5 علت قهر خرگوش و راه درمان آن!

قهر خرگوش چه طوریه

قهر خرگوش یه شوخیه یا یه افسانه؟ راستش رو بخواین باید بگیم که یه واقعیته! خرگوش‌ها واقعاً حیوونای شگفت‌انگیزی هستن و با اون گوش‌ها، صورت و پنجه‌های ناز و ملوس و موهای کرکی و نرم‌شون دل آدما رو می‌برن. شاید بعضیا فکر کنن که این حیوونا مغز بزرگ و ذهن پیچیده‌ای ندارن و حتی تصور بعضی از مردم این باشه که خرگوش چیزی نمی‌فهمه و خبری از هوش و احساسات و این چیزا نیست.

ولی واقعیت اینه که خرگوش‌ها هم پیچیدگی‌های خاص خودشونو دارن، مثلاً ممکنه شخصیت و اخلاق هر کدوم با بقیه فرق داشته باشه، یا این که یک گونه کاملاً اجتماعی هستن و پیوندهای عاطفی خیلی محکمی برقرار می‌کنن و حتی بعضیا می‌گن که ممکنه این حیوونا قهر هم بکنن.

خیالت راحت، ما این راهو بلدیم و توی این مطلب پت پرس می‌خوایم ببینیم که قهر خرگوش چطوریه، چرا خرگوش‌ها قهر می‌کنند و آیا اصلاً این مسئله رو باید جدی گرفت یا نه.

آیا خرگوش قهر می‌کند؟

شاید برای شما هم این سوال پیش بیاد که اصلا آیا خرگوش صاحبش را میشناسد که بخواد باهاش قهر کنه؟ بله هم میشناسه و هم قهر می‌کنه!

معلوم شده که این حیوونا ممکنه هم از خرگوش‌های دیگه و هم از آدها کینه به دل بگیرن و باهاشون قهر کنن.
petrescue

خرگوش‌تون بسته به شدت و ضعف ناراحتیش و این که به نظر خودش چقدر باهاش بدرفتاری شده باشه، ممکنه از چند دقیقه تا چند روز با شما قهر کنه.

دلایل ناراحتی و قهر خرگوش

نحوه تشخیص قهر کردن خرگوش

نشونه‌های زیادی تو زبان بدن خرگوش‌ها برای ابراز ناراحتی‌شون وجود داره و اگه خرگوشی احساس کنه که بهش توهین شده یا کسی باهاش بدرفتاری کرده، ناراحتی رو کاملاً تو رفتارش نشون می‌ده. اگه چیزی درباره زبان بدن خرگوش نمی‌دونین، پیشنهاد ما به شما خوندن این مقاله‌ست: زبان بدن خرگوش.

چطوری بفهمیم خرگوش ناراحته و قهر کرده؟

  • مخفی شدن و کز کردن یه گوشه
  • قوز کردن و جمع کردن بدن
  • غذا نخوردن
  • فرار کردن از دست شما
  • گوش‌ها به سمت بدن خم شده و خوابیده
  • حرکت نکردن بینی خرگوش (خرگوش خوشحال دائم در حال تکون دادن دماغشه)
  • پا به زمین کوبیدن
  • توجه نکردن و نادیده گرفتن ما
  • پشت کردن بهمون
  • پرخاشگری
خرگوش قهر کرده
این گوله پشمالو تصویر خرگوش قهر کرده‌تونه

چگونه با خرگوش آشتی کنیم؟

اگه تازه خرگوش رو به خونه‌‌‌تون آوردید طبیعیه که از شما فرار کنه و ازتون بترسه. بهتره چند روزی زیاد کاری به کارش نداشته باشید، قفسش رو جای آروم بذارید و غذا و آب همیشه در دسترسش بذارید تا به شما اعتماد کنه و باهاتون دوست بشه.

اگه دلیل قهر کردن اینه که بهش بی توجه بودید پس بهتره کمی وقت بذارید، نوازشش کنید و با توجه و محبت کردن بهش ناراحتیش رو برطرف کنید و از دلش در بیارید.

اگه دلیل قهرش سروصدای زیاد و شلوغیه بهتره قفس رو جای آرومتری ببرید.

اما حواستون باشه گاهی هم دلیل ناراحتی و منزوی شدن می‌تونه درد و بیماری خرگوش باشه. بنابراین اگه هیچ دلیلی برای ناراحتیش نمی‌بینید شاید بهتر باشه با یه دامپزشک در این مورد مشورت کنید.

خرگوش‌ها معمولاً از آشتی کردن خوشحال می‌شن و خیلی کینه‌ای نیستن، اما گاهی اوقات هم می‌تونن کله‌شق و سرسخت باشن. گاهی مواقع دادن یک خوراکی به عنوان هدیه و عذرخواهی می‌تونه باعث تموم شدن قهر خرگوش خانگی بشه، ولی اگه توهین واقعاً بزرگی بهش شده باشه شاید یک مدت نسبتاً طولانی اخم و تخم کنه و بهتون محل نذاره.

بعضی وقتا هم یک نوازش ساده روی پیشونی، نوازش سر یا ماساژ دادن بدن حیوون ممکنه به درمان قهر خرگوش کمک کنه. آخه خرگوش‌هایی که بینشون شکراب شده با لمس کردن سر و بعد نوازش کردن یا تمیز کردن موهای هم‌دیگه آشتی می‌کنن که منظره خیلی قشنگی هم هست. پیشنهاد می‌کنیم در صورتی که می‌خواین خرگوشتون رو خوشحال کنین، حتما مطلب چگونه خرگوش را شاد کنیم؟ رو هم بخونین

با تهیه کتاب تربیت خرگوش پت پرس، می‌تونین مطمئن باشین که همه چیز رو درست و اصولی پیش می‌برین و هم خودتون راحتین و هم خرگوشک خان یا خرگوشک بانو!

یک کتاب الکترونیکی برای تربیت و شکوفا کردن استعدادهای خرگوش شما!

این ایبوک آموزش و تربیت خرگوش ها نوشته شده. بخونش، به کارهاش عمل کن و ببین خرگوشت چه جوری با هوشش و مهارت های که یاد میگیره، شگفت زده ات میکنه🤩

کلی هم بازی در این کتاب یاد دادیم که با انجامشون از وقت گذرونی با خرگوشت کلی لذت میبری.

خرید کتاب
۱۲۵,۰۰۰ تومان
کتاب الکترونیکی تربیت و دستی‌کردن خرگوش + بررسی مشکلات رفتاری

علت ناراحتی و قهر خرگوش

خیلی مواقع تصورات اشتباه ما درباره حیوونا باعث ناراحتی یا حتی آسیب دیدن‌شون می‌شه. مثلاً یکی از تصورات رایج اما غلط درباره خرگوش‌ها اینه که این حیوونا دوست دارن ما بغلشون کنیم.

متاسفانه خیلی از افراد با همین فکرها بچه خرگوش رو می‌خرن و بعد از رسیدن حیوون به سن بلوغ و ظاهر شدن شخصیت اصلیش، می‌گن که خرگوش ما اصلاً به درد نمی‌خوره و باید ردش کنیم بره. اما به جای ناراحت شدن از این موضوع، باید غریزه و شرایط زندگی خرگوش‌ها رو در نظر بگیریم. اگه تازه‌کارین حتماً این مقاله رو هم بخونین: نگهداری خرگوش.

خرگوش در طبیعت

این حیوونا طعمه خیلی از شکارچی‌ها هستن و این که بالای سطح زمین نگه داشته بشن (تو حالتی که نمی‌تونن کنترلی روی حرکات خودشون داشته باشن) کاملاً با طبیعتشون در تناقضه. وقتی که شما خرگوشی رو برخلاف میلش نگه می‌دارین، طبیعیه که فکر کنه شما هم یک شکارچی هستین و قصد بدی دارین.

نگه داشتن حیوون در حالی که تقلا می‌کنه و لگد می‌زنه نه تنها باعث ناراحت شدن خرگوش می‌شه، بلکه برای شما و مخصوصاً بچه‌ها خطرناکه (با اون پنجه‌های تیزش) و برای خودش هم خطر زیادی داره. چون می‌تونه باعث شکستن پاها، گردن و ستون فقراتش بشه. البته وقتی خرگوش بهتون عادت کرد خوشش هم میاد که بغلش کنین. اما بغل به بغلش نکنین!

تنبیه خرگوش هم ممکنه باعث ناراحتیش بشه و برای تربیت کردن حیوون باید از راهش وارد شد. روش درست تربیت خرگوش رو حتماً بلد باشید! حواستون باشه که این گوگولی رو خیلی دعوا نکنین!

قفس خرگوش باعث ناراحتی اون میشه؟

یکی دیگه از دلایل ناراحتی خرگوش اینه که به زور از تو قفس بیاریدش بیرون. راه درست اینه که در قفس خرگوش رو باز بذارین تا هر وقت خودش خواست بیاد بیرون یا بره تو. خرگوش‌ها دوست دارن به اختیار خودشون رفت و آمد کنن و از این که یک نفر برشون داره و حمل‌شون کنه هم متنفرن. همیشه یادتون باشه که خرگوش اسباب بازی نیست.

دو خرگوش شاد و ناراحت در کنار هم

چطور می‌تونم اعتماد خرگوشم رو جلب کنم؟

خرگوش رو ببرین تو یک اتاق ساکت که هیچ آدم یا حیوون دیگه‌ای داخلش نباشه و باعث حواس‌پرتی نشه. یه خوراکی کوچیک، مثل یه تیکه هویج، سیب یا موز یا یکم یولاف (جو دوسر) هم توی دست‌تون داشته باشین.

به شکم روی زمین دراز بکشین و منتظر بمونین تا حیوون بیاد جلو، ولی انتظار نداشته باشین که فوراً بهتون نزدیک بشه. ساکت بمونین و صبور باشین، حتی اگه یک ساعت یا بیشتر هم طول بکشه. خرگوش‌ها ذاتا کنجکاو هستن و بالاخره به سمت‌تون میان.

وقتی اومد جلو اصلاً دست‌تون رو برای نوازش کردنش دراز نکنین. در عوض اجازه بدین اون شما رو بو کنه و شاید هم بپره رو پشت‌تون. این‌جوری می‌فهمه که شما واسش خطرناک نیستین. اگه غذا رو دید بذارین بخوردش (غذا رو نندازین رو زمین و تو دست‌تون نگهش دارین).

این کارو هر روز انجام بدین. بعد از مدتی می‌تونین آروم پیشونی حیوون رو نوازش کنین تا کم‌کم به این کار هم عادت کنه. هیچ‌وقت به کاری که نمی‌خواد مجبورش نکنین و اصلاً و ابداً دنبالش ندوئین وگرنه همه زحمت‌هایی که برای جلب اعتمادش کشیدین به باد می‌ره.

برای بیشتر دلبسته کردن خرگوش به خودتون از نکاتی که اینجا گفتیم کمک بگیرید: چگونه خرگوش را وابسته کنیم؟

وقتی خرگوش‌تون بفهمه که شما باهاش دوست هستین یک پیوند خیلی قوی باهاتون برقرار می‌کنه، اگه چندتا خرگوش رو با هم نگهداری می‌کنین یادتون نره که به وقتش حتماً عقیم سازی خرگوش رو انجام بدین.

برای داشتن اطلاعات بیشتر در مورد دلایل قهر کردن این حیوون بامزه و روش‌های آشتی کردن باهاش، ویدیوی زیر رو هم ببینید:

جمع‌بندی

قهر خرگوش واقعیت داره و معمولاً به این خاطر اتفاق میفته که ما شناخت درستی از حیوون نداریم و کارایی انجام می‌دیم که به نظر خودمون طبیعیه ولی برای اون ناراحت کننده است. پس باید دلیل قهر کردن خرگوش رو پیدا کنیم و دیگه اون کارو انجام ندیم. البته یه وقتایی هم خودشون رو براتون لوس می‌کنن. اگه با خرگوش رفیق شین قشنگ معنی رفتاراش رو یاد می‌گیرین. هر جا کمک خواستین هم می‌تونین دامپزشکان آنلاین پت پرس رو صدا کنین!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
امتیاز خود را ثبت کنید:
نهال سهیلی‌فر
نویسنده: نهال سهیلی‌فر
نویسنده: نهال سهیلی‌فر
من علاوه بر کار اصلی خودم، عاشق حیواناتم و یکی از آرزوهام اینه که یه روزی بتونم مراقبت از اونها رو به عنوان یکی از کارهای اصلیم انجام بدم. تا اون روز، سعی میکنم به سهم خودم از طریق ترجمه و تولید محتوا، اطلاعات خودم و بقیه رو درمورد حیوانات مختلف و نگهداری ازشون بالا ببرم!
دیدگاه شما
اگر سوالی ذهنتان را درگیر کرده یا نظری دارید با ما در میان بگذارید.