشگیریشون می‌پردازیم.

سگ پا کوتاه

انواع انگل‌ در سگ‌ها

انگل‌ها رو می‌شه به سه دسته اصلی داخلی، گوارشی و خارجی تقسیم کرد.

۱. شایع‌ترین انگل‌ داخلی سگ‌ها:

  • کرم قلب

۲.  شایع‌ترین انگل‌های گوارشی سگ‌ها:

  • کرم‌های روده‌ای
  • تک‌یاخته‌ها

۳.  شایع‌ترین انگل‌های خارجی سگ‌ها:

  • کنه
  • جرب
  • شپش
  • کک

در ادامه هرکدوم از این دسته‌بندی‌ها رو به طور کامل توضیح می‌دیم:

۱-  انگل داخلی در سگ

معاینه سگ

کرم قلب سگ‌

کرم قلب سگ از طریق نیش پشه‌‌ی آلوده وارد جریان خون اون می‌شه، توی قلبش رشد می‌کنه و بزرگ می‌شه.

کرم‌ قلب باعث می‌شه جریان طبیعی خون توی قلب سگ بهم بخوره و قلب مجبور باشه بیشتر کار کنه و در نهایت باعث از کار افتادن اون می‌شه.

علائم کرم قلب

با وجود اینکه علائم زیر ممکنه در تشخیص این انگل کمک کنه اما در کل خیلی‌ از سگ‌هایی که میزبان این انگل هستن، هیچ علائمی از خودشون نشون نمی‌دن. انگل توی چک آپ‌هایی که انجام می‌شه تشخیص داده شده و درمان می‌شه. پس مثل همیشه تاکید پت‌پرس روی جدی گرفتن چک‌آپ‌های سگتون هست.

علائمی که ممکنه سگتون در صورت داشتن کرم قلب از خودش نشون بده، شامل:

  • سرفه‌ی مداوم
  • خستگی زیاد بعد از تمرین‌های کوتاه
  • بی اشتهایی (مطلب مرتبط: علت غذا نخوردن سگ)

پیشگیری و درمان کرم قلب

خوبه به این نکته توجه داشته باشین که درمان کرم قلب توی سگ‎ها پروسه‌ی سختی داره چون در طول مدت درمان سگتون نباید فعالیت داشته باشه. درمان به صورت تزریق‌هایی که طی چند ماه صورت می‌گیره، انجام می‌شه و در موارد نادری ممکنه جراحی هم لازم باشه. اما پیشگیری از اون خیلی راحته.

قرص انگل سگ که به صورت ماهانه تجویز می‌شن می‌تونن به راحتی از مبتلا شدن سگتون به کرم قلب جلوگیری کنن.

کرم قلب یکی از شایع ترین بیماری های مخصوص سگ هست که گاها میتونه باعث مرگ اونا هم بشه؛ اما بیماری های خطرناک و متداول دیگه ای هم برای سگ‌ها وجود دارن که بهتره با اونا آشنا بشین.

پیشنهاد میکنم مقاله بیماری های شایع سگ‌ها را مطالعه کنین، تا با ۷ تا از شایع ترین بیماری های متداول سگ‌ها آشنا بشین.

۲- انگل‌های روده‌ای

شیرین کاری سگ

کرم‌های روده‌ای در سگ‌ها

کرم‌های روده‌ای به چند دسته تقسیم می‌شن که در ادامه به طور خیلی مختصر بهشون اشاره می‌کنیم.

الف) کرم‌های قلابدار:

کرم‌های قلابدار توی سیستم گوارش سگ‌ها زندگی می‌کنن. روش انتقال کرم در بدن سگ می‌تونه از طریق مادر به فرزند، خوردن اتفاقی تخم کرم و چسبیدن به پوست و ورود به بدن سگ باشه.

بعد از اینکه این انگل خودش رو به دیواره‌ی روده چسبوند شروع به خوردن خون سگ می‌کنه که این اتفاق خطرناکیه و مخصوصا توله سگ‌ها رو خیلی تحت تاثیر قرار می‌ده.

علائم کرم‌ قلابدار:

  • اسهال
  • کاهش وزن

درمان کرم قلابدار و دراوردن کرم از بدن توله سگ

دامپزشک با توجه به شرایط سگ، برای درمان و از بین بردن کرم‌های حلقه‌ای تصمیم‌گیری می‌کنه.

انواع داروی انگل سگ که برای این بیماری تجویز می‌شه، کرم‌های بالغ رو میکشه و نمی‌تونه لارو کرم رو از بین ببره. پس دوره‌ی درمانش تا زمانیکه تمام لاروها به کرم تبدیل بشن و توسط دارو از بین برن و از بدن سگ خارج بشن طول می‌کشه.

با تمیز نگه داشتن محیط زندگی سگ و خوراندن قرص ضد انگل سگ می‌تونین از ابتلای اون به کرم قلابدار جلوگیری کنین.

اگر به بیماری های انگلی در سگت مشکوکی، حتما با دامپزشک آنلاین مشورت کن

عکس مدفوع، استفراغ یا پوست سگ رو برای دامپزشک آنلاین ارسال کن تا مطمئن بشی مشکلی سلامتی هاپوی کوچولوت رو تهدید نمیکنه.

همین الان از دامپزشک کمک بگیر
دامپزشکان ما آنلاین هستند
پت پُرس با تمام تجربه و تخصصی که داره، همیشه و همه جا همراه تو و حیوون خونگی دلبندته. مشتاقانه منتظر پاسخگویی به سوالاتت هستیم تا بتونیم به بهبود کیفیت زندگی پت‌هامون کمک کنیم

کلینیک حیولنات

ج) کرم‌های گرد (لوله‌ای):

این کرم‌ها یکی از شایع‌ترین کرم‌های روده‌ای هستن. توله‌سگ‌ها بیشتر از سگ‌های بالغ در برابر این نوع انگل آسیب‌پذیر هستن. این انگل خیلی راحت به سگ‌های دیگه منتقل می‌شه پس در صورتی که سگتون به این انگل مبتلا هست، از بقیه‌ی سگ‌ها جدا نگهش دارید.

علائم کرم‌ گرد:

روش درمان کرم گرد

روش درمان کرم‌های گرد شبیه به روش درمان کرم‌های قلابدار هست و تا زمانی که تمام لاروها به کرم تبدیل بشن و طی پروسه‌ی درمان از بین برن، طول می‌کشه.

د) کرم‌های نواری:

یکی از انواع انگل‌ها هستن که تشخیصشون برای افراد غیر متخصص هم خیلی سخت نیست. شما می‌تونین کرم‌های ریزی در مدفوع سگ یا اطراف مقعد سگتون ببینین که همون کرم‌های نواری هستن.

این نوع از انگل‌ها معمولا مشکل جدی‌ای برای میزبان خودشون ایجاد نمی‌کنن؛ اما خارش در ناحیه مقعدی سگ از مهمترین علائم انگل در سگ هست.

از جمله علائم کرم و نشانه های انگل در سگ لیسیدن زیاد یا کشیدن باسنش به زمین هست.

جالبه بدونین کرم‌های نواری از طریق کک‌ها یا خوردن گوشت خام وارد بدن سگ می‌شن.

روش انگل تراپی و درمان کرم نواری در سگ

برای درمان کرم نواری روش‌های مختلفی مثل مصرف داروی ضد انگل سگ و تزریق وجود داره.

کرم‌های نواری با یکبار مصرف دارو از بین می‌رن ولی احتمال ابتلای دوباره به این انگل وجود داره.

پیشگیری از انگل کرم نواری

  • استفاده از روش‌های مقابله با کک‌ها
  • جلوگیری از شکار کردن
  • جلوگیری از خوردن گوشت خام

سگ حرف گوش کن

ه) کرم‌های شلاقی:

این کرم با بو کشیدن یا لیسیدن سطح آلوده مثل زمین وارد بدن سگ می‌شه. اگه سطح مدفوع سگتون حالت مخاطی پیدا کرده، سگتون مشکوک به داشتن کرم شلاقیه. بهتره هرچه زودتر به دامپزشک مراجعه کنین. این نوع انگل معمولا باعث مرگ میزبانش نمی‌شه.

علائم کرم شلاقی:

  • کاهش وزن شدید
  • کم خونی

درمان کرم شلاقی:

این نوع انگل مقاومت بیشتری نسبت به سایر انگل‌های روده‌ای داره؛ در نتیجه در صورتی که با دارو‌هایی که براش تجویز شده، آشنا نبودین زیاد متعجب نشین.

در صورتی که سگتون از ضد انگل برای کرم قلب استفاده می‌کنه حتما دامپزشک رو مطلع کنین.

شپش در سگ

انگل‌های تک یاخته‌ای

یکی دیگر از انواع انگل‌های روده‌ای، «انگل‌های تک یاخته‌ای» هستن. این انگل‌ها ‌می‌تونن بدون اینکه علائم خاصی داشته باشن توی سیستم گوارش سگ‌ها زندگی کنن. زمانی که سگ دچار استرس شد یا به نوعی سیستم ایمنی بدنش ضعیف شد، سگ رو با مشکلات جدیدی مواجه می‌کنن.

از انواع شایع انگل‌های تک یاخته‌ای:

  • ژیاردیا
  • کوکسیدیا

۳- انگل‌های خارجی

انگل سگ

الف) جرب گوش یا گال

جرب گوش یا اتودکتس نوعی انگل هست که توی گوش سگ زندگی می‌کنه و نشونه‌اش دونه‌های ریز سیاه داخل گوش سگ هست. این انگل به شدت واگیرداره و از یه حیوون به حیوون دیگه به راحتی منتقل می‌شه.

البته جرب نمی‌تونه به انسان منتقل بشه اما باعث آزار و اذیت سگتون میشه و باید هرچه زودتر درمان بشه.

برای اینکه بهتر درک کنین سگی که گال داره چه حسی داره، می‌تونین تصور کنین که چندتا پشه توی کانال گوشتون گیر افتادن و هر چند دقیقه یه بار شما رو نیش می‌زنن. توی مقاله جرب سگ به صورت خیلی کامل در مورد این انگل بیماری‌زا صحبت کردیم که اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در موردش داشتین، می‌تونین اون مقاله رو هم بخونین.

علائم انگل جرب در سگ

اگر دیدین سگتون علائم زیر داشت:

  • سرش رو به شدت به یه طرف تکون ‌میده.
  • سعی می‌کنه با پنجه‌هاش گوشش رو بخارونه.
  • یا ترشحات قهوه ای رنگ داخل گوشش وجود دارن.

ممکنه بیماری گال داشته باشه. باید به دامپزشک مراجعه کنین و اون با آزمایش مشکل رو تشخیص می‌ده.

همین الان از دامپزشک کمک بگیر
دامپزشکان ما آنلاین هستند
پت پُرس با تمام تجربه و تخصصی که داره، همیشه و همه جا همراه تو و حیوون خونگی دلبندته. مشتاقانه منتظر پاسخگویی به سوالاتت هستیم تا بتونیم به بهبود کیفیت زندگی پت‌هامون کمک کنیم

معاینه گوش سگ

ب) کنه

کنه همونطور که به انسان می‌چسبه می‌تونه به سگ‌ها هم بچسبه.

بیماری‎هایی خطرناکی هستن که از طریق کنه به سگ منتقل می‌شن، به همین خاطر چیزی که در مورد ابتلای سگتون به انگل کنه خیلی حیاتیه تشخیص زودهنگامش هست. اما خبر خوب اینه که کمی طول می‌کشه تا بیماری‌هایی که تحت تاثیر کنه ایجاد می‌شن به سگ منتقل بشن.

بیماری‌هایی که از طریق کنه به سگتون منتقل می‌شه شامل:

  • لایم
  • تب کوه‌های راکی
  • آناپلاسموز
  • بابزیا
  • بارتونلا
  • ارلیشیوز

علاه بر این‌ها کنه از خودش نوعی ماده سمی منتشر می‌کنه که برای میزبانش خطرناکه و همینطور زخم‌هایی که توسط کنه روی بدن میزبان ایجاد می‌شن ممکنه عفونت کنن و باعث مشکلات دیگه‌ای بشن. (مطلب مرتبط: زخم پوست سگ)

بیشتر از ۸۰۰ نوع کنه در طبیعت وجود داره. بعضی از انواع اون می‌تونن باعث فلج شدن سگ هم بشن.

خب حالا که فهمیدیم موجودی به این کوچیکی چقدر می‌تونه خبیث باشه بیایید در مورد درمان و پیشگیری از ابتلای سگمون بهش هم کمی یاد بگیریم.

تشخیص کنه

کنه رو از زخم‌هایی که روی بدن میزبانش جا می‌گذاره شناسایی می‌کنن و همینطور خودش هم قابل مشاهده هست. کنه‌هایی که تازه به بدن سگتون چسبیده باشن صاف هستن ولی با گذشت زمان و تغذیه شدن از بدن سگتون حالت گردتری پیدا می‌کنن و بزرگ می‌شن.

درمان کنه

برای درمان کنه انواع محصولاتی مثل اسپری و پودر وجود داره. بعضی از محصولاتی که برای کنه ساخته می‌شن می‌تونن برای درمان کک هم مفید باشن. برای انتخاب بهترین روش با دامپزشکتون مشورت کنین.

نکته‌ی مهم: اگه حیوون دیگه‌ای توی خونه نگهداری می‌کنین حتما در موردش به دامپزشک بگین چون ممکنه در انتخاب روش درمان تاثیر زیادی داشته باشه.

کنه در سگ

مراقبت از سگ در برابر کنه

قدم اول برای مراقبت از سگتون در مقابل کنه اینه که از بردنش به جاهایی که علف‌های بلند داره یا لابه‌لای چوب‌های بریده شده و محیط‌هایی که احتمال وجود کنه دارن، خودداری کنین.

قدم دوم اگه زمانی رو بیرون از خونه سپری می‌کنه، زمان بگذاریم و دنبال کنه‌های احتمالی که بهش چسبیدن باشیم و هرچه سریعتر از بدنش جداشون کنیم. البته یادتون باشه که باید قبلش کنه رو با اسپری کردن الکل به بدن سگ بی‌حس کنین وگرنه زوائد دهانی اش توی بدن حیوون به جا میمونه و باعث واکنش های آلرژیک میشه.

حتما و حتما از دستکش استفاده کنین چون بعضی از بیماری‌هایی که بالاتر بهش اشاره کردیم از طریق زخمی که ممکنه روی دستتون باشه فورا به خودتون هم منتقل می‌شه.

اگه تعداد زیادی کنه پیدا کردین بهتره که خودتون کاری نکنین و هرچه سریعتر به دامپزشک مراجعه کنین.

قدم سوم مراجعه به دامپزشک برای تشخیص بیماری‌های احتمالیه که ممکنه از طریق کنه به سگتون منتقل شده باشه. (مطلب مرتبط: کک و کنه سگ)

توله سگ تنبل

ج) کک در سگ‌ها

کک‌ها یکی از انگل های شایع سگ هستن. دوره‌های مختلفی از تکامل رو روی بدن میزبان طی می‌کنن و باعث عفونت پوستی و خارش شدید می‌شن. علاوه بر این مشکل جدی‌تری که ایجاد می‌کنن، کرم‌های نواری هستن که از طریق کک‌ها وارد بدن سگ می‌شن. کک‌هایی که گربه و سگ‌ها رو میزبان خودشون قرار می‌دن زیاد به خون انسان علاقه‌ای ندارن ولی در صورتی که جمعیتشون خیلی زیاد بشه و گرسنه بمونن می‌تونن سلامت خودتون رو به خطر بندازن.

در صورتی که جمعیت کک‌ها به تعداد بالایی برسه می‌تونه باعث کم‌خونی میزبانش بشه.

درمان کک

برای درمان این انگل سگ اسپری و شامپوهای مخصوصی وجود داره که می‌تونین تهیه کنین. یادتون باشه که لارو کک باید به کک تبدیل بشه تا با شامپو از بین بره؛ پس با یک بار استفاده از محصولات کنترل کک، سگتون رو برای همیشه از شر کک‌ها خلاص نکردین. دوره‌ی درمان رو حتما کامل کنین.

درمان شپش در سگ ها

د) شپش

شپش سگ انگل‌هایی هستن که رفتاری شبیه به جرب دارن، توی پوست و موی سگ زندگی می‌کنن و باعث ناراحتی و اذیتش می‌شن. شپش‌های ماده تخم‌هاشون رو روی موهای میزبان جایی نزدیک به پوستش می‌گذارن و این تخم‌ها با شامپو و شستن معمولی از موها جدا نمی‌شن.

علائم شپش

در صورتی که سگتون شپش گرفته باشه ممکنه علائم زیر رو نشون میده:

  • خاراندن زیاد
  • گاز گرفتن بدن خودش
  • زبر و ضخیم شدن موها

در صورتی که وضعیت شپش گرفتن سگ حاد باشه

  • وجود زخم‌های ریز روی پوست
  • نمدی شدن موها

 

تشخیص شپش

معمولا برای تشخیص وجود شپش لای موهای سگ رو می‌گردن و تخم‌ها یا خود شپش رو می‌بینن. بعضی از انواع شپش خیلی آروم حرکت می‌کنن و بعضی دیگه‌شون فعال‌تر هستن. در هر حال امکان دیدن هر دو نوع شپش با چشم غیر مسلح وجود داره.

درمان شپش در سگ

درمان شپش

  • استفاده از شونه‌هایی که موهای چسبیده به هم به علت تخم گذاری رو جدا کنه. با این روش شپش‌هایی که از تخم بیرون اومدن از بین نمی‌رن اما حداقل محیط مناسبی که برای شپش‌های جدید وجود داشته، از بین می‌ره.
  • استفاده از شامپو، قلاده و اسپری‌های مخصوص برای از بین بردن شپش و انگل پوستی سگ
  • ۷ الی ۱۰ روز بعد از اولین درمان، دور بعدی درمان رو باید شروع کنین تا شپش‌هایی که تازه از تخم بیرون اومدن از بین برن.
  • تا دو هفته بعد از دیدن آخرین شپشی که روی بدن سگتون دیدین به گشتن با دقت لابه لای موهای سگتون ادامه بدین چون شپش‌ها تا ۲ الی ۳ هفته توی تخم می‌مونن و موج بعدی شپش‌ها ممکنه در راه باشه.
  • در صورتی که میزان شپش سگتون زیاد بوده و با خارندن زیاد پوست خودش رو زخم کرده، دامپزشک تجویز می‌کنه تا ازعفونت‌های احتمالی جلوگیری کنه.

تجربیات خودتون رو با ما به اشتراک بگذارید

در این مطلب در مورد انواع بیماری‌ انگلی و علائم انگل در سگ‌ ها صحبت کردیم و معروف‌ترین اونا رو به شما معرفی کردیم. دیدیم که بیماری‌های انگلی به سه دسته انگل‌های داخلی، روده‌ای و خارجی تقسیم می‌شن و هرکدوم از اونا هم می‌تونن باعث بروز بیماری‌های مختلفی بشن.

توجه به مراقبت‌های بهداشتی، نظافت مستمر، واکسیناسیون مرتب و چک آپ‌ و معاینه دامپزشک از جمله عواملی هستن که می‌تونن از بروز این بیماری‌ها پیشگیری کنن.

به عنوان صاحب سگ تا حالا با این بیماری‌ها روبرو شدید؟ آیا تا حالا سگتون به این بیماری‌های انگلی مبتلا شده؟ آیا بیماری انگلی شایعی وجود داره که در این مطلب بهش اشاره‌ای نشده باشه؟ لطفا برای ما کامنت بگذارید و تجربه‌تون رو با ما و خوانندگان به اشتراک بگذارید تا ما هم از تجربیات و نظرات شما استفاده کنیم.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
4.1/5 - (27 امتیاز)
نویسنده: آرمیتا آیتی‌زاده
نویسنده: آرمیتا آیتی‌زاده
آرمیتا هستم، عاشق حیوانات و نوشتن درباره اون هام. خودم دوتا گربه دارم و با مطالعه درباره اون ها و تولید محتوا اطلاعاتم رو به روز نگه میدارم.
دیدگاه شما
اگر سوالی ذهنتان را درگیر کرده یا نظری دارید با ما در میان بگذارید.
باران ایدین
نوشته شده در: ۱۲ تیر, ۱۴۰۰

آیا وقتی واکسن ضد انگل بهشون میزنیم بازم میتونن برای انسان خطر ناک باشن؟از نظر بیماری و انگل؟

پاسخ به این نظر
دکتر صبا ژاله
نوشته شده در: ۱۲ تیر, ۱۴۰۰

سلام باران جان
چیزی به اسم واکسن ضد انگل وجود ندراه. قرص ضد انگل و تزریق سم ضد انگل هست. که هردو برای درمان کرم ها و انگل ها و گاها برای پیشگیری کوتاه مدته. انتقال انگل به انسان هم بستگی به نوعش داره

پاسخ به این نظر
هومن فتحی
نوشته شده در: ۱۲ مهر, ۱۳۹۹

سلام خسته نباشید از مطالب مفیدتون، من یه سگ گلدن میکس دارم که تازه دکتر بردمش و تمام واکسن های لازم رو زده و حموم هم شده، بعضی اوقات سگ من یکم خودشو میخوارونه با پاهاش، مقدارش زیاد نیستش و یا اینکه بعضی اوقات یکم به صورت خیلی اروم تنشو گاز میگیره، گاز گرفتنش اونطوری نیست که زخم کنه بدنشو، یه چند ثانیه ای این کارو انجام میده و بعد دیگه فراموشش میشه، به نظرتون شپش داره؟

پاسخ به این نظر
مریم مشتاق
نوشته شده در: ۲۲ مهر, ۱۳۹۹

سلام هومن عزیز،
غیر از شپش و کک ممکنه حساسیت پوستی باشه. به هرحال مشکلات پوستی به معاینات بالینی نیاز دارن و بهتره که برای بررسی بیشتر حضوری به بیمارستان دامپزشکی مراجعه کنین.

پاسخ به این نظر
حسین
نوشته شده در: ۱۵ اسفند, ۱۳۹۹

سلام سگ من شیتزو هست و الان بیحال شده غذا نمیخوره
ما پیش دامپزشک بردیم و دارو داد که بهش بدیم ما دارورو بهش دادیم تا اینکه شب بود کرم دستشویی میکرد ولی دیگه الان دارو رو نمیخوره

پاسخ به این نظر
دکتر احسان ذواکتافی
نوشته شده در: ۱۵ اسفند, ۱۳۹۹

سلام حسین جان
بی حالی و بی اشتهایی باید جدی گرفته بشه تا مشکل بدتر نشه.
بهتره که برای معاینه دقیق,حضوری به بیمارستان دامپزشکی مراجعه کنید تا اگر نیاز هس سرم تراپی انجام بشه.

پاسخ به این نظر
maral
نوشته شده در: ۱۲ شهریور, ۱۳۹۹

سلام
سگ من تقریبا ۲۰روزه که قرص انگلشو خورده
ولی الان تو مدفوعش ترشحات سفید رنگ میبینم یه حالت چسبندگی دارن ؟ممکن انگل گوارشی باشه؟باید چیکار کنم

پاسخ به این نظر
دامپزشک پت پُرس
نوشته شده در: ۱۳ شهریور, ۱۳۹۹

سلام مارال جان،
اگه انگل گوارشی داشت بعد خوردن قرص باید کرم دفع میکرد. شاید کمی گوارشش آزرده باشه ولی احتمال زیاد مشکل جدی نیست. برای تشخیص به بررسی شدت علائمی که گفتین، حضور علائم دیگه و اطلاعات بیشتر نیاز هست. اگه امکانش رو دارین حضوری به بیمارستان دامپزشکی مراجعه کنین و اگه امکانش رو ندارین میتونین این اطلاعات رو از طریق مشاوره آنلاین دراختیارمون بذارین:
با مشاوره دامپزشکی آنلاین کنار شما هستیم (سوال مستقیم و تخصصی از دامپزشکان پت پرس)

پاسخ به این نظر
مهدی
نوشته شده در: ۱۱ مرداد, ۱۳۹۹

سلام من امروز از پناه گاه یه سگ مالتیز سفید خریدیم که دیدم توش کک و ایناس من بردمش دامپزشکی یه واکسن زد گفت برو ۱۰ روز دیگه بیا ۲ تا دیگه بزنم خوب شه الان من چیکار کنم اصلا این ککا میرن یانه

پاسخ به این نظر
مریم مشتاق
نوشته شده در: ۱۰ مهر, ۱۳۹۹

سلام مهدی عزیز،
بله هم با دارو هم با شست و شو با شامپوی مخصوص از بین میرن.

پاسخ به این نظر
الهام شافعی
نوشته شده در: ۵ مرداد, ۱۳۹۹

سلام سگ‌من یک سالش و گاهی اوقات انگار احساس کنه که چیزی دور و برش هست و ناگهان از جا میپره و یا هی دم خودش بو میکنه مثل اینکه چیزی اذیتش بکنه مدام این طرف و اون طرف خودش میچرخه خودم خیلی بدنش نگاه کردم چیزی ندیدم میخواستم بدونم ممکنه انگل داشته باشه یا علت دیگه ای میتونه باشه

پاسخ به این نظر
دامپزشک پت پُرس
نوشته شده در: ۶ مرداد, ۱۳۹۹

سلام الهام جان،
اگه صرفا همین علائم رو میبینین لزوما نشونه ی مشکل سگتون نیست. ممکنه حشره ای، صدایی چیزی توجهش رو جلب کرده باشه.

پاسخ به این نظر
Ümít
نوشته شده در: ۱۳ تیر, ۱۳۹۹

سلام
یه ژرمن تقریبا۵-۶ هفته ایی دارم الان ۱/۵ کیلو وزنشه دو هفته پیش شربت پیپرازین خورد و کلی آسکاریس دفع کرد که اگه در واقع پارافین نمیخورد قطعا با اون حجم از آسکاریس دچار انسداد میشد اون زمان ۸۵۰ گرم وزنش بود بعد از دو هفته دوز پیپرازین رو تکرار کردیم و خوشبختانه هیچ انگلی در مدفوع مشاهده نشد ولی من نگران وزن گیریش هستم الان حداقل باید ۴ کیلو وزنش باشه در صورتی که از سه هفتگی گرفتمش روزی ۶ وعده شیر خشک مخصوص سگ بهش میدم و یک هفته ایی هم هست که استارتر رو با شیر مخلوط میکنم و نصف تعداد وعده هاش بهش میدم و بقیه رو هم شیر میدم بهش
به علت آسکاریس گویا دچار کم خونی هم شده که روزانه شربت آهن هم در حد ۴-۵ قطره میدم بهش
خواستم بدونم عدم وزن گیریش به علت همون انگل های قدیمیه یا ممکنه انگل دیگه ایی هم باشه همچنان در بدنش(در صورتی که شربت زرد رنگ انگل هم خورده) یا اینکه به علت تغذیه غلطه؟
همچنین روز اولی که آوردمش خونه کک داشت که با شامپو مخصوص برطرف شد و اینکه بدنش پوسته هم داره که زیر نور یو وی قارچ مشخص بود که با شامپو کتوکنازول هر سه روز یک بار میشورمش
خوابش هم تقریبا زیاده ولی وقتی که بیداره خیلی اکتیو و سرحال و بازیگوشه و اشتهاش هم زیاده تمام وعده هاش رو با اشتها میخوره
در مورد عدم وزن گیریش راهنمایی کنین ممنون میشم سعی کردم تمام اطلاعات رو به اشتراک بذارم

پاسخ به این نظر
دامپزشک پت پُرس
نوشته شده در: ۱۳ تیر, ۱۳۹۹

سلام امید عزیز،
خود انگل داشتن و داروها و شامپوهایی که تو سن کم مصرف کرده باعث ضعیف شدن بدنش شده و طبیعیه که به نسبت سگ هم سن خودش کمتر وزن گرفته باشه (از اونجا که میگین تمامی علائمش طبیعیه و سرحالو پرخوره). میتونین شروع کنین نسبت غذای استارتر رو افزایش دادن درکنارشم مولتی ویتامین و مکملای غذایی رو دادن که بدنش تقویت بشه. (فقط دقت کنین که مولتی ویتامین بیش از اندازه استفاده نشه)

پاسخ به این نظر