غذای سگ سرابی

غذای سگ سرابی ؛ ویژگی‌های لازم و حجم روزانه آن

یکی از مهم‌ترین پایه‌های سلامتی هر حیوونی، داشتن یک رژیم غذایی مناسب، کامل و متعادله. همه نژادهای سگ نیازهای تغذیه‌ای پایه مشابهی دارن، اما هر نژاد ممکنه نیازهای خاص و منحصر بفردی هم داشته باشه. حتماً می‌پرسین که غذای سگ سرابی چیه؟ سرابی از خانواده سگ‌های ماستیفه که جزو بزرگ‌ترین سگ‌های دنیا هستن و در نتیجه نه تنها به مقدار زیادی غذا احتیاج داره، بلکه کیفیت غذاش هم خیلی مهمه. غذای این سگ‌ها باید پروتئین زیاد با کیفیت بالا داشته باشه تا بتونن حجم عضلانی‌شونو حفظ کنن.

خیالت راحت، ما این راهو بلدیم و کافیه با ما همراه باشین تا مشخصات و ویژگی‌های لازم غذای سگ سرابی رو بهتون بگیم.

رژیم غذایی سگ سرابی

نکات مهم تغذیه سگ سرابی

بخش اصلی غذای سگ سرابی هم مثل همه نژادهای دیگه باید شامل گوشت با کیفیت باشه، اما خوردن یک مقدار سبزیجات و میوه‌ها، چربی‌های سالم و کربوهیدرات هم براش لازمه.

اگه با ویژگی‌های این سگ، تاریخچه، شرایط زندگی و جثه و فیزیکش آشنایی ندارین، پیشنهاد می‌کنیم این مطلب رو از دست ندین: سگ سرابی.

کربوهیدرات یک مقدار از انرژی حیوون رو تامین می‌کنه و باعث می‌شه مدت طولانی‌تری سیر بمونه. کربوهیدرات توی غلاتی مثل گندم و ذرت وجود داره ولی بعضی سگ‌ها به غلات حساسن. به همین خاطر تو بعضی از غذاها به جای غلات از منابع کربوهیدرات دیگه مثل سیب زمینی شیرین و نخود استفاده می‌شه.

غذای سگ سرابی باید این مشخصات رو داشته باشه:

  • پروتئین: ۲۱ تا ۲۵ درصد (برای حیوون سن بالا زیر ۲۱ درصد)
  • چربی: ۸ تا ۱۰ درصد

و ممکنه این مکمل‌ها هم براش لازم باشه (با نظر دامپزشک):

  • ویتامین سی
  • کلسیم

همچین سگ بزرگی برای حفظ سلامت استخوناش حتما به کلسیم نیاز داره. پس باید منابع کلسیم مثل پنیر یا استخون آسیاب شده توی رژیم غذایی سگ سرابی وجود داشته باشه، وگرنه احتمالا مجبورین بهش مکمل بدین.

سگ‌های سرابی هم مستعد چاقی هستن و هم دیسپلازی مفصل ران. این نژاد خیلی فعال و پرانرژیه و به فعالیت بدنی زیادی احتیاج داره.

خلاصه اگه به هر دلیل بین انرژی دریافتی (غذایی که می‌خوره) و انرژی مصرفیش (که با ورزش و فعالیت از دست می‌ده) تعادل برقرار نباشه، احتمال این که اضافه وزن پیدا کنه واقعا زیاده. چاقی سگ خیلی خطرناکه و انواع مشکلات از جمله همون دیسپلازی رو ایجاد می‌کنه.

غذای سگ سرابی و میزان آن

مقدار غذای سگ سرابی

طبق چیزی که سایت spiritdogtraining گفته:

انواع ماستیف از جمله سگ سرابی خیلی بزرگ هستن و مقدار زیادی غذا می‌خورن، مثلا حدود ۶ تا ۱۰ فنجون غذای خشک در روز.

اگه از رژیم غذایی خام استفاده می‌کنین هم باید هر روز حدود ۱۲۰ تا ۳۰۰ گرم گوشت و استخون به عنوان غذای سگ به حیوون بدین. ولی این که هر روز چقدر به سگ‌تون غذا می‌دین به عوامل مختلفی بستگی داره، از جمله:

  • سطح متابولیسم حیوون
  • مقدار فعالیت بدنی
  • وزن (باید ببینین که می‌خواین وزن سگ بالا بره، ثابت بمونه یا کم بشه)
  • سن
  • مقدار کالری غذا

بهترین کار اینه که مراقب هیکل سگ‌تون باشین و اگه دیدین داره چاق یا لاغر می‌شه مقدار غذاشو کم یا زیاد کنین.

بهترین تغذیه برای سگ ایرانی

بهترین غذای سگ سرابی چیست؟

عقیده بیشتر دامپزشک‌ها اینه که استفاده از غذای خشک برای سگ سرابی بهترین و راحت‌ترین گزینه است که تمام مواد مغذی مورد نیاز حیوون (پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی) رو در تمام مراحل زندگیش تامین می‌کنه. البته غذای مخصوص سگ سرابی تو بازار نداریم، ولی انواع غذای مناسب نژادهای درشت داریم. کنسرو سگ هم که برای نژادهای بزرگ هست.

تهیه غذای خونگی برای سگ هم می‌تونه یک گزینه باشه، ولی تامین همه مواد مغذی لازم تو رژیم غذایی خانگی خیلی مشکله.

برنامه غذایی سگ سرابی

همه ماستیف‌ها بدون استثنا معده حساسی دارن.
thepaws

به همین خاطر برنامه تغذیه سگ سرابی رو باید به چند تا وعده کوچیک در طول روز تقسیم کرد، مثلا ۳ یا ۴ وعده در روز برای توله‌ها (تا سن ۱۲ ماهگی) و ۲ وعده در روز برای سگ بالغ.

اگه می‌خوای سگت یه تغذیه‌ی درست و اصولی و مناسب خصوصیاتش داشته باشه، فرم پایین رو پر کن تا متخصصان تغذیه پت پرس در اسرع وقت بهت کمک کنن و برای اون برنامه غذایی اختصاصی خودش رو تجویز کنن!

برنامه غذایی اختصاصی برای سگت
بهترین و کامل ترین رژیم غذایی رو از متخصص تغذیه تیم پت پرس دریافت کن. کافیه فرم زیر رو پر کنی تا باهات تماس بگیریم، ویژگی های سگ رو بپرسیم و پیشنهادمون برای رژیم غذایی اش رو باهات درمیون بذاریم

    غذای توله سگ سرابی چیه؟

    غذای مناسب برای توله سگ سرابی با سگ‌های بالغ فرق داره و باید از غذاهای مخصوص توله نژادهای درشت استفاده کنین. این غذاها متناسب با سرعت رشد بالای نژادهای درشت طراحی شدن و مقدار کلسیم و فسفرشون طوریه که سلامت استخون‌های حیوون رو تضمین می‌کنه (غذاهای مخصوص نژادهای کوچیک سطوح بالاتری از کلسیم و فسفر داره که احتمالا باعث مشکلات اسکلتی تو نژادهای بزرگ می‌شه).

    به بعضی از غذاهای تجاری دوکوزاهگزا انوئیک اسید (DHA) و آراشیدونیک اسید (ARA) اضافه می‌شه که توی شیر مادر وجود دارن و برای رشد مغز و سلامت چشم خیلی مهم هستن. اطلاعات بیشتر درمورد غذای مخصوص توله سگ‌ها رو می‌تونی با خوندن مقاله‌ی غذای توله سگ پیدا کنی.

    تغذیه سگ سرابی بالغ

    غذای سگ سرابی بالغ

    زمانی که حیوون به سن ۱۲ ماهگی رسید می‌تونین آروم آروم رژیم غذایی‌شو به غذای مخصوص سگ‌های بالغ تغییر بدین. غذای مخصوص نژادهای بزرگ پروتئین و انرژی کافی و همین‌طور اسیدهای چرب امگا ۳ و فیبر داره که برای سلامت پوست و قلب و دستگاه گوارش سگ‌تون لازمن.

    سگ‌های پیر

    سگ‌های بزرگ مثل سرابی چون طول عمر کمتری دارن، خیلی زودتر از نژادهای کوچیک‌تر پیر می‌شن. اگه در این مورد مطمئن نیستین از دامپزشک‌تون بپرسین که از چه زمانی باید از غذای مخصوص سگ‌های مسن استفاده کنین.

    این غذاها کالری و چربی کمتری داره چون سگ‌های پیر کم‌تحرک‌تر می‌شن و انرژی کمتری مصرف می‌کنن، ولی در مقابل به بعضی مواد از جمله اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ بیشتر احتیاج دارن. این اسیدهای چرب از خوراکی‌هایی مثل روغن ماهی قزل‌آلا به دست میان.

    غذاهای مخصوص سگ‌های پیر معمولا مقدار بیشتری گلوکزآمین و کندرویتین هم دارن که به حفظ سلامت مفاصل و استخون‌های رو به فرسودگی حیوون کمک می‌کنه. مقدار پروتئین این غذاها یک خورده کمتره، ولی سطوح بالاتری از آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌ها دارن که برای تقویت سیستم ایمنی حیوون لازمه.

    در مورد نگهداری از سگ در زمان پیری در مطلب سگ پیر بیشتر بخوانید!

    جمع‌بندی

    تغذیه سگ سرابی در کل مثل بقیه نژادهای درشته و بهترین کار اینه که از غذاهای مخصوص این نژادها براش استفاده کنیم. حواس‌مون باید به موارد مغذی توی غذای سگ سرابی هم باشه، تا حیوون دچار کمبود نشه. در صورت مشاهده‌ی کاهش بیش از حد یا افزایش بیش از حد یا هر نوع حساسیت و علائم گوارشی تکرارشونده، حتماً با دامپزشکان پت پرس به صورت آنلاین در ارتباط باشین تا تمام نگرانی‌هاتون برطرف بشه.

    آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
    امتیاز خود را ثبت کنید:
    نهال سهیلی‌فر
    نویسنده: نهال سهیلی‌فر
    نویسنده: نهال سهیلی‌فر
    من علاوه بر کار اصلی خودم، عاشق حیواناتم و یکی از آرزوهام اینه که یه روزی بتونم مراقبت از اونها رو به عنوان یکی از کارهای اصلیم انجام بدم. تا اون روز، سعی میکنم به سهم خودم از طریق ترجمه و تولید محتوا، اطلاعات خودم و بقیه رو درمورد حیوانات مختلف و نگهداری ازشون بالا ببرم!
    دیدگاه شما
    اگر سوالی ذهنتان را درگیر کرده یا نظری دارید با ما در میان بگذارید.