تغذیه عروس هلندی در زمان تخمگذاری

بهترین برنامه تغذیه عروس هلندی در زمان تخمگذاری

عروس هلندی، پرنده محبوبی که این روزها مهمون خونه خیلی از ایرانی‌ها شده، توی دوره‌های مختلف زندگی‌اش تغذیه متفاوتی داره. اما بین دوره‌های مختلف، تغذیه عروس هلندی در زمان تخمگذاری اهمیت خیلی بیشتری داره و باید حساسیت ویژه‌ای روش داشته باشین.

درواقع زمانی که عروس هلندی و جفتش برای جفت‌گیری و تخم‌گذاری آماده می‌شن، نیازشون به برخی مواد غذایی، ویتامین‌ها و مواد معدنی دوچندان می‌شه. تو این دوره باید یه برنامه غذایی مناسب براش فراهم کنید تا بتونه مواد مورد نیاز نطفه‌ها رو تامین کنه و اونا رو به جوجه‌های بازیگوش و خوشگلی مث خودشون تبدیل کنن.

خیالت راحت ما این راهو بلدیم و تو این مطلب پت پرس قراره تمام مواردی که باید در برنامه غذایی عروس هلندی در دوران تخمگذاری رعایت کنین، بهتون بگیم.

تخمگذاری عروس هلندی از چه زمانی شروع میشه؟

قبل از این که درباره تغذیه عروس هلندی در زمان تخمگذاری حرف بزنیم. باید بدونید که عروس هلندی جذابتون کی شروع به تخم‌گذاری می‌کنه تا آمادگی لازم برای مراقبت‌های لازم رو داشته باشید.

ماده‌هایی که توی خونه نگهداری می‌شن، حدوداً ۸ تا ۱۵ ماهگی به بلوغ می‌رسن. جالبه بدونید اونا وقتی توی طبیعت باشن بلوغشون از دو سالگی به بعد اتفاق میفته. بعد از این زمان هم شروع به تخم‌ گذاشتن می‌کنن. البته بعضیا ممکنه توی سال چندین بار تخم بذارن یا یه بار در سال یا حتی اصلاً بارور نشن. در کل رفتار تخم‌گذاریشون بر اساس روشنایی و دما و وجود پرنده نر متغیره. البته شما هم برای سریع‌تر اتفاق افتادن این مراحل باید راه‌های تحریک عروس هلندی برای تخمگذاری رو بلد باشین.

کوکاتیل‌ها وقتی بخوان تخم‌گذاری کنن شرایط اطرافشون رو می‌سنجن اگه کوچک‌ترین تهدیدی از محیط ببینن یا اگر حیوون خونگی دیگه‌ای توی اون محیط باشه، از تخم گذاشتن پشیمون می‌شن.

بخاطر همینم اگه می‌خواین اونا رو توی خونه پرورش بدین و شاهد جوجه‌های کاکل‌‌زری پرنده‌تون بشید بهتره اطرافش رو از هر گونه سرو صدا و شرایط استرس‌زا دور نگه دارید. تا از هرگونه تلفات، تغییرات رفتاری و حتی تخم نذاشتن اونا جلوگیری کنید. ما تو مقاله پرورش عروس هلندی تموم نکات ریز و درشتی که هنگام پرورش و تخم‌گذاری اونا لازمه بدونید رو آوردیم.

شرایط تخم گذاری عروس هلندی

شرایط تخمگذاری عروس هلندی باید چه طوری باشه؟

علاوه بر تغذیه عروس هلندی در زمان تخمگذاری که باید سالم و متعادل و سرشار از کلسیم باشه، که توی بخش بعد کاملاً درباره‌ش حرف می‌زنیم. یه سری  اقدامات دیگه هم هست که می‌تونید برای حمایت از سلامت و تندرستی عروس هلندی ماده استفاده کنید.

اول از همه مطمئن بشید پرنده شما همیشه به آب شیرین دسترسی داره. کم آبی بدن می‌تونه باعث از دست رفتن تخم و مشکلات سلامتی و جسمانی‌ش بشه. تو این دوره حساس باید برای نگهداری از عروس هلندی اتاقک یا نشیمنگاه و حتی انواع اسباب بازی‌ها رو بخرید تا او را از نظر جسمی و ذهنی تحریک کنید.
wikihow

از طرفی هم محیط زندگی تمیز و بهداشتی برای پرنده توی این دوره خیلی مهمه. هر روز قفس و لونه‌اش رو تمیز و مرتب کنید. از مواد شیمیایی یا محصولات پاک کننده که برای پرنده‌تونم مضره هم قطعاً استفاده نکنید.

برنامه غذایی عروس هلندی در زمان تخمگذاری

وقتی که عروس هلندی‌تون دوره بلوغش کامل و شرایط باروری‌ش فراهم شد، باید تغذیه عروس هلندی در زمان تخمک گذاری رو با غذاهای گرم شروع کنید. در واقع ایده‌آل‌ترین زمان برای شروع تغذیه گرم به عروس هلندی‌ها از ۱۴ ماهگی به بعد شروع می‌شه. تو این زمان شما باید عروس هلندی‌ها رو برای جفت‌گیری آماده کنید.

دانه‌‌های مقوی برای عروس هلندی مادر

عروس هلندی‌ها در کنار پلت، عاشق خوردن دونه‌های پرچربن. تو این دوره بهتره از این مدل دونه‌ها براشون استفاده کنین که مفید هم باشه:

  • ۷۵۰ گرم ارزن
  • ۲۵۰ گرم کتان
  • ۱۵۰ گرم شاهدانه
  • تخم کاسنی

سبزیجات و میوه‌های مناسب برای زمان تخمگذاری چیا هستن؟

تغذیه مناسب عروس هلندی در زمان تخمگذاری می‌تونه نزدیک‌ کردنش به منابع موحود در طبیعت باشه. استفاده از میوه‌ها دو بار در هفته به میزان کم گزینه خوبیه:

  • هویج رنده شده
  • هلو و سیب
  • جعفری
  • گشنیز
  • کلم بروکلی
  • کلم سفید
  • فلفل دلمه
  • شوید و کاهو

تغذیه عروس هلندی هنگام تخم گذای

حبوبات

از دیگر غذای عروس هلندی هنگام تخمگذاری حبوباته که در هفته ۲۰ تا ۳۰ عدد جوانه گندم و همچنین حبوبات پخته شده، به مقدار کم استفاده کنید.

ویتامین‌ها و مکمل‌ها

۱۵ روز قبل از تخمگذاری قطره  آ د ث ای (ADCA) رو به کوکاتیل‌تون بدید. بلافاصله بعد از گذاشتن اولین تخم بهش قطره مکمل کلسیم و مولتی ویتامین بدید.

دقت داشته باشین که تخم‌گذاری عروس هلندی جزو مراحل حساس زندگی اونا محسوب می‌شه. کوچکترین کم و زیاد تغذیه‌ای می‌تونه روند باروری رو کندتر یا حتی به‌کلی از بین ببره. پس اگه اولین باره که پرنده‌تون می‌خواد تخم‌گذاری کنه و شما هم تجربه‌شو ندارین. باید از دامپزشک متخصص تغذیه کمک بگیرید.

به همین منظورم دامپزشکان متخصص تغذیه پت پرس برنامه غذایی عروس هلندی رو برای شما آماده کردن تا خیالتون راحت باشه!

برنامه غذایی عروس هلندی سالم در همه سنین (فایل آماده)

فایل برنامه غذایی عروس هلندی توسط دامپزشک متخصص تغذیه و مخصوص عروس هلندی‌ها تهیه شده و شامل تمام اطلاعات تغذیه‌ای مفید عروس هلندی‌هاست.

توی این فایل لیست مواد غذای عروس هلندی رو اگه سالم باشه یا در دوران بلوغ، جوجگی و سرلاک خوری، تخم گذاری و حتی تولک رفتن یا پرریزی هست رو بهت می‌گیم و اینکه از هر کدوم چقدر بهش بدی تا همیشه سالم بمونه و دچار بیماری نشه.

خرید ...
قیمت اصلی ۲۴۰,۰۰۰ تومان بود.قیمت فعلی ۱۷۰,۰۰۰ تومان است.
برنامه غذایی عروس هلندی سالم در همه سنین (فایل آماده)

ممنوعیت تغذیه عروس هلندی در زمان تخمگذاری

تو بخش قبلی با مناسب‌ترین غذای عروس هلندی در دوران تخمگذاری آشنا شدیم ولی اینجا قراره پرهیزات تغذیه‌ای رو بهتون بگیم.

شکلات

شکلات از مضرترین غذای عروس هلندی هنگام تخمگذاری اونه چون باعث مسمومیت و بهم ریختن سیستم گوارشی‌شون می‌شه. اگه توی خوردن شکلات زیاده‌روی کنن که دیگه بدتر چون باعث تشنج و حتی منجر به مرگش می‌شه!

کافئین

استفاده از کافئین در غذای عروس هلندی در این دوره زمانی باعث افزایش ضربان قلب، آریتمی، بیش فعالی‌ش می‌شه. بهتره برای جایگزین این مواد از نوشیدنی‌های طبیعی استفاده کنین. که علاوه بر رفع تشنگی، انرژی از دست رفته رو هم بهشون برگردونین.

پیاز

پیاز مقدار زیادی گوگرد داره که خوردنش باعث می‌شه نای پرنده بیچاره تحریک بشه و توی دهانش زخم‌های زیادی به وجود بیاد. در واقع پیاز برای هیچ پرنده‌ای خوب نیس چون مشکلاتی مثل اسهال و استفراغ رو ایجاد می‌کنه. حتی بیماری دیسترس تنفسی و بیماری‌های خون رو هم به دنبال داره.

نمک

یکی دیگه از غذای ممنوعه عروس هلندی در زمان تخمگذاری نمک و بقیه ادویه‌هاست. نمک آب بدن پرنده رو کم می‌کنه و باعث تشنگی زیاد و نارسایی کلیه‌هاشون می‌شه. بهتره به جای آجیل‌های شور بهشون آجیل تازه و بدون نمک به‌عنوان تشویقی عروس هلندی در نظر بگیرید.

تغذیه عروس هلندی در دوران جوجه داری

تغذیه عروس هلندی در دوران جوجه داری

بعد از ۱۸ تا بیست روز که جوجه‌ها سر از تخم در آوردن و تخم گذاری عروس هلندی به پایان رسید. باز هم اهمیت تغذیه‌ای اونا به قوت خودش پابرجاست. گفتیم که تغذیه عروس هلندی در زمان تخم‌گذاری باید با غذاهای گرم انجام بشه. اما این قضیه توی زمان جوجه دار شدن فرق داره و ترجیحاً و بهتر اینه که رژیم غذایی با طبع سرد رو براشون در نظر بگیرید. و تا جایی که می‌شه از غذاهای گرم دوره قبل استفاه نکنید.

تغذیه عروس هلندی در زمان جوجه داری از یک روزگی تا هفت روزگی بهتره فقط و فقط تخم مرغ آبپز (سفیده و زرده) باشه.

روز هفتم به بعد هم برای تقویت پرنده‌تون جوانه‌ها رو توی رژیم غذایی‌شون قرار بدید. توجه داشته باشید بخاطر طبع گرم جوانه گندم درستش اینه که در کنارش جوانه ماش، عدس یا جو که طبعشون سرده قرار بگیره.

تو این زمان استفاده از سبزیجات و میوه‌های سرد هم پر بی‌راه نیست و می‌تونه گزینه خوبی باشه.

در کل استفاده از رژیم غذایی نرم که هضمشون راحت‌تره مثل، تخم‌مرغ آب‌پز، جوانه‌ها و سینه مرغ آبپز و حبوبات گزینه‌های خوبی هستن. البته می‌تونید از مولتی ویتامین هم به عنوان غذای تقویتی عروس هلندی مادر هم استفاده کنید.

مقدار دانه‌هایی که بعد از روز هفتم باید به نسبت غذای اصلی براشون در نظر بگیرید:

  • ۷۰% ارزن
  • ۲۰% کتان
  • ۱۰% کافیشه یا کوته
  • روزی یک تا دو وعده هم تخم آفتابگردون

به جوجه عروس هلندی چی بدیم؟

همون‌طور که می‌دونید پرنده ها تا موقع بزرگ شدن جوجه‌ها، خودشون بهشون غذا می‌دن. اگه به هر دلیلی این وظیفه رو قراره شما بر عهده بگیرین. تا زمانی‌که آخرین جوجه هم از تخم در اومد به مدت هفت روز از سرلاک مخصوص طوطی‌سانان استفاده کنید.

اما تغذیه جوجه‌ها فقط به همین مورد ختم نمی‌شه و توی دوره‌های مختلف جوجه‌گی و حتی ساعت غذا دادن می‌تونه متفاوت باشه و کلی جزئیات داره که ما توی مقاله غذای جوجه عروس هلندی کامل همه رو گفتیم.

نکاتی درباره نگهداری از جوجه عروس هلندی

مراقبت و نگهداری از جوجه عروس هلندی تازه متولد شده بعد از تغذیه‌ش خیلی مهمه. شما باید حتماً نکات مهم رو رعایت کنید، تا جوجه فرآیند رشدش رو به خوبی طی کنه هیچ مشکل اصی براش پیش نیاد.

بهتره جوجه‌ها، تا چند هفتگی از مادرشون جدا نشن، چون ممکنه بخش زیادی از تغذیه اونا توسط مادرشون انجام بشه. حتی اگه غذایی داده نشه مهر و محبت گرمای مادری نکته مهمیه که نباید از جوجه‌ها دریغ بشه.

اولین چیزی که باید نظر بگیرید تهیه وسایلی برای راحتی جوجه‌هاست. می‌دونید که جوجه‌ها زمانی که متولد می‌شن خیلی کوچیکن که ارتفاعشون ۶۵ سانتی‌متره و طول و عرض‌شونم حدوداً ۴۰ تا ۵۰ سانتی‌‌متره، پس فضای زیادی از قفس رو اِشغال نمی‌کنن.

به همین خاطرم شما باید چند تا میله پلاستیکی یا شاخه برای نشستن جوجه در قفس‌شون قرار بدین. همچنین استفاده از اسباب‌بازی‌های متفاوتی مثل زنگوله و تاب تا جوجه‌ها سرگرم بشن.

جمع‌بندی

همونطور که می‌دونین پرنده‌هایی مثل عروس هلندی که به عنوان حیوون خونگی در کنار ما زندگی می‌کنن به خاطر اینکه از خاستگاه اصلی‌شون دورن و از غذاهایی که توی طبیعت می‌خورن محرومن. بنابراین لازمه که تغذیه عروس هلندی در زمان تخمگذاری براساس نیازهاش انجام بشه. غذاهای مکمل و تقویتی تو رژیمش بیشتر بشه تا از ضعف و تلفاتشون جلوگیری به عمل بیاد.

نگران نباشین و حتماً روی کاشناسان و دامپزشکان تیم پت پرس حساب کنین.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
امتیاز خود را ثبت کنید:
farnoosh.rezaei
نویسنده: farnoosh.rezaei
نویسنده: farnoosh.rezaei
شاید این مطالبم برات جالب باشن
دیدگاه شما
اگر سوالی ذهنتان را درگیر کرده یا نظری دارید با ما در میان بگذارید.