مهم‌ترین نکات تربیت و نگهداری جوجه عروس هلندی!

نگهداری جوجه عروس هلندی

عروس هلندی یکی از بهترین پرنده‌های خونگی برای افراد کم‌تجربه است و به خاطر خصوصیاتی که داره خیلی هم محبوبه. توی این مقاله می‌خوایم درباره روش نگهداری جوجه عروس هلندی براتون بگیم.

اما قبل از شروع باید چند تا نکته رو بدونین:

  • اولا این جوجه‌ها به مراقبت و توجه زیادی احتیاج دارن
  • دوما عروس‌های هلندی خیلی شلوغ‌کار و پر سروصدا هستن و اگه درست ازشون مراقبت کنین می‌تونن بیشتر از ۲۰ سال عمر کنن، پس قبل از خریدن‌شون باید خوب فکر کنین و ببینین آمادگی‌شو دارین یا نه
  • سوما خرج‌شون کم نیست، مثلا به قفس بزرگ، اسباب بازی‌های زیاد و وسایل مختلف نیاز دارن و هزینه‌های دامپزشکی هم هست، و چهارما از تنهایی خوش‌شون نمیاد

ولی خیالت راحت، ما این راهو بلدیم و هرچی لازمه درمورد نگهداری جوجه عروس هلندی بدونی رو بهت می‌گیم.

جوجه عروس هلندی چند روزه در میاد؟

به گفته‌ی سایت arew، جوجه‌ها معمولا بعد ۱۸ تا ۲۱ روز درمیان، ولی باید از زمانی رو حساب کنین که پرنده سفت و سخت روی تخم‌ها می‌خوابه و هی بلند نمی‌شه. ضمنا بعضی عوامل دیگه هم روش تاثیر داره و حتی ممکنه تا ۳۰ روز هم برسه.

برای نگهداری از جوجه عروس هلندی قفس بزرگ بخرین

اگه می‌خواین فقط یک جوجه داشته باشین، می‌تونین بذاریدش توی یک قفس از جنس استیل ضد زنگ که ابعاد تقریبی‌اش حداقل این‌قدر باشه: ارتفاع ۶۵ سانت و طول و عرض ۵۰ در ۴۰ سانت.

چند تا میله واسه نشستن (شاخه درخت یا میله پلاستیکی)، تعداد زیادی اسباب بازی (مثل زنگوله و تاب)، ظرف غذا و آب، و کف دریا توی قفس بذارین.

قفس بچه عروس هلندی باید هفته‌ای یک بار تمیزکاری کلی بشه، اما ظرف‌ها و کف قفس باید همیشه تمیز بمونه و بهتره هر روز چک‌شون کنین. بهداشت خود پرنده هم خیلی مهمه و باید حداقل یک بار در حمام کنه.

محل نگهداری جوجه عروس هلندی

اگه پرنده تنهاست قفس رو جایی بذارین که بیشتر اوقات خانواده‌تون اونجا می‌گذره چون برای این پرنده‌های مهربون خیلی مهمه که به شما نزدیک باشن. فقط جایی رو انتخاب کنین که هیچ موقع در معرض باد و جریان هوای سرد قرار نگیره (این مساله فوق‌العاده مهمه).

محل نگهداری جوجه عروس هلندی

جوجه عروس هلندی چی می‌خوره؟

بیشتر کارشناس‌ها توصیه می‌کنن که رژیم غذایی جوجه‌ها باید شامل پلت‌های مخصوص بازاری همراه سبزیجات (مخصوصا اونایی که برگ‌های سبز تیره دارن) و میوه‌های تازه باشه. گاهی وقتا می‌تونین تنقلاتی که از غلات ساده (مثل ذرت یا ارزن) تهیه شدن و شکر بهشون اضافه نشده هم به حیوون بدین، مثلا هفته‌ای یک بار خوبه.

البته برای تغذیه و نگهداری جوجه عروس هلندی سرلاکی، غذاهای آماده خاصی می‌دن که شبیه شیر خشکه.

مراحل رشد کامل جوجه عروس هلندی این‌جوریه:

  • سرلاکی
  • نرمه‌خور
  • دونه‌خور

توی مقاله غذای جوجه عروس هلندی می‌تونین بیشتر در مورد تغذیه‌اش تو هر مرحله بخونین.

حواس‌تون باشه که برای نگهداری جوجه عروس هلندی یک روزه یا کوچیک و سرلاکی، غذا دادن یه کار خیلی حساسه و اگه تجربه‌شو ندارین اصلا سعی نکنین خودتون این کارو انجام بدین. علاوه بر اون خیلی مهمه که میزان هر مواد تغذیه‌ای رو تو برنامه غذایی پرنده‌تون بدونین تا از همون ابتدا بتونین رعایتش کنین. این میزان و مواد مورد نیاز رو یه دامپزشک متخصص تغذیه می‌تونه به صورت تخصصی برای پرنده شما مشخص کنه.

خیالت راحت، ما این راهو بلدیم و دامپزشکان متخصص تغذیه پت پرس یه برنامه اصولی، علمی و مبتنی بر نیازهای غذایی عروس هلندی در دوره‌ها و سنین مختلف زندگیش تهیه کردن. با استفاده از این برنامه غذایی خیالتون بابت تغذیه صحیح پرندتون راحت میشه!

برنامه غذایی عروس هلندی سالم در همه سنین (فایل آماده)

فایل برنامه غذایی عروس هلندی توسط دامپزشک متخصص تغذیه و مخصوص عروس هلندی‌ها تهیه شده و شامل تمام اطلاعات تغذیه‌ای مفید عروس هلندی‌هاست.

توی این فایل لیست مواد غذای عروس هلندی رو اگه سالم باشه یا در دوران بلوغ، جوجگی و سرلاک خوری، تخم گذاری و حتی تولک رفتن یا پرریزی هست رو بهت می‌گیم و اینکه از هر کدوم چقدر بهش بدی تا همیشه سالم بمونه و دچار بیماری نشه.

خرید ...
قیمت اصلی ۲۴۰,۰۰۰ تومان بود.قیمت فعلی ۱۷۰,۰۰۰ تومان است.
برنامه غذایی عروس هلندی سالم در همه سنین (فایل آماده)

غذاهای ممنوعه برای جوجه عروس هلندی

این خوراکیا رو به جوجه‌تون ندین چون ممکنه براش مضر یا سمی باشه:

  • آووکادو
  • جعفری
  • چغندر
  • سیب زمینی خام
  • شکلات
  • چایی و قهوه
  • هر نوع محصولات لبنی
  • پیاز، سیر و موسیر
  • قارچ
  • میوه‌های خانواده مرکبات
  • ریواس
  • کلم

جوجه عروس هلندی آب میخوره؟

بله، اتفاقا برای آب دادن به جوجه عروس هلندی باید همیشه آب تازه و تمیز در دسترسش قرار بدین. اگه بخواین می‌تونین یک مقدار آب پرتقال یا آب سیب هم توی ظرق آبش اضافه کنین.

غذا دادن به جوجه عروس هلندی

نگهداری از جوجه عروس هلندی بیمار

لازمه که مرتب جوجه رو چک کنین تا مطمئن شین که انگل نداره (مثلا کنه یا شپش) و همین‌طور از سالم بودن پنجه‌ها و منقارش مطمئن بشین. ضمنا میله‌های خاصی هم هست که برای حفظ سلامت پنجه‌ها طراحی شده و می‌تونین با دامپزشک در این مورد صحبت کنین.

جوجه عروس هلندی معمولا بیماری‌شو تا زمانی که واقعا کار به جاهای باریک نرسیده مخفی می‌کنه، پس باید به علائم بیماری کاملا دقت داشته باشین. عروس‌های هلندی که خیلی مریض و بدحال هستن ته قفس می‌شینن و پراشونو پف می‌کنن. علائم دیگه بیماری های عروس هلندی ایناست:

  • گاز گرفتن به صورت مداوم و پشت سرهم
  • بی‌حالی
  • لاغری به طور ناگهانی
  • ملتهب شدن و ورم کردن چشم‌ها یا سوراخ‌های بینی
  • آویزون موندن بال یا دم

اگه حیوون هر کدوم از علائم بالا رو داشت باید فورا با دامپزشک تماس بگیرین چون ممکنه خیلی سریع حالش بدتر بشه. عروس هلندی موجود ظریفیه و اصلا نباید “صبر کنین تا ببینین چی می‌شه”. در ضمن حداقل سالی یک مرتبه ببریدش پیش دامپزشک، که بهتره متخصص پرندگان هم باشه.

نکات تکمیلی درباره نگهداری جوجه عروس هلندی

  • برای نگهداری از عروس هلندی همیشه خیلی آروم و ملایم باهاش رفتار کنین چون بدن نازک و شکننده‌ای داره و اگه مواظب نباشین ممکنه راحت آسیب ببینه.
  • سرگرم شدن با فعالیت‌های متنوع از مشکلات رفتاری پرنده جلوگیری می‌کنه. بی‌حوصلگی بزرگ‌ترین دشمن عروس هلندیه و می‌تونه سلامت جسمی و روحیش رو به خطر بندازه.
  • اگه براتون امکان داره حتما واسش جفت هم بگیرین. البته برای جفت انداختن و جوجه کشی عروس هلندی باید تجربه داشته باشین، حداقل با انواع دیگه پرنده‌ها. قبل از خریدن جفت هم روش تشخیص نر و ماده عروس هلندی رو یاد بگیرین.
  • بچه عروس‌های هلندی عاشق اینن که پرهای سرشونو نوازش کنین، مخصوصا اگه این کارو برعکس جهت خواب پرها انجام بدین. نوازش کردن یک راه عالی برای تقویت رابطه بین شما هم هست.
  • عروس‌های هلندی عاشق بازی با آینه و اشیاء براق هستن، ولی نباید توی قفس‌شون آینه بذارین چون فکر می‌کنن که یک پرنده دیگه اونجاست و موقعی که می‌بینن بهشون جوابی نمی‌ده ناامید می‌شن.

رشد جوجه عروس هلندی

دستی کردن و تربیت جوجه عروس هلندی

اول از همه باید جوجه رو به حضور خودتون عادت بدین. هر روز نزدیک قفس بنشینین و با حیوون حرف بزنین، آواز بخونین و براش سوت بزنین تا بهتون عادت کنه. بعد از یک مدت هر دفعه که کنار قفس می‌شینین میاد به طرف‌تون. این‌جور وقتا بهش خوراکی‌های کوچیک بدین، مثلا ارزن و بعدا دونه‌های ذرت و آفتابگردون. چند هفته که این کارو انجام بدین به غذا خوردن از دست‌تون عادت می‌کنه.

اولین قدم برای آموزش دستی کردن عروس هلندی همینه و غذا خوردن از دست شما نشون می‌ده که بهتون اعتماد پیدا کرده. قدم بعدی اینه که بیاد روی دست‌تون. بعدش هم کم کم از دست‌تون بالا می‌ره و می‌تونین بهش یاد بدین که روی شونه‌تون بشینه.

یک راه خوب برای این که حیوون یاد بگیره سریع از شونه شما بالا بره اینه که تا شروع به بالا رفتن از دست‌تون کرد، یه خوراکی روی شونه‌تون بذارین.

نکته مهم اینه که تمام این مراحل رو آهسته و با صبر زیاد انجام بدین و هیچ موقع سعی نکنین جوجه رو به کاری مجبور کنین، وگرنه ممکنه اعتمادش بهتون از بین بره و حتی گازتون بگیره. هر وقت پرنده شروع به گاز گرفتن دست‌تون کرد تمرین رو متوقف کنین و بعدا دوباره امتحان کنین.

برای عادت کردن به جوجه فرصت بدین

زمانی که اولین بار پرنده رو به خونه‌تون میارین باید یکم بهش زمان بدید تا به محیط و آدمای جدید عادت کنه. اگه قبلا با دست بهش غذا می‌دادن ممکنه عادت کردنش فقط چند ساعت طول بکشه، ولی اگه این‌طوری نبوده چند روز زمان لازمه. توی این مدت سعی نکنین به حیوون دست بزنین؛ فقط تمیز کردن روزانه قفس رو انجام بدین و آروم باهاش حرف بزنین.

برای تربیت و نگهداری عروس هلندی در خانه کتاب کامل پایین رو که متخصصان پت پرس آماده کردن از دست نده!

ایبوک جامع آموزش، نگهداری و دستی کردن عروس هلندی

یه کتاب جامع درباره آموزش و نگهدای عروس هلندی در خانه که با داشتنش میتونی هروقت به سوال یا مشکلی برخورد کردی بهش مراجعه کنی و جواب سوالت رو بگیری و در آخر هم به بهترین شکل از این پرنده جذاب و باهوش، نگهداری کنی.

این ایبوک رو بخون، هرچی گفتیم عمل کن و ببین عروس هلندی ات چطوری از داشتن صاحبی مثل تو به خودش افتخار میکنه😄

خرید کتاب
۱۲۹,۰۰۰ تومان
کتاب راهنمای جامع نگهداری و آموزش عروس هلندی در خانه

آموزش حرف زدن کردن و سوت زدن به جوجه عروس هلندی

جوجه‌های عروس هلندی از هشت ماهگی می‌تونن صحبت کردن و سوت زدن رو یاد بگیرن، ولی شرطش اینه که برای این کار وقت بذارین.
petkeen

نکاتی که برای آموزش حرف زدن عروس هلندی باید یادتون باشه:

  • تا جایی که می‌تونین باهاش صحبت کنین، یعنی هرچه بیشتر بهتر
  • از کلمه‌های ساده که بیشتر از یک یا دو تا بخش ندارن استفاده کنین
  • به محض این که جوجه یک کلمه حرف زد یا سوتی چیزی زد فورا بهش جایزه بدین و تشویقش کنین

جمع‌بندی

بهترین راه برای افراد مبتدی، خریدن جوجه حداقل سه ماهه‌ای هست که با دست بهش غذا دادن چون به آدما عادت کرده و در نتیجه مراقبت و اهلی کردنش خیلی راحت‌تره. این پرنده‌ها ظریف و حساسن ولی اگه خودتونو خوب آماده کنین و از نیازهای حیوون هم کاملا آگاه باشین، مراقبت ازش اون‌قدرا سخت نیست.

اگه پرنده‌تونو رو از یک پرورش دهنده معتبر بخرین و به توضیحاتی که براتون گفتیم هم با دقت عمل کنین، دیگه تربیت و نگهداری جوجه عروس هلندی کار سختی نخواهد بود!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
امتیاز خود را ثبت کنید:
نهال سهیلی‌فر
نویسنده: نهال سهیلی‌فر
نویسنده: نهال سهیلی‌فر
من علاوه بر کار اصلی خودم، عاشق حیواناتم و یکی از آرزوهام اینه که یه روزی بتونم مراقبت از اونها رو به عنوان یکی از کارهای اصلیم انجام بدم. تا اون روز، سعی میکنم به سهم خودم از طریق ترجمه و تولید محتوا، اطلاعات خودم و بقیه رو درمورد حیوانات مختلف و نگهداری ازشون بالا ببرم!
دیدگاه شما
اگر سوالی ذهنتان را درگیر کرده یا نظری دارید با ما در میان بگذارید.