با عروس هلندی تازه وارد چه کنیم؟ اصلاً طرز رفتار با عروس هلندی تازه خریداری شده چیه که ما اون رو رعایت کنیم؟ همونطور که میدونین عروس هلندی هم مثل هر حیوون خونگی دیگه، در بدو ورود به فضای جدید با ترسهای مختلفی روبه رو میشه. بهتره که ما از قبل یه سری اطلاعات و کدهای رفتاری رو داشته باشیم تا طوطیمون اذیت نشه. مثلاً عادت دادن عروس هلندی به صاحب جدید یا فضای تازه خودش چندین مرحله داره که اگه به خوبی انجامش بدیم، نیمی از مسیر رو رفتیم.
خیالتون راحت ما این راهو بلدیم و قراره تو این مقاله پت پرس جواب سوالهایی مثل چیکار کنم عروس هلندیم ازم نترسه یا چطوری با خونه جدید آشناس کنم یا چه وسایلی لازمه براش بگیرم و تمام سوالهای دیگه رو بهتون بدیم. کاری میکنیم که نگهداری از عروس هلندی براتون راحت بشه و از همون اول یه پرنده شیطون و معاشرتی داشته باشین که دل همه رو ببره.
آیا عادت دادن عروس هلندی به صاحب جدید ممکنه؟
بله، حتی عروسهای هلندی بالغ و مسن هم میتونن به صاحب جدیدشون عادت کنن. اگه حیوون قبلا رام بوده، یک مدت طول میکشه که با شرایط جدید سازگار بشه و بعد از اون با شما ارتباط برقرار میکنه.
موقعی که دیدین خوب و راحت غذا میخوره، بعضی وقتا صداش درمیاد و به نظر میرسه که به محیط اطرافش علاقهمند شده، وقتشه که سعی کنین باهاش دوست بشین. ولی اگه اهلی نبوده، رام کردنش به تلاش زیادی احتیاج داره و ممکنه خیلی طول بکشه. شرایط و نحوه دقیق رام کردن رو تو این مقاله براتون آوردیم: چگونه عروس هلندی ترسیده را رام کنیم؟
طرز رفتار با عروس هلندی تازه خریداری شده چطوریه؟
زمانی که حیوون رو میارین خونهتون اوایلش ممکنه عصبی باشه، ولی معمولا دوست داره که با شما رابطه نزدیکی برقرار کنه. به نقل از وبسایت petkeen این مراحل میتونن بهتون کمک کنن تا سریعتر با پرندتون دوست بشین:
۱- عادت دادن عروس هلندی به محیط جدید
اجازه بدین حیوون به خونه جدیدش عادت کنه ولی بدونین که این کار زمان میبره و ممکنه تا ۲ هفته طول بکشه. چند تا کار هم هست که شما باید انجام بدین تا حیوون کاملا راحت باشه:
چگونه عروس هلندی را به قفس عادت دهیم؟
توی خرید وسایل عروس هلندی باید دقت کافی داشته باشین و یکی از مهمترین اون وسایل قفس هست. قفس باید حتما فضای کافی داشته باشه تا حیوون بتونه بالهاشو کاملا باز کنه بدون این که پراش به میلهها بخوره.
قفس مستطیلی از قفسهای گرد بهتره چون هم پرنده بیشتر احساس راحتی میکنه و هم میلههای قفس گرد توی قسمت بالایی به هم نزدیک میشن و ممکنه پا، دم یا نوک حیوون بینشون گیر کنه. بعلاوه تمیز کردن قفسهای مستطیلی راحتتره.
قفس رو توی قسمتی از خونه بذارین که رفت و آمد نسبتا زیاد باشه. شاید حیوون اوایل یکم عصبی بشه، ولی این بهترین راه عادت دادنش به خودتون و خانوادهتونه چون مرتب شما رو میبینه بدون این که اول کار بیش از حد بهش نزدیک بشین و بترسونیدش.
۲- کم کم به قفسش نزدیک شین
بعد از این که حیوون خوب با محیط جدید آشنا شد، میتونین آروم آروم به قفس نزدیک بشین. زمانهایی که خونه نسبتا ساکته با صدای آروم باهاش حرف بزنین و فاصلهتونو باهاش کم کنین. اوایل باید مدت این کار کوتاه باشه و کم کم مدتش رو بالا ببرین.
۳- زمانی رو برای رابطه با حیوون در نظر بگیرین
همونطور که گفتیم عروسهای هلندی موجوداتی اجتماعی هستن که از رابطه با شما لذت میبرن، مخصوصا اگه پیشتون احساس راحتی کنن. سعی کنین حدود یک ساعت در روز برای تعامل با پرندهتون وقت بذارید. مثلا میتونین باهاش حرف بزنین، نوازشش کنین، اسباب بازیهایی که دوستشون داره جلوش بذارین و بازی کنین، و بالاخره بهش دست بزنین. نشونههای اینکه عروس هلندیتون شما رو دوست داره یا نه رو هم توی از مطلب از کجا بفهمیم عروس هلندی ما رو دوست داره بخونین.
تربیت عروس هلندی معمولا کار راحتیه، اما قلق داره! یعنی شما باید بدونین که از همون اول چی کار کنین و چی کار نکنین که بعداً ناچار به اصلاحش نباشین. یه تربیت درست و اصولی کارتون رو راحت میکنه. کافیه کتاب پایین که تیم پت پرس آماده کرده رو تهیه کنین تا همه چیز رو درمورد تربیت و نگهداری دقیق و اصولی از عروس هلندی یاد بگیرین.
مقدمات دست زدن به عروس هلندی
سعی نکنین همون اول کار عروس هلندی رو توی دستتون بگیرین چون به احتمال زیاد وحشت میکنه. اولین قدم اینه که هر وقت در قفس رو باز میکنین بهش خوراکی بدین. فعلا سعی نکنین بیارینش بیرون، فقط آروم باهاش صحبت کنین و خوراکیا رو بهش بدین.
وقتی کاملا واسش طبیعی شد، شروع به نوازشش کنین (دستکش چرمی فراموش نشه). انگشتتونو آروم روی شکمش بذارین و اگه دیدین ناراحت نشده، نوازش کنیدش. ممکنه خودش بره روی انگشتتون وایسته. اگه این کارو کرد دست دیگهتونو آروم پشت سرش ببرین تا نیفته. حتما بهش خوراکی هم بدین تا حس و خاطره مثبتی پیدا کنه.
عروسهای هلندی پرندههای باهوشی هستن و میتونن دستورهایی مثل “بیا بالا” رو یاد بگیرن. اینجوری هر بار که بگین بیا بالا، حیوون میفهمه که قراره از قفس بره بیرون و در نتیجه با کمال میل میاد روی انگشتتون.
تا جایی که ممکنه هیچ موقع دستتونو برای گرفتن پرنده داخل قفس نبرین چون قفس قلمرو حیوونه و این کارتون ممکنه باعث استرس و حتی گاز گرفتن عروس هلندی بشه. پس اگه میخواین دستتونو نوک نزنه بهتره اونو عصبانی نکنین.
اگه دوست دارین، عروس هلندیتونو به خودتون وابسته کنین، بهتون پیشنهاد میکنیم حتما ویدیوی زیر رو تماشا کنین.
۴- برنامه غذایی منظمی واسش داشته باشین
یک راه عالی دیگه برای جلب اعتماد پرنده اینه که برنامه کاملا منظمی برای غذا دادن بهش داشته باشین. اینطوری یاد میگیره که میتونه برای تامین نیازهای خودش به شما تکیه کنه. بعد از این که ترسش ریخت میتونین هر چند وقت یک بار با دست بهش غذا بدید تا اعتمادش بیشتر جلب شه. چی بهش غذا بدین؟ مطلب غذای عروس هلندی رو بخونین!
همینطور میتونین بعضی وقتا همزمان با هم غذا بخورین. عروسهای هلندی توی طبیعت با همدیگه غذا میخورن و شما هم میتونین با تقلید از این رفتار اجتماعی، رابطهتونو محکمتر کنین.
دلیل غذا نخوردن عروس هلندی تازه خریداری شده
علت غذا نخوردن عروس هلندی معمولا یا نشانه استرس است یا بیماری. عروس هلندی تازه خریداری شده ممکنه به دلیل ناآشنا بودن محیط، دچار استرس بشه و از غذا خوردن امتناع کنه. پس قبل از هر کاری عوامل استرسزای محیط رو کم کنین و مطمئن بشین که محیطه از لحاظ دمایی متناسب با نگهداری از عروس هلندیه.
اما اگه پرنده اصلا غذا نمیخوره و با گذشت زمان هیچ تفاوتی توی رفتارش ایجاد نشد، حتما با یه دامپزشک مشورت کنید تا مطمئن بشین که پرندتون دچار هیچ بیماری نیست.
۵- عادت دادن عروس هلندی به خود با بازی کردن
عروس هلندی عاشق بازی کردن و یاد گرفتن کلکهای جدیده. این کار علاوه بر عمیقتر کردن پیوند بین شما، به تحریک ذهنی مورد نیاز پرندهتون و جلوگیری از افسردگی عروس هلندی هم کمک میکنه.
جمعبندی
عادت دادن عروس هلندی به صاحب جدید شدنیه فقط باید یکم براش وقت بذارین و صبور باشین. این نوع از طوطیها خیلی حساسن و اگه بخواین عجله کنین ممکنه بترسن. مهم اینه که شما طرز رفتار با عروس هلندی تازه خریداری شده رو بدونین تا این زمان کم و کمتر بشه و شما سریع به نتیجه دلخواهتون برسین. هر جا علائم مشکوکی تو ظاهر یا رفتار یا دفع عروس هلندیتون دیدین اون رو با دامپزشکان آنلاین ما مطرح کنین تا ببینیم که دلیلش ترس و اضطرابه یا بیماری و موارد دیگه. ما تو این مسیر کنارتونیم!