کتاب تربیت عروس هلندی
اموزش مراحل حرف زدن عروس هلندی

6 مرحله مهم برای آموزش حرف زدن عروس هلندی

چگونه به عروس هلندی حرف زدن یاد بدهیم؟ عروس هلندی جزو پرنده‌های باهوش و بسیار دوست داشتنی می باشد که هر کسی با دیدن آن تمایل به پرورش و نگهداری از آن پیدا می‌کند. این پرنده در زبان انگلیسی کوکاتیل(cockatiel) نامیده می‌شود و بعد از مرغ عشق محبوب‌ترین پرنده در بین پرورش دهنده‌های ایرانی و خارجی می‌باشد. در این مقاله از پت پرس می‌خواهیم آموزش حرف زدن عروس هلندی را به صورت قدم به قدم به شما آموزش دهیم، لطفا با ادامه مقاله همراه باشید.

شروع آموزش حرف زدن عروس هلندی

عروس هلندی ها چقدر استعداد حرف زدن دارند؟

به طور کلی طوطی‌ها هوش بالایی در یادگیری دارند که کاسکوها باهوش‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود، عروس هلندی نیز پس از کاسکو، طوطی اسکندر و طوطی ماکائو به عنوان باهوش‌ترین طوطی شناخته شده است که توانایی یادگیری و ادای چند کلمه را دارد. هم چنین در صورت سوت زدن مداوم یک آهنگ، می‌توان آن را به عروس یاد داد.

این پرنده‌ها استعداد زیادی نیز در سوت زدن دارند.

چگونه به عروس هلندی حرف زدن یاد بدهیم؟

برای حرف زدن عروس هلندی باید طبق مراحل زیر عمل کنید:

مرحله اول – خرید عروس هلندی نر و جوان

اگر می‌خواهید یک کاکاتیل سخنگو داشته باشید باید آن را به صورت جوان تهیه کنید چون پرنده‌های مسن استعداد و علاقه کمتری به آموزش دارند، عروس هلندی‌های ۳ الی ۴ ماهه که کاملا دانخور شده‌اند، بهترین گزینه برای آموزش هستند. با توجه به اینکه جنس نر هوش بالاتری دارند و جسورتر هستند و در آموزش‌های عروس هلندی بهتر عمل خواهند بود.

ضمنا ذکر این نکته ضروری است که تمامی نژادهای عروس هلندی‌ها هوش یکسانی دارند و هیچ وقت به گفته‌های دیگران در این مورد اعتنا نکنید. نکته مهم دیگری که در این مورد باید به آن توجه کنید، تنها بودن عروس هلندی است. اگر پرنده را به صورت جفت خریداری کنید، هیچ وقت موفق به آموزش نخواهید شد، چون پرنده‌ها با هم انس می‌گیرند و به وجود شما وابسته نخواهند بود.

آموزش حرف زدن به عروس هلندی باید اصولی و علمی انجام بشه، در غیر این صورت صاحب عروس هلندی رو ناامید و خسته می‌کنه و باعث میشه آموزش بی‌فایده به نظر برسه.

در کتاب آموزش عروس هلندی بهتون توضیح دادیم چطور اصولی و علمی جوری به پرندتون حرف زدن یاد بدید که در کمترین زمان، بهترین نتیجه رو بگیرید. برای دریافت کتاب الکترونیکی روی دکمه زیر کلیک کنین. اگر این کار اصولی و علمی انجام بشه، پرنده خیلی زود حرف زدن رو یاد می‌گیره و در این کار پیشرفت می‌کنه.

ایبوک جامع آموزش، نگهداری و دستی کردن عروس هلندی

یه کتاب جامع درباره آموزش و نگهدای عروس هلندی در خانه که با داشتنش میتونی هروقت به سوال یا مشکلی برخورد کردی بهش مراجعه کنی و جواب سوالت رو بگیری و در آخر هم به بهترین شکل از این پرنده جذاب و باهوش، نگهداری کنی.

این ایبوک رو بخون، هرچی گفتیم عمل کن و ببین عروس هلندی ات چطوری از داشتن صاحبی مثل تو به خودش افتخار میکنه😄

خرید کتاب
۱۱۵,۰۰۰ تومان
کتاب راهنمای جامع نگهداری و آموزش عروس هلندی در خانه

مرحله دوم – جلب اعتماد عروس هلندی، گام بعدی برای حرف زدن عروس هلندی

پس از اینکه پرنده را خریداری کردید، این کاملا طبیعی است که از دست شما غذا نخورد و بی‌قراری داشته باشد، چون پرنده هنوز به محیط جدیدش و خود شما عادت نکرده و نسبت به شما حالت تدافعی خواهد داشت و حتی در این مواقع نوک زدن عروس هلندی به دست شما به خاطر استرس و ترس کاملا طبیعی است.

در این مرحله وظیفه شما این است که اعتماد پرنده را به دست آورید، برای این کار باید آب و غذای تمیز و سالم را مرتبا در اختیارش قرار دهید و مدتی در کنار قفسش بنشینید و به آرامی با او صحبت کنید. از ایجاد سر و صدای زیاد و خشن پرهیز کنید و قفسش را در محیطی آرام و با حداقل رفت و آمد قرار دهید.

اگه نمی‌دونین که چطور باید اعتماد عروس هلندی‌تون جلب کنین، مقاله رام کردن عروس هلندی رو بخونین. ما توی این مقاله سعی کردیم تا به شما روش‌ها و مراحل رام کردن و دستی کردن طوطی هلندی رو به شما یاد بدیم.

 

مرحله سوم – گذراندن وقت کافی با عروس هلندی

با توجه به اینکه پرنده شما تنهاست، بنابراین نیاز به یک همدم و هم صحبت خواهد داشت پس شما باید روزانه چند ساعت از وقت خود را با پرنده بگذرانید. به عبارت دیگر اگر وقت کافی در اختیار ندارید از خرید او جدا خودداری کنید و با دست‌های خودتان او را نابود نکنید!! چون که پرنده شما در این صورت نه تنها آموزش نخواهد دید، بلکه به مرور زمان شاهد افسردگی و بیماری او نیز خواهید شد.

 

مرحله چهارم – جذب عروس هلندی به سمت خود 

همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، اولین اقدامی که باید بکنید جلب اعتماد پرنده است که این کار با گذشت زمان و خوش  رفتاری شما به دست خواهد آمد. از جمله اقداماتی که برای جذب عروس هلندی خود می‌توانید انجام دهید دادن غذای مورد علاقه‌اش مانند ارزن و کتان، ساکت نگه داشتن محیط، حرف زدن و بازی کردن با اوست.

اسباب بازی‌های مختلفی مانند تیله، توپ، نردبان و زنگوله در قفسش قرار دهید، اما از قرار دادن آینه و عروسک شبیه به عروس هلندی خودداری کنید. چون پرنده با این دو شی ارتباط برقرار خواهد کرد و به مرور زمان با عادت کردن به آن‌ها، دیگر به آموزش‌های شما اعتنایی نخواهد کرد.

زمان و خواب و بیداری پرنده را در نظر بگیرید و هنگامی که پرنده خواب است سر و صدای زیاد ایجاد نکنید چون اعتماد جلب شده را از بین خواهد برد. عروس هلندی باید ساعت ۱۰ شب بخوابد و ساعت ۸ صبح از خواب بیدار شود. قبل از خواب حتما با او حرف بزنید تا به سمت شما جذب شود و پارچه‌ای تمیز و نازک را روی قفسش قرار داده تا بداند که وقت خوابش فرا رسیده، سپس چراغ را خاموش کنید.

صبح‌ها نیز پارچه را به آرامی بردارید و به او سلام کنید و صبح بخیر بگویید و بلافاصله دانخوری و آبخوری را شسته و آب و دانه تازه در اختیارش قرار دهید.

به مرور زمان متوجه خواهید شد که عروس هلندی با دیدن شما به سمت‌تان آمده و آماده شنیدن صدای شماست. در اینجا می‌توان اظهار کرد که پرنده‌تان به شما عادت کرده است.

غذا دادن به عروس هلندی برای جلب اعتماد

مرحله پنجم – شروع آموزش حرف زدن عروس هلندی

برای اینکه آموزش حرف زدن در سریع‌ترین زمان ممکن نتیجه بدهد، بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:

  • از ورود افراد متفرقه حین آموزش حرف زدن عروس هلندی خودداری کنید.
  • اتاق پرنده را کاملا ساکت و آرام نگه دارید تا تمام حواسش به سمت شما جلب شود.
  • اگر قفسش در کنار پنجره قرار دارد، پرده را بکشید.
  • تلویزیون یا موزیک پلیر را خاموش کنید.
  • یک کلمه خاص را در نظر بگیرید و مدام آن را تکرار کنید و از گفتن کلمه‌های متفاوت خودداری کنید.
  • کلمه مورد نظر را با روحیه‌ای شاد و پر انرژی بیان کنید و پس از هر بار گفتن آن ۵ ثانیه صبر کنید.
  • پس از دو الی سه بار گفتن کلمه مورد نظر، واکنش پرنده را ببینید. اگر پرنده شما سعی در گفتن کلمه را داشت، مقداری از غذای مورد علاقه‌اش را بهش بدهید.
  • سعی کنید آموزش را بیشتر از نیم ساعت طول ندهید چون پرنده خسته خواهد شد و ادامه تمرین را به روز بعد موکول کنید.
  • آموزش را هر روز سر ساعت مشخصی شروع کنید تا عروس هلندی شما آمادگی لازم را پیدا کند.
  • صدای خود را ضبط کنید تا سایر اعضای خانواده برای روزهای خاصی که در خانه نیستید، این صدا را برای عروس هلندی‌تان پخش کنند.

 

مرحله ششم – تکرار و صبر، مهم‌ترین عامل در آموزش حرف زدن عروس هلندی

لازمه یادگیری یک کلمه، تکرار و پشتکار است. اگر جزو کسانی هستید که زود از کار دست می‌کشید به احتمال زیاد در آموزش حرف زدن عروس هلندی ناموفق خواهید بود. هنگام آموزش سعی کنید خود را خوشحال و پر انرژی نشان دهید چون پرنده تمام احساسات و عواطف شما را درک خواهد کرد. مثلا در صورت ناراحت بودن شما، او نیز ناراحت خواهد شد و نتیجه کار عدم موفقیت در حرف زدن عروس هلندی است.

پس از اینکه پرنده شما کلمه اول را کاملا یاد گرفت و آن را به وضوح بر زبان آورد می‌توانید به سراغ کلمه دوم بروید. اما هنگام تکرار کلمه دوم، کلمه اول را نیز هر از گاهی تکرار کنید تا دچار فراموشی نشود. به عنوان مثال اگر کلمه اول “سلام” است، کلمه دوم “خوبی” باشد. وقتی که پرنده کلمه سلام را به خوبی بیان کرد می‌توانید کلمه “خوبی” را برای او تکرار کنید و در این بین می‌توانید دو کلمه را با هم بگویید.

توی ویدیو زیر می‌تونین آموزش حرف زدن عروس هلندی رو با جزئیات بیشتری تماشا کنین.

در این مقاله به صورت خلاصه و مفید مراحل حرف زدن عروس هلندی خدمت‌تان توضیح داده شد. در صورت وجود هرگونه سوال یا پیشنهاد از طریق نظرات با کارشناسان سایت در میان بگذارید همچنین پیشنهاد می‌کنیم پادکست ۳۰ پرسش رایج در مورد عروس هلندی در سال ۲۰۱۹ را از دست ندهید.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
4.6/5 - (61 امتیاز)
نویسنده: دکتر ملیکا حمزه
نویسنده: دکتر ملیکا حمزه
ملیکا حمزه هستم موسس و هم بنیان گذار پت پرس
بخاطر علاقه ای که به حیوونا داشتم دامپزشکی خوندم و پت پرس رو به وجود آوردم تا بتونم هرچه بیشتر روی بهتر زندگی کردنشون کنار ما آدم ها تاثیرگذار باشم.
شاید این مطالبم برات جالب باشن
چگونه عروس هلندی رو دستی و رام کنم؟
پرندگان
عروس هلندی (کوکاتیل)

چگونه عروس هلندی رو دستی و رام کنم؟

راهنمای غذای عروس هلندی در سنین مختلف
برای پرنده چی بخرم؟
پرندگان

راهنمای غذای عروس هلندی در سنین مختلف

راهنمای خرید لوازم عروس هلندی
برای پرنده چی بخرم؟
پرندگان

راهنمای خرید لوازم عروس هلندی

آموزش تکثیر و پرورش عروس هلندی در خانه
پرندگان
عروس هلندی (کوکاتیل)

آموزش تکثیر و پرورش عروس هلندی در خانه

حمام کردن عروس هلندی؛ چگونه عروس هلندی را حمام کنیم؟
عروس هلندی (کوکاتیل)
نگهداری از پرندگان

حمام کردن عروس هلندی؛ چگونه عروس هلندی را حمام کنیم؟

دیدگاه شما
اگر سوالی ذهنتان را درگیر کرده یا نظری دارید با ما در میان بگذارید.
محمود
نوشته شده در: ۲۷ دی, ۱۴۰۲

ممنون از سایت خوب و مطالب مفیدتون

پاسخ به این نظر
Amir
نوشته شده در: ۶ آذر, ۱۴۰۱

سلام فقط عروس هلندی نر میتونه حرف بزنه؟

پاسخ به این نظر
دکتر صبا ژاله
نوشته شده در: ۱۵ آذر, ۱۴۰۱

سلام امیر عزیز
عروس هلندی نر بخاطر هوش بالاتر و جسارت بیشتر توانایی یادگیری و حرف زدن بالاتری داره اما ماده ها هم با تمرین این قابلیت رو دارن

پاسخ به این نظر
Reyhaneh
نوشته شده در: ۱۶ فروردین, ۱۴۰۰

سلام، من همین دیشب عروسم رو خریدم. ولی یه مشکلی هست. حس میکنم وقتی نفس میکشه شکمش تکون میخوره و از صبح هم همش یه صدای ریزی در میاره 😭 خیلی نگرانم کمکم کنید😭😭😭😭😭

پاسخ به این نظر
دکتر صبا ژاله
نوشته شده در: ۱۷ فروردین, ۱۴۰۰

سلام ریحانه جان
این موضوع نیاز به بررسی دقیق تری داره برای کمک گرفتن و چت آنلاین با دامپزشک پرندگان میتونی وارد بخش کلینیک آنلاین بشی

پاسخ به این نظر
Shayan
نوشته شده در: ۶ اسفند, ۱۳۹۹

سلام من میخوای یدونه عروس دونه خور نر بگیرم و مدرسه دارم از ۷ صبح تا ۲ اشکالی داره یا نه بعدش کلا سرم خلوته و میتونم کاملا براش وقت بزارم اشکال نداره بگیرم؟

پاسخ به این نظر
دکتر صبا ژاله
نوشته شده در: ۷ اسفند, ۱۳۹۹

سلام شایان عزیز
اگر بتونی اون زمان براش آب و دونه مناسب بذاری و کاملا تنها نباشه و شخصی از افراد خونواده بتونه بهش سر بزنه تا تو برمیگردی، خیلی بهتره

پاسخ به این نظر
ارشیا
نوشته شده در: ۹ اسفند, ۱۳۹۹

من یک عروس هلندی نر چهار ماهه دارم فقط میشینه یه گوشه اصلا تحرک نداره چیکار کنم که تحرکش زیاد شه

پاسخ به این نظر
دکتر صبا ژاله
نوشته شده در: ۱۰ اسفند, ۱۳۹۹

سلام ارشیا جان
عروس هلندی شما ممنکنه دچار افسردگی شده باشه. که علت هاش میتونه شامل: عدم وجود وسایل بازی مناسب- تایم تنهایی زیاد- نداشتن نور طبیعی- تغذیه نامناسب باشه
لطفا به این موارد توجه کن و درصورت نیاز به آموزش بهش میتونی از کتاب آموزش به عروس هلندی اسفاده کنی

پاسخ به این نظر
امیر
نوشته شده در: ۲۳ بهمن, ۱۳۹۹

من امسال امتحان دارم به نظرتون اگه عروس هلندی بخرم نگه داری ازش وقت گیر هست و نمیتونم حواسم رو به امتحان نگهدارم

پاسخ به این نظر
دکتر صبا ژاله
نوشته شده در: ۲۴ بهمن, ۱۳۹۹

سلام امیر جان
نگهداری از هر حیوون و موجود زنده ای نیاز به وقت و حوصله داره. اینکه این موضوع به درست لطمه میزنه یا نه رو خودت باید تشخیص بدی اما بدون حداقل روزانه ۳ساعت زمان میخواد. البته این بدون در نظر گرفتن زمان تربیتش و البته با حساب اینکه جوجه ی سرلاکی نگیری. پس توصیه میکنم تا پایان امتحاناتت صبر کن

پاسخ به این نظر
امیر
نوشته شده در: ۲۴ بهمن, ۱۳۹۹

خیلی ممنون واقعا مشاوره خوبی بود

پاسخ به این نظر