کمپبن عید نوروز سگ
مشکلات نگهداری سگ

7 مشکل رفتاری در سگ که زندگی برای صاحبش جهنم میکنه!

مشکلات رفتاری در سگ ها مهم ترین چالش صاحبان اون هاست. هرچقدر زندگی با یه سگ آموزش دیده و حرف گوش کن لذت بخشه، زندگی با سگ تربیت نشده، بد رفتار  و حرف گوش نکن سخت و انرژی گیره.

در این مقاله میخوایم ۷ اختلال رفتاری رایج در سگ ها (که جون صاحباشون رو به لب رسوندن) رو با هم بررسی کنیم و ببینیم چطور میشه این مشکلات رفتاری رو برطرف و تربیت سگ رو اصلاح کرد.

مشکل رفتاری سگ به چه معنیه؟

مشکلات رفتاری در سگ ها به مشکلی میگن که به هر دلیلی باعث آزار و اذیت صاحب سگ بشه و زندگی با سگ رو دشوار کنه و قابل برطرف کردن باشه.

برای مثال :

  • گاز گرفتن سگ
  • پارس کردن سگ
  • بالا پریدن روی مهمان
  • احساس تملک  داشتن روی اشیاء
  • و حتی کشیدن قلاده موقع پیاده روی

همه جزو اختلالات رفتاری سگ ها  هستن. شاید به نظرتون بی رحمانه بیاد که یه سگ رو بخاطر اذیت شدن خودمون اذیت کنیم و بهتره باشه اجازه بدیم هرطور دلش میخواد رفتار کنه!

خب در اینجا باید بگم با نگاهی به تعداد سگ هایی که به دلیل مشکلات رفتاری به پناهگاه ها واگذار میشن یا آسیب های شدید میبینن، یا توی خیابون یا جلوی در کلینیک های دامپزشکی رها میشن متوجه میشیم که برطرف کردن مشکلات رفتاری در سگ ها فقط به نفع ما نیست و در نهایت خود سگه که زندگی بهتر و آسوده تری کنار صاحبش خواهد داشت.

زندگی کنار یه سگ حرف گوش کن و خوش رفتار خیلی لذت بخش تر و طولانی تر از یه سگ اذیت کن و خودسره.

یادتون نره که: یه سگ خوش رفتار یه سگ خوشبخته! چون هیچ کس یه سگ بدرفتار رو دوست نداره.

توجه کنین که مشکلات رفتاری بخاطر ایراد در تربیت سگ به وجود میان و اصلاح مادام العمر اون ها نیازمند تغییر اساسی در آموزش و تربیت سگ هست.

اگر توجیه شدین که چرا باید اختلالات رفتاری در سگ مون رو تشخیص بدیم و رفعشون کنیم، در ادامه متن با دانشنامه حیوانات خانگی پت پُرس همراه باشین تا ۱۰ تا  از مشکلات رفتاری متداول و راهکارهای اون ها رو تشخیص بدیم و رفع کنیم.

۱. واق واق کردن سگ (همون پارس کردن سگ در زبان قدیم!)

آیا پارس کردن سگ همیشه یه مشکل رفتاریه؟

متاسفم اشتباه حدس زدین! همه سگ ها تا حدی پارس میکنن و این کار جزو طبیعتشونه. شما نمیتونین طبیعت حیوان رو یه مشکل رفتاری محسوب کنین!

ولی پارس کردن بیش از حد سگ که با دستور شما متوقف نشه، یه مشکل رفتاری بزرگ و خیلی فاجعه آمیزه.

سگ ها به دلایل مختلفی پارس میکنن و خیلی مواقع پارس کردن اون ها میتونه مفید باشه. برای مثال وقتی نصفه شب یه آدم غریبه دزدکی وارد حیاط خونتون بشه و سگ شما بر و بر نگاش کنه و هیچ هشداری نده قطعا توی ذوقتون میخوره!!

پس پارس کردن بعضی اوقات میتونه یه آپشن باشه، مثلا برای سگ نگهبان میتونه یه عامل بازدارنده به حساب بیاد.

رفع مشکل پارس کردن سگ ها

سگ ها با پارس کردن با ما ارتباط برقرار میکنن به همین دلیل پارس کردن سگ ها نمیتونه بی دلیل باشه. اگر سگتون زیاد پارس میکنه اول باید مشخص کنین دلیلش چیه.

مهم ترین دلایل پارس کردن سگ ها این موارد هستن:

  • هشدار دادن
  • هیجان
  • نیاز به توجه گرفتن
  • اضطراب
  • سر رفتن حوصله
  • پاسخ دادن به پارس سگ‌های دیگه

وقتی متوجه شدین سگتون در چه مواقعی بیشتر پارس میکنه، باید بهش یاد بدین در اون شرایط واکنش مناسب رو نشون بده.

برای مثال اگر وقتی یه شخص غریبه میاد کنار در خونه و سگ شما برای هشدار دادن شروع به پارس کردن میکنه، باید بهش یاد بدین فقط ۱ واق کنه و بعد بشینه و منتظر بمونه.

پارس کردن سگ‌ها دلایل مختلفی داره و راه حل هرکدوم متفاوته. برای ترک عادت پارس نا به جای سگ‌ها با یه مقاله امکان پذیر نیست. برای همین در دوره جامع تربیت سگ، قسمتی رو با عنوان  همه چیز درباره پارس کردن سگ و رفع این مشکل اختصاص دادیم که این مشکل رو کامل از بیخ و بُن توضیح داده و همه راهکارهای برطرف کردنش رو بهتون آموزش میده.
با عمل کردن به دستورات این دوره، سگ رو درست تربیت کرده و  یک بار برای همیشه رفتار پارس کردن نا به جای سگتون رو اصلاح کنید! علاوه بر رفع این مشکل، تمام رازهای تربیت و آموزش‌های مختلف برای سگتون رو یاد بگیرین.

آموزش کامل تربیت سگ، با همراهی مربی

مفتخریم به شما اعلام کنیم امکان تربیت کردن سگت به بهترین و ساده ترین روش و صرف کمترین هزینه رو فراهم کردیم تا تو هم بتونی از داشتن سگی خوش رفتار و حرف گوش کن لذت ببری.

تنها شرطش داشتن انگیزه کافی و کمی زمانه.

دوره آفلاین تربیت سگ رویایی پت پرس با ویدیوهای آموزشی کامل و پشتیبانی مادام العمر و  همراهی کامل مربی، در دسترس توست!

دوره تربیت سگ رویایی پت پرس (پکیج کامل تربیت سگ سال 1401)

این مشکل همیشه نمیتونه مشکل باشه، برای مثال زمانی که شما دارین سگ نگهبان آموزش میدین،‌ یکی از آموزش های اولیه اون پارس کردن هست. مهمترین فاکتور بهترین سگ های نگهبان دنیا اینه که بتونن در مواقع لازم پارس کنن و به متجاوز و غریبه ها بفهمونه که اصلا شوخی نداره و نباید وارد حریم و قلمرو اون بشن. اگه میخوایین به توله سگتون پارس کردن رو یاد بدید،‌ پیشنهاد می‌کنم مقاله آموزش پارس کردن سگ رو حتما بخونین چون کلی نکنه جذاب براتون آماده کردیم.

پارس کردن سگ ژرمن شپرد

۲. رفتار خشونت آمیز (با همه بله، با ما هم بله؟)

رفتار خشونت آمیز در سگ ها لزوما به معنی حمله ور شدن و گاز گرفتن نیست! و نشون دادن خشونت اگر همراه با حمله یا آسیب نباشه به این معنی نیست که رفتار مناسبیه! بخصوص اگر این رفتار خشونت آمیز رو در برابر صاحبشون نشون بدن.

خشونت در سگ با علائم زیر نشون داده میشه:

  • غرولند کردن
  • دندان قروچه کردن
  • نشون دادن دندان ها
  • جهش به سمت کسی یا چیزی
  • گاز گرفتن

البته ما در مقاله «رفتارهای خشونت آمیز در سگ ها» به بررسی دلایل عصبانیت و خشونت سگ‌ها می پردازیم تا بتونیم سگمون همیشه آروم نگه داریم.

 رفع مشکل پرخاشگری و خشونت در سگ‌ها

سگ شما باید این حقیقت رو درک کنه که این شمایین که شرایط رو کنترل می‌کنین نه اون! برای فهموندن این مطلب به سگ باید براش حد و مرزها رو مشخص کنین. هیچ چیز، و تکرار می‌کنم، هیچ چیز نباید به دلخواه سگ شما پیش بره. خوردن غذا و تشویقی، بازی کردن، بیرون رفتن و حتی نوازش نباید موقعی انجام بگیرن که سگ دلش میخواد بلکه باید موقعی که شما تشخیص میدین انجام بشن.

بسته به نژاد سگ، در برخی از نژادها بیشتر و برخی کمتر این رفتار دیده میشه.

اینطوری به مرور زمان سگ هم متوجه این موضوع میشه و چون درک میکنه که خشونت روی شما تاثیری نداره و نمیترسوندتون، این رفتار رو ترک میکنه.

بعضی صاحبای سگ برای رفع خشونت و رفتارهایی مثل گاز گرفتن از وسایلی مثل پوزه بند سگ استفاده می‌کنن. اما این وسایل فقط یه راه حل‌های موقتی برای برطرف کردن این رفتارهاست و از طرفی نباید بیش از حد از این وسایل استفاده کرد. 

نکات مهم در رفع خشونت سگ‌ها

  • موقعی که خشونت سگ رو دیدین، با بی خیالی واکنشی نشون ندین و ازش نترسین. به واکنشش بی توجهی کنین و برای مدتی تنهاش بگذارین. هروقت در موارد مشابه خشونت نشون نداد، تشویقش کنین (تاییدیه مثبت) و خشونتش رو نادیده بگیرین.
  • به زندگی اش نظم ببخشین تا متوجه بشه رئیس کیه.
  • اگر خشونت ناگهانی بروز کرد و برای مدتی ادامه پیدا کرد، برای چکاپ به کلینیک دامپزشکی ببریدش
  • در صورتی که همه این کارها جواب نداد، با یه مربی سگ مشورت کنید
  • از تولگی برای تربیت سگ ، آموزش دادن و اجتماعی کردنش وقت بگذارین

 

فوبیای سگ

۳. دلیل لجبازی سگ و بی توجهی به دستورات (یا به عبارت دیگه، ضایع کردن صاحب!)

یکی از آزاردهنده ترین و ناامید کننده ترین مشکلات رفتاری در سگ ها  لجبازی و گوش ندادن به حرف صاحبشونه. وقتی شما اسم سگتون رو صدا میزنین و توجه نمیکنه یا با شنیدن “نه” یا “نکن” به کارش رو ادامه میده، این بی توجهی و لجبازی سگ میتونه سبب مشکلات رفتاری دیگه هم بشه.

متخصصان رفتارشناسی سگ ها، بی توجهی به دستورات رو به دو حالت فعال و غیرفعال تقسیم میکنند. حالت غیر فعال وقتیه که سگ شما وقتی بهش دستوری رو میدین هیچ اهمیتی بهتون نمیده و حالت فعال (که مشکل اصلی رو ایجاد میکنه) وقتیه که سگ شما از بی توجهی کردن به دستورات و نافرمانی، لذت میبره.

خیلی حس بدی داره جلوی دوستانتون یا توی یه جمع خانوادگی، سگتون رو با صدای بلند صدا بزنین و اون اصلا به روی خودش نیاره که صدای شما رو شنیده! خوشتون نیومد، نه؟ پس این مشکل رو اصلاح کنین!

اصلاح مشکل بی توجهی به دستورات

معمولا تاییدیه منفی روی سگ هایی که این مشکل رو دارن، جواب نمیده. برای رفع این مشکل این کارها رو انجام بدین:

  • سگ رو دعوا و تنبیه نکنین، این کار فقط مشکل رو بدتر میکنه
  • دنبالش ندوید و داد نزنید
  • انرژی اش رو هرروز تخلیه کنید. (پیشنهاد می‌کنم مقاله تخلیه انرژی سگ بخونین)
  • با نظم دادن به الگوی غذا خوردن، بازی و رفتن به پیاده روی، برتری خودتون رو نشون بدید
  • پس از دیدن بی توجهی به دستورات تا نیم ساعت طوری با سگ برخورد کنید انگار که براتون نامرئیه
  • هربار به حرفتون گوش داد به شدت با دادن تشویقی و بازی باهاش، تشویقش کنید
  • روزانه بیش از ۴ ساعت تنها نگذارین

مشکل کشیدن قلاده سگ

۴. کشیدن قلاده توسط سگ ( مگه نکشیدن هم داریم؟!)

همه ما دوست داریم موقعی که با سگمون راه میریم از پیاده روی لذت ببریم و این کار برای ما و سگمون آرامش بخش باشه نه استرس زا. به محض اینکه از خونه بیرون میرین سگ شما هیجان زده میشه و سعی میکنه جلوتر از صاحبش بره و همه چی رو بو کنه و به اکتشاف دنیا مشغول بشه!

خیلی از صاحبین سگ ها عادت کردن وقتی با سگشون بیرون میرن مدام مجبور باشن محکم بند قلاده اش رو نگه دارن و در برابر کشیدن مداوم سگ، مقاومت کنن. برخی از افراد هم فقط بند قلاده رو نگه میدارن تا سگ فرار نکنه ولی هرجا که خواست دنبالش میرن و اجازه میدن مسیر رو تعیین کنه! کشیدن قلاده توسط سگ وقتی پیش میاد که سگ سعی کنه جلوتر از شما راه بره و تمایل داشته باشه مسیر رو تعیین کنه.

حقیقتی بهت آور برای شما:

کشیدن قلاده و جلو زدن سگ از شما یه مشکل رفتاری هست. یه سگ نرمال، کنار صاحبش راه میاد نه جلوتر از اون

این مشکل علاوه بر اینکه ناخوشاینده، خطرناک هم هست. چون به محض اینکه به هر دلیلی بند قلاده از دست شما در بره، سگ جلو جلو میدوه و ممکنه گم بشه یا با یه ماشین تصادف کنه.

رفع مشکل رفتاری کشیدن قلاده توسط سگ

برای رفع این مشکل باید راه آموزش رفتن سگ با قلاده رو بهش بدین.

  • برای این آموزش از قلاده گردنی استفاده کنین
  • بند قلاده رو تا جای ممکن کوتاه کنین تا سگ تون نتونه جلوتر از شما راه بره
  • جلسات پیاده روی تون رو کوتاه ولی متعدد و مفرح برگزار کنین
  • همیشه تشویقی همراه داشته باشین تا اگر کنار شما راه رفت، تشویقش کنین

سگ تربیت شده۵. اضطراب جدایی در سگ ها (از جلوی چشمم دور بشی میترسم)

این مشکل رفتاری یکی از ناراحت کننده ترین مشکلات رفتاری در سگ هاست و اتفاقا خیلی متداول هم هست. به این شکل بروز پیدا میکنه که سگ موقع دور شدن از صاحبش استرس میگیره و رفتارهایی رو از خودش بروز میده. بی قراری، ترس، هیجان منفی و افسرده شدن به محض دوری از صاحب، جزو این رفتارها هستن.

آیا این طبیعی نیست که وقتی ما از سگمون دور باشیم سگ ناراحت و دپرس بشه؟

جواب: خیر! طبیعی نیست! اگر سگ شما اینطوری میشه یعنی مشکل اضطراب جدایی داره.

این مشکل تربیتی، معمولا باعث مشکلات رفتاری دیگه ای مانند دستشویی کردن سگ در خونه، جویدن وسایل منزل و پارس کردن بیش از حد، هم میشه. سگ ها وقتی اضطراب جدایی از صاحبشون رو تجربه میکنن، به هر رفتاری متوسل میشن تا استرس خودشون رو تخلیه کنن و رفتارهای بالا هم از این قاعده مستثنی نیستن.
اگه می‌خواین بدونین در نبود شما حیوونتون چه احساساتی رو تجربه می‌کنه، ویدیوی زیر رو ببینین:

علت استرس سگ و رفع مشکل رفتاری اضطراب جدایی سگ از صاحبش

رفع این مشکل نیاز به صرف زمان زیادی برای آموزش های پیوسته داره. دلایل استرس و اضطراب سگ میتونه خیلی از چیزها باشه: توله سگی که تازه به خونه آوردید وارد یه محیط کاملا جدید و ناآشنا شده و همه چیز براش ترسناک و استرس آوره. همینطور حضور یه سگ یا حیوون دیگه هم میتونه باعث حس خطر و استرس سگتون بشه. سر و صداهای بلند، شلوغی و حضور آدمای غریبه در خونه و … میتونه باعث ترس سگتون بشه. در بسیاری از موارد با آموزش و تربیت میتونید مشکل رو حل کنید. اما در مواردی که اضطراب جدایی خیلی شدید باشه، دامپزشک حتی ممکنه داروی آرام بخش برای سگ تجویز کنه.

پایه و اساس رفع این مشکل فهموندن این حقیقت به سگ که شما همیشه برمی‌گردین.

برای آموزش تنها گذاشتن سگ در خانه این کارا رو انجام بدین:

  • در فواصل کوتاه مدت (مثلا ۵ یا ۱۰ دقیقه‌ای) تنهاش بگذارین و از خونه بیرون برین. کم کم این زمان رو برطبق واکنش سگتون، افزایش بدین.
  • در مدتی که خونه نیستین از اسباب بازی سگ ها و استخوان های جویدنی کمک بگیرین تا سگتون سرگرم بشه.
  • همیشه قبل از بیرون رفتن و تنها گذاشتنش انرژی اش رو تخلیه کنین (با بازی هایی که نیاز به دویدن دارن و پیاده روی های بیش از ۴۵ دقیقه)
  • سگ ها رو نباید روزی بیش از ۴ ساعت تنها گذاشت. اگر شاغل هستین سگ نگیرین!
  • قبل از تنها گذاشتن سگ در خانه آموزش های لازم رو بهش بدید و اقداماتی رو برای سرگرم شدنش فراهم کنید.

وقتی سگ رو در خانه تنها میگذارید، باید محیط خانه رو برای تنها گذاشتنش آماده کرده، مشکل اضطراب جدایی اش رو حل کنید و بهش کمک کنید وقتی خونه نیستید راه هایی برای سرگرم کردن خودش داشته باشه.

اگر سگ خودتون رو گاهی در خونه تنها می‌ذارید، به کتاب تربیت سگ جامع ما مراجعه و بخش راهنمای تنها گذاشتن سگ در خانه را مطالعه کنید.

در این بخش این کتاب در ۱۴ مرحله توضیح میدیم چه کارهایی انجام بدید که وقتی خونه نیستید، خیالتون از بابت تنها موندن سگ راحت باشه، وقتی برگشتید چی کار کنید و چطوری یه مشکل رفتاری مهم در سگ هایی که مدت زیادی تنها میمونن به نام اضطراب جدایی رو تشخیص بدید و رفع کنید.

علت بی قراری سگ در شب

۶. علت بی قراری سگ در شب

اینم یکی دیگه از مشکلات رفتاری سگ هاست که خواب راحت از چشم ما می‌گیره. سگها عادت زوزه کشیدن و ناله کردن در شب رو از اجداد گرگشون به ارث بردن و هنوز هم در موقعیت های مختلف ازش استفاده می‌کنن. دلایل مختلفی می‌تونه برای بی قراری سگ موقع شب وجود داشته باشه.

  • جلب توجه
  • اعلام حضور خود به دیگران
  • واکنش به صداهای خیلی بلند (مثل رعد و برق)
  • زوزه کشیدن به خاطر تنها موندن و اضطراب جدایی
  • به خاطر درد، بیماری و مشکل سلامتی

علت بی قراری توله سگ

اگه تازه یه توله سگ رو به خونه آوردید و شبها از صدای ناله کشیدنش خواب راحت ندارید احتمالا دلیلش اضطراب جدایی و استرس توله است. توله تازه از مادر و خواهر و برادراش جدا شده و وارد محیطی کاملا جدید و غریبه شده؛ پس بهش حق بدید که بترسه و از اضطراب زوزه بکشه. علاوه بر این برخی توله‌ها موقع قرار گرفتن در باکس و قفس مضطرب میشن و زوزه میکشن؛ توله با زوزه کشیدن داره میگه «من می‌ترسم، منو تنها نذارید!»

رفع مشکل بیقراری سگ در هنگام شب

برای حل این مشکل اول باید دلیل بیقراری سگتون رو متوجه بشید.

  • اگه سگتون تازه به خونه جدید اومده پس دلیلش می‌تونه ترس از تنهایی باشه. در این صورت باکسش رو موقتا در نزدیکی محل خوابتون قرار بدید تا بتونه شما رو ببینه و بدونه که تنها نیست. بعدا به مرور جای خوابش رو دور کنید تا بالاخره عادت کنه از تنهایی نترسه و آروم بخوابه.
  • اگه سگتون رو در طول روز بیرون نبرید و باهاش بازی نکنید ممکنه انرژی تخلیه نشده‌شو به صورت بیقراری و سر و صدا کردن نشون بده. حتما برای سگتون وقت بذارید و با توجه به نژادش در روز نیم الی ۱ ساعت برای بازی و فعالیت بیرون ببریدش تا شب آروم و خسته بخوابه.
  • پیشش برید و هربار که ساکت شد بهش تشویقی بدید. دقت کنید که موقعی که داره سر و صدا می‌کنه بهش تشویقی ندید چون این کارشو تایید میکنید. بهش یاد بدید که ساکت موندن چیزیه که شما تایید می کنید.

اگه سگتون زیاد بیقراری میکنه و روش های بالا جواب نداد ممکنه بیمار باشه و به خاطر درد و ناراحتی بیقراری می کنه. پس حتما با دامپزشک مشورت کنید.پنجه کشیدن سگ به زمین

۷. علت پنجه کشیدن سگ به زمین

پنجه کشیدن به زمین هم از عادت‌هایی که از جداد گرگ به سگ به ارث رسیده و دلایل مختلفی داره. سگها (و گرگها) در طبیعت عادت دارن با پنجه کشیدن در زمین چاله درست کنن تا یه لونه گرم و امن برای خودشون درست کنن.

چاله کنی علاوه بر حس امینتی که به سگ میده برای پیدا کردن دمای مطلوب هم هست. مثلا اگه سگتون در هوای گرم تابستون دائم پنجه شو به زمین میکشه احتمالا گرمشه و می‌خواد با چاله کندن تو خاک یه جای خنک برای خودش درست کنه. برعکس این موضوع هم وجود داره: اگه هوا سرد باشه با چاله کنی و پنجه کشیدن روی زمین دنبال یه لونه گرم برای خودش می گرده.

دلیل دیگه تعیین فلمرو هست. سگ ها از پنجه گرما رو دفع میکنن و عرقشون بویی مخصوص داره که برای سگهای دیگه قابل شناساییه. سگ شما با پنجه کشیدن در جاهای مختلف خونه داره قلمرو خودشو به بقیه سگهای خیالی نشون میده و میگه «هی! این طرفا نیا چون مال منه!»

یه دلیل دیگه هم میتونه سرگرمی باشه! بله، اگه سگتون حوصله‌ش سر رفته باشه ممکنه با پنجه کشیدن سعی کنه یه سرگرمی و بازی واسه خودش دست و پا کنه.

رفع مشکل پنجه کشیدن سگ به زمین

اول از خودتون بپرسید واقعا پنجه کشیدن سگتون یه مشکله؟! خیلیا مشکلی با این قضیه ندارن اما اگه سگتون روی جای خوابش یا وسایل خونه پنجه میکشه و خرابکاری می‌کنه پس با یه مشکل واقعی روبرو هستیم.

شرایط زندگی سگتون رو بررسی کنید

آیا جاش به اندازه کافی راحته؟ آیا محل خوابش دمای مطلوبی داره؟ زیادی گرم یا زیاد سرد نیست؟ آیا جای خواب سگ محل رفت و آمد و شلوغی و سر و صداست؟ سگتون تو جای خوابش حس امنیت داره؟ اکثر سگ‌ها جای خواب گرد رو ترجیح میدن که لبه هاش کمی بالا اومده و حس لونه‌ امن و راحت رو به سگ میده.

سگتون بی حوصله است؟

اگه دلیل پنجه کشیدن سگتون بی حوصلگیه خب راه حلش مشخصه. با سگتون بازی کنید و براش وقت بذارید. سگها بسته به نژادشون به ساعات مختلفی از فعالیت نیاز دارن. بعضی نژادها مثل ژرمن و هاسکی فعالترن و باید در طول روز چند ساعت فعالیت کنن تا انرژی فوق العاده زیادشونو تخلیه کنن.

اضطراب و استرس

یه وقتایی سگ در محیط زندگیش حس اضطراب و استرس داره و با پنجه کشیدن دنبال راه فراره! ما مطمئنیم که شما به عنوان صاحب سگ بهترین شرایط رو برای سگ عزیزتون فراهم میکنید؛ اما بد نیست این مورد رو هم بررسی کنید و ببینید آیا چیزی داره سگتون رو میترسونه و اذیت می کنه؟!

بیماری‌هاری پنچه سگ

در برخی موارد مشکلات پزشکی و سلامتی هم می‌تونه منجر به این رفتار بشه. اگه تمام موارد بالا رو بررسی کردید و دلیل پنجه کشیدن سگتون رو متوجه نشدید شاید بهتره با یه دامپزشک مشورت کنید. اگه می‌خواین در مورد این بیماری‌ها اطلاعات بیشتری داشته باشین، پیشنهاد می‌کنیم مطلب پنجه سگ رو هم مطالعه کنین.

اضطراب جدایی در سگ

حالا نوبت شماست…

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ سگ شما به کدوم یکی از این مشکلات رفتاری مبتلاست؟ چه راه‌هایی رو برای رفع این مشکل امتحان کردین؟ لطفا توصیه‌هاتون رو با پت پرس و کاربرهای دیگه درمیون بگذارین.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
4.3/5 - (162 امتیاز)
نویسنده: دکتر ملیکا حمزه
نویسنده: دکتر ملیکا حمزه
ملیکا حمزه هستم موسس و هم بنیان گذار پت پرس
بخاطر علاقه ای که به حیوونا داشتم دامپزشکی خوندم و پت پرس رو به وجود آوردم تا بتونم هرچه بیشتر روی بهتر زندگی کردنشون کنار ما آدم ها تاثیرگذار باشم.
دیدگاه شما
اگر سوالی ذهنتان را درگیر کرده یا نظری دارید با ما در میان بگذارید.
سمیه
نوشته شده در: ۲۶ اسفند, ۱۳۹۹

سلام من توله سگ دارم سه ماهشه و تقریبا چندوقته موقع بازیگوشی ویوانه وار دودم میدوه و اصلا ایست نمیکنه و خرخر میکنه نفس نفس میزنه خیلی سریع دورم میدوه مشکلی داره؟؟؟؟

پاسخ به این نظر
دکتر احسان ذواکتافی
نوشته شده در: ۱۴ فروردین, ۱۴۰۰

سلام سمیه عزیز
سگ شما احتمالا بیش فعال هس و برای تخلیه انرژی اش لازمه که فعالیت بدنی بالایی داشته باشه.
مشکلی نداره اما باید هر روز کلی باهاش بازی کنی تا خسته بشه وگرنه همین انرژی زیاد میتونه تبدیل به مشکلات رفتاری مثل پارس کردن یا خراب کردن وسایل خونه بشه.

پاسخ به این نظر
Miti
نوشته شده در: ۲۱ مهر, ۱۳۹۹

پت کوچولوم سرشو در اصل سمت گوش هاشو میکشه به فرش…مشکلی داره؟
یکی دو ماه اخیر تقریبا هفته یکبار یه مایع کف دار بالا آورده؟
از این هفته میخوام مجدد به زور هم شده به غذای خشک برگردونمش.موقع تولگی میخورد الان حدودا ۵ماهی هست که تمایل به غذا خشک نشون نمیده..جز غذا خشک بهش چیزی نمیدیم تا اونارو بخوره.

پاسخ به این نظر
مریم مشتاق
نوشته شده در: ۲۷ مهر, ۱۳۹۹

سلام دوست عزیز،
اگه زیاد از حد اینکارو انجام میده ممکنه گوشش مشکلی داشته باشه ولی اگه زیاد نیست مشکلی نیست. احتمال زیاد مشکلی نداره چون زیادم استفراغ نمیکنه ولی لازمه اطلاعات بیشتری ازش داشته باشیم تا بتونیم احتمال بیماریای گوارشی و کمبود تغذیه ای رو رد کنیم. میتونین اطلاعات بیشتر و از طریق مشاوره آنلاین دراختیارمون بذارین تا بتونیم راهنماییتون کنیم:
با مشاوره دامپزشکی آنلاین کنار شما هستیم (سوال مستقیم و تخصصی از دامپزشکان پت پرس)

پاسخ به این نظر
فرانک
نوشته شده در: ۱۵ مهر, ۱۳۹۹

سلام.
من یه سگ اشپیتر ۳ ماهه دارم الان چند روزه که خیلی گاز میگیره مثلا راه میرم یهو میاد پامو گاز میگیره یا نشیتم میاد دستمو گاز میگیره خیلی اذیت میشم سر این موضوع

پاسخ به این نظر
مریم مشتاق
نوشته شده در: ۱۶ مهر, ۱۳۹۹

سلام فرانک جان
به خاطر تغییرات هورمونی میتونن به بعضی چیزا و حتی افراد حساس بشن، شما لازمه قبل حمله کردنش نشونه های عصبانیتشو بشناسین (مثلا به ترتیب لیسیدن بینی، پلک زدن مداوم، برگرداندن سر، پنجه زدن ملایم، سعی در ترک موقعیت، گوش خوابیده، قوز کردن و دم بین پاها، دراز کشیدن و پا بالا، سفت کردن بدن و خیره شدن، غرش) تا بتونین قبل مراحل آخر که حمله و گاز گرفتن هستن جلوشو بگیرین و آرومش کنین. اگه رفتارشناس میشناسین میتونین ازش کمک بگیرین ولی چیزی که باهاش سروکار دارین مشکل رفتاری هست و با تربیت و آموزش به مرور زمان یا کم میشه یا رفع میشه.

پاسخ به این نظر
زهرا
نوشته شده در: ۶ مهر, ۱۳۹۹

سلام من یه توله اشپیتز خریدم ۲ روزه که پیشمه براش پدجذب دسشویی خریدم سینی ادرار وحتی قطره اما باز هرجا دلش میخواد انجام میده خیلی کلافه کننده اس نمیدونم دیگه چکار کنم

پاسخ به این نظر
مریم مشتاق
نوشته شده در: ۲۰ مهر, ۱۳۹۹

سلام زهرا جان،
توی دو روز کامل یاد نمیگیره آموزشارو که. لازمه هم آموزشتون اصولی باشه هم صبوری داشته باشین چون قرار نیست چندروزه یاد بگیره. این کتاب میتونه کمکتون کنه:
راهنمای جامع تربیت سگ ، از تولگی تا بزرگسالی (همه نژادها)

پاسخ به این نظر
حمید
نوشته شده در: ۱۴ شهریور, ۱۳۹۹

سلام.سگ من گاه و بی گاه واق میکنه.روز به روز هم کمتر میشه واق کردنش.اما همسایه چون از سگ خوششون نمیاد مرتب تهدید به شکایت میکنن.کسی تجربه در این مورد داره که در اختیارم بزاره ؟؟؟ ممنون میشم

پاسخ به این نظر
دامپزشک پت پُرس
نوشته شده در: ۱۴ شهریور, ۱۳۹۹

سلام حمید عزیز،
لازمه برای همون موارد کم هم آموزش ببینه و فرمانپذیر باشه. میتونین حواسش رو هم پرت یه بازی و فعالیت دیگه کنین. و وقتی ساکته تشویقی بدین بهش. این کتاب میتونه در این زمینه بهتون کمک کنه:
راهنمای جامع تربیت سگ، از تولگی تا بزرگسالی

پاسخ به این نظر
ناصر
نوشته شده در: ۱۰ شهریور, ۱۳۹۹

سلام من یک ژرمن شش ماه دارم جای جیشش رو تیکه پاره میکنه خسته شدم

پاسخ به این نظر
دامپزشک پت پُرس
نوشته شده در: ۱۱ شهریور, ۱۳۹۹

سلام ناصر عزیز،
از سینی های مخصوص دستشویی استفاده کنین. قسمت آخر این مقاله میتونه کمکتون کنه:
راهنمای کامل خرید وسایل سگ (چه چیزهایی و از کجا بخریم؟)

پاسخ به این نظر
رجبی
نوشته شده در: ۱۰ شهریور, ۱۳۹۹

سلام من یه سگ شیتزو پامر ۲ ما و نیمه و دو هفتس به خونه ام
ومده دارم به تازگی هروقت می خوام برای دستشویی ببرمش و می فهمم دستشویی داره ازم فرار میکنه چیکار باید انجام بدم ؟؟

پاسخ به این نظر
دامپزشک پت پُرس
نوشته شده در: ۱۰ شهریور, ۱۳۹۹

سلام دوست عزیز،
ممکنه فکر کرده باشه میخواین باهاش بازی کنین. درکنار آموزش دستشویی لازمه فرمانبرداری در این مواقع رو هم بهش یاد بدین (خصوصا فرمان بیا) باتوجه به نژاد شیتزوپامرش هردوی این دو کتابا میتونن کمکتون کنن:
تربیت سگ شتیزوتریر، شیتزو و تریر
کتاب الکترونیکی راهنمای کامل تربیت پامرانین

پاسخ به این نظر
سهیل
نوشته شده در: ۹ شهریور, ۱۳۹۹

سلام سگ من پنجه به دیوار می کشه همینطور به فرش وقتی بیرون میرم صدای واق هاش تا دورها میاد با اینکه دوسالشه گاهی تو خونه پیف می کنه .ناچارن کارهایی بیرون دارم اما از ترس اعتراض همسایه ها بیرون نمیرم و کارام عقب افتاده

پاسخ به این نظر
دامپزشک پت پُرس
نوشته شده در: ۹ شهریور, ۱۳۹۹

سلام سهیل عزیز،
لازمه فرایند تربیتیش رو مجددا انجام بدین. ترجیحا به یه محیطی از طریق پارک سگ محدودش کنین تا هم دستشویی کردن رو یاد بگیره هم فرمانپذیری از شمارو. وقتی که حرف گوش داد میتونین محدودشو بزرگتر کنین. میتونین درصورت تمایل برای راهنمایی کاملتر این کتاب رو هم مطالعه کنین:
راهنمای جامع تربیت سگ، از تولگی تا بزرگسالی

پاسخ به این نظر
Mehran
نوشته شده در: ۹ شهریور, ۱۳۹۹

سلام ممنون بابت اطلاعات دقیق و خوبتون
من یک سگ پیت بول خریدم ده روز کلافم کرده اصلا یکجا نمیمونه بیرون میبرم فقط میکشه خودشو قلاده واسش گرفتم پاره میکنه
واقعا اعصاب نمیزاره درضمن ماده است

پاسخ به این نظر
دامپزشک پت پُرس
نوشته شده در: ۹ شهریور, ۱۳۹۹

سلام مهران عزیز،
لازمه تربیت اصولیش رو انجام بدین خصوصا اینکه یاد بگیره همراه شما راه بیاد و فرمانبردار باشه. برای اینکه قلاده رو پاره نکنه لازمه اونقدر براش عادی بشه که به راحتی براش قلاده ببندینو مشکلی نداشته باشه. این کتاب میتونه کمکتون کنه:
راهنمای جامع تربیت سگ، از تولگی تا بزرگسالی

پاسخ به این نظر
كيميا
نوشته شده در: ۹ شهریور, ۱۳۹۹

سلام ممنون از راهنمایى هاتون!
من یه سگ ژرمن ۶ ماه ماده دارم که با همه خوش رفتاره اما با بچه هاو گربه ها و سگ هاى دیگه خیلى بده! غرش نمیکنه اما میدوه به سمتشون و پارس میکنه! متاسفانه تا حالا دنبال بچه ها هم افتاده اما تونستم کنترلش کنم! چطورى باید حساسیتش رو نسبت به بچه ها کم کنم؟

پاسخ به این نظر
دامپزشک پت پُرس
نوشته شده در: ۹ شهریور, ۱۳۹۹

سلام کیمیا جان،
حساسیت زدایی به این صورته که باید ببینین سگتون در چه فاصله و شدت تماسی از بچه ها آرومه و هیچ عکس العملی نشون نمیده (درواقع حد تحملشو بشناسین) باتوجه به علائمی که از سگتون گفتین اول از همه در دورترین نقطه ایی که صدای بچه ها بهش نمیرسه و خیلی ازش دورن قرار بگیره، سعی کنین عادتش بدین به صدای بچه ها.بعد از همون فاصله کم کم باید به دیدن و شنیدن بچه ها عادت کنه و هرموقع که آروم موند و حرف گوش کرد تشویقی میدین و فاصله رو کم میکنید. برای راهنمایی کاملتر هم میتونین این کتاب رو مطالعه کنین:
کتاب الکترونیکی تربیت سگ ژرمن شپرد (از توله تا نگهبان)

پاسخ به این نظر