کمپبن عید نوروز سگ
دوست شدن با سگ

7 روش برای دوست شدن با سگ که باید بدانید!

چگونه با سگ دوست شویم؟ البته که بین حیوانات خانگی سگ‌ها بهترین و پایه‌ترین دوستای ما هستن. اما اگه شما یه سرپرست سگ نباشین، پیدا کردن بهترین روش دوست شدن با سگ یکم براتون سخت میشه. چون نمی‌دونین اونا از چی خوششون یا بدشون میاد.

تو اولین برخورد با سگ‌ها حتی خیابونی‌هاشون اگه چندتا نکته و تکنیک رفتاری و بیانی رو بدونین، خیلی راحت می‌تونین تو دوست شدن با سگ به مراحل بهتری برسین.

خیالت راحت ما این راهو بلدیم و قراره توی این مطلب پت پرس بهتون بگیم با استفاده از کدوم کدهای رفتای و شناخت زبان بدن و روانشناسی سگ‌ها بتونین یه دوستی خوب باهاشون شکل بدین.

چگونه با سگ دوست شویم؟

ما و سگ‌ها از قدیم دوست‌های جون‌جونی هم بودیم. از سگ‌های گله و نگهبان گرفته تا سگ‌های سورتمه‌کش و شکاری. اما اگه می‌خواین دوست شدن با سگ رو طوری عملی کنین که این دوستی تا ابد پابرجا بمونه حتی اگه اون سگ، سگ خودتون نباشه باید اون رو بهتر بشناسین.

پس اگه بپرسین چگونه با سگ دوست شویم؟ باید بگیم که خیلی راحته! سگ‌ها عاشق توجه، محبت و وقت گذاشتنن. همون‌قدر که شما این موارد رو بهشون ببخشین، اونا هم در مقابل، همین‌قدر حتی بیشتر بهتون برمی‌گردونن.

این ایجاد امکانات رفاهی، یعنی توجه به سگ و تو دوست شدن با سگ خیلی مهمه.

پس اگه قراره یه سگی رو به سرپرستی بگیرین، حواستون باشه تمام چیزهای مورد نیازش در مراحل اول رو تهیه کنین. حتی اگه قراره یه سگ رو تو حیاط خونه پناه بدین هم باز سعی کنین تا جای ممکن وسایل لازمش رو تهیه کنین یا براش بسازین.

دوست شدن کودک با سگ

۷ روش دوست شدن با سگ که باید بدانید!

سگ شما بهترین رفیقتون میشه اگه بلد باشین چطور باهش رفاقت کنین!

۱.آروم باشین

از سگ‌ها نترسین. شاید به نظرتون خنده‌دار برسه اما خب طبیعیه که ما با حضور یه سگ کمی احساس خطر کنیم یا نگران باشیم که یهو نیاد تو صورتمون یا گازمون نگیره. ولی خب باید بدونین که سگ‌ها هم این ترس رو حس می‌کنن و این باعث میشه که گیج عمل کنن یا حتی کار اشتباهی ازشون سر بزنه.

پس برای دوست شدن با سگ بهتره که آرامشتون رو حفظ کنین تا انواع احساساتون بهشون منتقل نشه و روی رفتارشون تاثیر نذاره.

۲. صبر کنین

دوستی با آدما هم یه روزه شکل نمی‌گیره که شما توقع داشته باشین دوست شدن با سگ خیلی زود اتفاق بیفته. پس باید صبر داشته باشین و وقت بدین. البته تو این وقت دادن باید حتماً استمرار داشته باشین و نذارین بینش وقفه بیفته.

صبور بودن یکی از بهترین راه‌های نزدیک شدن به سگ‌هاست. به خصوص تو دوست شدن با سگ ولگرد که ممکنه از آدما هم ترسیده باشه. شما با صبور بودن اجازه میدین که سگ در رابطه‌اش با شما آزمون و خطا کنه و از روی تکرار گرفتن بازخوردهای خوب از شما بفهمه که قابل اطمینان هستین.

سگ در آغوش یک زن کهنسال

۳. رئیس باشین

یادتون نره که تو دوست شدن با سگ‌ها این نکته رو فراموش نکنین که رئیس شمایین! هیچ وقت نباید بذارین که قدرت از دست شما خارج بشه وگرنه خیلی سریع دوستی‌تون آسیب می‌بینه. این یکی از کلیدی‌ترین نکات آموزش دوست شدن با توله سگه. چون ممکنه بعداً اصلاً حرفتون رو نخره و نافرمانی کنه.

این رئیس بودن به معنی زور گفتن نیست. بلکه شما یادش می‌دین که چطور باید رفتار کنه که این برای خودش بهتره و اصلاً تربیت سگ فقط با عملی کردن این نکته شدنیه!

۴. خشن رفتار نکنین

در آموزش دوست شدن با سگ تنها چیزی که باید ازش دوری کنین، برخورد خشنه. نه داد بزنین، نه برخورد فیزیکی حتی چیزی شبیه به هل دادن نه حتی لحن خشن. تو دوستی با سگ باید همه اینا رو  کنار بذارین چون مستقیم روی روحیه‌شون تاثیر میذاره.

وقتی هم سگ‌ها دلشون از کسی بشکنه دیگه خیلی طول می‌کشه تا این غصه عقب بره و دوباره بهتون اعتماد کنن و باهاتون دوست بشن.

تازه این در مورد وقتیه که رفتار خشن شما باعث نشه اونا هم پرخاشگر بشن و بهتون حمله کنن و اتفاق‌های بدتری بیفته! دلایل پرخاشگری‌شون رو می‌دونین؟ اینجا بهتون گفتیم: پرخاشگری سگ.

در عوض با برخورد درست بهشون یاد بدین که انجام چه کارهایی غلطه و به جاش باید چی کار کنن. راه و روش آموزش سگ و انتقال اطلاعات بهش رو ما تو کتاب تربیت سگ پت پرس براتون آوردیم. با این راهکارهای عملی سگتون به خوبی یاد می‌گیره که چطور رفتارهای نادرستش رو کنار بذاره، بدون بحث و دعوا.

کتاب الکترونیکی تربیت سگ جامع (توله و بالغ)

برای آموزش سگ به شیوه درست باید بدونین چه موقع، کجا، چه رفتاری رو چه جوری بروز بدید که سگ ببینه و ازش یاد بگیره.

این ایبوک قدم به قدم و کاربردی به شما یاد میده از روز اول با سگ چه جوری رفتار کنین و چه چیزهایی رو یادش بدید و کمک میکنه یه سگ با تربیت و خوش رفتار تحویل جامعه بدید 😁

راهنمای جامع تربیت سگ، از تولگی تا بزرگسالی (همه نژادها)

۵. زبان بدنش رو بشناسین

دونستن زبان بدن سگ توی برقراری ارتباط با اون نقش پررنگی داره. اونا با این بیان تمام ترس‌ها و احساسات و حالت‌های تهاجمی‌شون رو به شما منتقل می‌کنن و شما خیلی راحت می‌تونین بفهمین که الان باید چیکار کنین.

پس بهترین روش دوست شدن با سگ اینه که درکش کنین و نخواین که همیشه باهاتون رفیق باشه و دوروبرتون بپلکه. کمکش کنین ترس‌هاش رو برطرف کنه و به نیازهاش رسیدگی بشه.

  • سگی که دمش رو بین پاش می‌بره ترسیده
  • سگی که مستقیم بهتون نگاه نمی‌کنه یعنی یا بهتون اعتماد نداره یا ازتون می‌ترسه یا رغبتی به برقراری ارتباط با شما نداره
  • سگی که دمش رو به طرف چپ بدن تکون میده یعنی بهتون مشکوکه و اگه برخورد نادرستی داشته باشین احتمالش هست سمتتون هجوم بیاره
  • سگی که میره یه گوشه قایم میشه یا نسبت به محیط احساس خطر می‌کنه یا حالش بده
  • سگی که از سر راهتون کنار نمیره و مدام سروصدا میکنه یا نمی‌خواد شما وارد قلمروش بشین، یا داره از خونه نگهبانی میکنه یا توله‌هاش اون اطرافن و دوست نداره شما نزدیکشون بشین

۶. علاقه‌مندیاش رو جدی بگیرین

یکی از جذاب‌ترین روش های دوستی با سگ اینه که چیزی که دوست داره بهش بدین:

  • بازی کردن با شما براش لذت‌بخشه؟ بازی کردن با سگ رو یاد بگیرین
  • یه اسباب‌بازی محبوب داره؟ اون رو نزدیکش بذارین
  • عاشق یه غذاست؟ از اون براش تهیه کنین
  • دوست داره کنارتون بخوابه؟ این اجازه رو بهش بدین
  • نیاز به نوازش داره؟ نوازشش کنین

سگ‌ها خیلی صادقانه با شما حرف می‌زنن و بهتره که برای دوستی با اونا از این نشونه‌ها استفاده کنین. وگرنه باید شاهد دور شدن اون از خودتون یا انواع پرخاشگری و بدرفتاری باشین.

۷. دنیا رو مثل اون ببینین

چگونه با سگ دوست شویم؟ دنیا رو از چشم اون ببینین تا بدونی که بهترین راهکار دوستی با سگ همینه.

وقتی نتونین درکش کنین که چرا بی حوصله‌ست، چرا ترسیده، چرا باهاتون بدرفتاری می‌کنه و خیلی چیزهای دیگه، قطعاً نمی‌تونین تو دوست شدن با سگ موفق باشین.

دوستی با سگ

چگونه سگ را به خود وابسته کنیم؟

فرقی نداره دوست شدن با سگ خیابانی باشه یا دوستی با توله سگ خودتون که تازه به خونه آوردینش یا حتی سگ بالغی که به سرپرستی گرفتین. مهم اینه که تو دوستی با سگ باید به این نکته توجه کنین که هر رفتار مثبت، بدون پاداش نمونه:

  • یعنی اگه اون رغبتی به دوستی با شما نشون داد، حتماً تشویقش کنین، چه با کلام چه با تشویقی و خوراکی. اینجوری سگ می‌فهمه که تونسته تو ارتباطش با شما موفق باشه و آسیبی بهتون نزده.
  • اما اگه پرخاشگری یا حرکت اشتباهی کرد، باید این تشویق رو ازش دریغ کنین تا براش جابیفته که کارش غلط بوده. البته که اگه سگ تربیت بشه کم‌کم تک‌تک این موارد رو یاد می‌گیره و می‌فهمه که چطور باید به دوستی شما جواب بده.

این تکرارها باعث میشه که سگ به رفتار شما وابسته بشه. برای وابسته کردن سگ به خودمون از نظر روحی هم باید اجازه بدیم که چرخه تکرار شکل بگیره. اینطوریه که همه چی تو حافظه‌شون ثبت میشه.

باید توجه داشته باشین که این وابستگی وقتی شکل می‌گیره که رفتارهای ما برای سگ ارزشمند باشه. مثل وقت گذاشتن و بازی کردن، نوازش و در آغوش گرفتن، بوسیدن، رسیدگی به بهداشت، غذای خوب در اختیارش گذاشتن.

تمام این موارد باعث میشه که سگ از نظر روحی به ما وابسته بشه و وقتی که نباشیم، غیبتمون رو حس کنه نه این که فقط برای خواب و غذا بیاد سراغمون.

جمع‌بندی

تو دوست شدن با سگ باید این رو لحاظ کنین که هر سگی شخصیت متفاوتی با سگ دیگه داره. تازه نوع نژاد هم روی الگوهای رفتاری سگ تاثیر می‌ذاره. با در نظر گرفتن اینا و سبک زندگی خودتون می‌تونین به جواب سوال چگونه با سگ دوست شویم برسین.

راهکارهایی که بهشون اشاره کردیم، می‌تونن بهتون کمک کنین تا دوستی با سگ براتون به یه کار ساده تبدیل بشه. هر جای این مسیر کمک خواستین، بدونین که پت پرس کنارتونه.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
امتیاز خود را ثبت کنید:
نویسنده: فاطمه محمدبیگی
نویسنده: فاطمه محمدبیگی
داستان‌نویس و روایتگری که کنجکاوه تا ببینه که چطور می‌شه راوی برندها و حرفه‌های مختلف بود. باورمند به قدرت کلماتی که تک‌تکش رو خود بشر ابداع کرده و علاقه‌مند به ادبیات، سینما، تئاتر و فلسفه.
طبیعت‌گرد، دوچرخه‌سوار، کنشگر، جست‌وجوگر، عدالت‌خواه و اندکی کمال‌گرا.
دیدگاه شما
اگر سوالی ذهنتان را درگیر کرده یا نظری دارید با ما در میان بگذارید.